20 - 06 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 205 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Γράφει ο Δ. Παπακώστας   

D PapakostasΟ Περιφερ/ρχης και οι Υπηρεσίες της Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός - Μ. Σεραφίδου, ενέκριναν και ανακοίνωσαν την ένταξη στο ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) της πρότασης της Δημ Αρχής Αργιθέας, που ομόφωνα είχε ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο (τελική πρόταση 31/5/17), για ίδρυση Κέντρου Κοινότητας - Αλληλεγγύης στο Δήμο. Ειδικότερα στο σύγχρονο κτίριο τ. Γυμνασίου Βραγκιανών. Ποσό 112.000 ευρώ, με επιμέλεια φακέλου Αντιδημάρχου Θαν. Καραγεώργου, υπαλλήλων Αθ Τσίγγα, Κ. Ροπη, Ν. Σακκά.

Προβλέπεται ο διορισμός δύο ειδικών επιστημόνων, Κοινωνιολόγου & Ψυχολόγου.

Η στροφή στην κοινωνική πιλοτική είχε εξαγγελθεί από τον Δήμαρχο Λ. Γ. Τσιβόλα, από την ψήφιση του δημ προϋπολογισμού 2017 (τέλη 2016).

Έμπρακτα ο Κ. Αγοραστός & η προϊσταμένη Μ. Σεραφίδου, στήριξαν την ορεινή μας περιοχή. Στο πλευρό μας και ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος και όλο το Δ.Σ. (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ), πολλοί Πατριώτες….

Τα Βραγκιανά, ο Αχελώος μετατρέπονται σε "κοινωνική έδρα" του Δήμου Αργιθέας, με προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, ενημέρωσης, εξυπηρέτησης αδύναμων πολιτών.

Όπως το Πετρίλο - ιστορική έδρα και το Ανθηρό - διοικητική έδρα του Καλλικρατικού ορεινού Δήμου μας, ισότιμα και ενωτικά!!

Έχουμε τονίσει:

Η Αυτοδιοίκηση ή θα είναι Ανθρωπιστική ή θα απαξιωθεί.

Η Αποκέντρωση, η θεσμική ισοτιμία των τριών καποδιστριακών περιοχών, μόνος δρόμος για τοπική ανάπτυξη και γνήσια Αυτοδιοίκηση.

Διαφυλάττουμε την ορεινότητα και ενότητα μας, δεν περιστρεφόμαστε μόνο γύρω από απλά, διαχειριστικά προβλήματα (υδρεύσεις, φωτισμό κ. α.) αλλά με εξωστρέφεια, συνεργατικότητα με Περιφέρεια, Βουλευτές, Υπουργούς και υπέρβαση άγονων μικροτοπικισμών ή υπερφίαλων ατομικών στοχεύσεων, προχωράμε στην υλοποίηση των προγραμ. δεσμεύσεων.

Με την ψήφιση του νόμου Σκουρλέτη, ήδη βελτιώνεται το "κυβερνητικό σύστημα" των ορεινών Δήμων (όλοι οι Αντιδήμαρχοι με αντιμισθία, δίκαια, ισότιμα, έξοδα κίνησης σε αιρετούς, στήριξη άπορων, πολυτέκνων κ.λπ.).

Θέλουμε τους ενεργούς δημότες συμπαραστάτες, συμμαχητές μας!!! Ώρα συστράτευσης!!

Οι Δημοτικές εκλογές είναι μακριά - πάνω από 700 μέρες - και το νέο εκλογικό σύστημα, τώρα ετοιμάζεται από τον Υπουργό Π. Σκουρλέτη, όσοι τυχόν βιάζονται..... σίγουρα θα σκοντάψουν.

Ας προσέχουν, για το καλό τους. Ο κόσμος δεν παρασύρεται από σχόλια και "φεϊσμπουκιές" του άστατου,….. καυτού Αυγούστου!!

Στο τέλος νικάει ο έχων υπομονή, μεθοδικότητα, εργατικότητα. στόχο προσήλωση!

"Το ήμερο αρνί βυζαίνει δυο μανάδες" έλεγαν οι παππούδες μας και ισχύει στη νιοστή στους σημερινούς ζοφερούς καιρούς μας.

Μιλάω εκ....πείρας, πολύχρονης και αποδοτικής!!

Δημ Παπακώστας Αιρετός ΤΑ 1999-2019.
ΒΡΑΓΚΙΑΝΑ ΑΡΓΙΘΕΑΣ. 31/7/17.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα