20 - 06 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 217 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D PapakostasΟ Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης, με τον στέρεο, αυτόνομο, συγκροτημένο λόγο του, στις 27//2017, στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κυβέρνησης που έγινε στη Λαμία, αφενός ανέδειξε τα μύρια προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησής (εξάρτηση από κεντρική εξουσία, υποχρηματοδότηση, ασφυκτικός έλεγχος κ.α.).

"Η αυτοδιοίκηση δεν είναι νεροκουβαλητής κανενός κόμματος ή εξουσίας", τόνισε με τόλμη και ευψυχία, αγωνιστικότητα και πειστικότητα!!!

Αφετέρου, άρχισε να ξεχωρίζει & να ροδίζει, ένας νέος λόγος, μια νέα γενιά Πολιτικών, με ευρύτητα πνεύματος, εξωστρέφεια, συναινετικό προφίλ, μακριά από "κοκορομαχίες, λασπολογικές κορώνες, μιζέρια", της οποίας Γενιάς, είναι ή μπορεί να γίνει, ο καλύτερος εκπρόσωπος της.

Το μότο του Κ. Μπακογιάννη είναι: "Να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα, διαρκείς μεταρρυθμίσεις, καλύτερη Αυτοδιοίκηση, εξυπνότερο, φιλικότερο Κράτος".

Με κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και παραγωγικό, ελεύθερο - από υπερφορολόγηση και βάρη - ιδιωτικό τομέα για νέες θέσεις εργασίας στη νεολαία μας!

Οι προτάσεις αυτές, έρχονται να "κουμπώσουν" με τη ρηξικέλευθη πρόταση του Περιφ. Θεσσαλίας & προέδρου ΕΝΠΕ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ, περί της νέας  Περιφερειακής Διακυβέρνησης (από Περιφ. Αυτοδιοίκηση) & του Προέδρου ΔΣ ΚΕΔΕ- ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛ. ΑΘΗΝΑΣ, Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ, περί σύγχρονης Τοπικής Διακυβέρνησης (από σημερινή, συγκεντρωτική Τ. Α.).

"Η Δημοκρατία κτίζεται από κάτω προς τα επάνω" δίδασκε ο αείμνηστος Συνταγματολόγος Δ. Τσάτσος.

Η αυθεντική Αποκέντρωση με ελεύθερη Αυτοδιοίκηση, η μόνη ελπίδα για την Αναγέννηση της Ελλάδας.

Βασικό κύτταρο της Τοπικής Δημοκρατίας οι κοινότητες, οι Καποδιστριακές περιοχές (περί τις 800 στη Χώρα) με ιδιαίτερη πρόβλεψη για απόμακρες Ορεινές και άγονες Νησιωτικές περιοχές.

Άρχισε να διαπλάθεται, να ζυμώνεται το "ελληνικό σχέδιο" της Νέας Ελλάδας!!!

Ο "Έλληνας Μ. Ρέντσι"- (Ιταλός πρωθυπουργός από Δήμαρχος Φλωρεντίας) - με ισχυρή συνεργατική ομάδα, .... ώρα να φανεί και να σφραγίσει με δυναμικό τρόπο το τέλος των παλαιοκομματικών νοοτροπιών, χαράσσοντας την ανηφορική, πλην όμως, ελπιδοφόρα και προκλητικά ενδιαφέρουσα νέα Εθνική πορεία!!!

Η Κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει τις προτάσεις των Αυτοδιοικητικών, Δήμων & Περιφερειών, να ακούσει από κάτω προς τα επάνω τα αιτήματα - όχι μόνο Αστικών ΟΤΑ-, η αρχή με το πολυνομοσχέδιο, που συζητείται στη Βουλή, είναι μια πολύ καλή, θετική αρχή.

Ζούμε δύσκολους, αλλά ενδιαφέροντες καιρούς!

Δ. Κ. Παπακώστας Αιρετός Τ Α 1999-2019
(Δήμαρχος Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας 1999-2006)
Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

ΒΡΑΓΚΙΑΝΑ 28/7/17

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα