20 - 06 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 228 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Μενέλαος Παπαδημητρίου

04 Vaggelis Pozios ke Apostolos TziaxrisΟ Βαγγέλης Ποζιός Γεννήθηκε στα Κουμπουριανά Αργιθέας.

Έχει προσφέρει αξέχαστες βραδιές διασκέδασης με παραδοσιακή δημοτική μουσική πότε με την κιθάρα, το λαούτο και το τραγούδι - αλλά κυρίως με το τραγούδι.

Πήρε τα αχνάρια του πατέρα του ΛΟΥΚΑ ΠΟΖΙΟΥ και από το τραγούδι της παρέας και των εκδηλώσεων στα Χωριά εκείνα τα χρόνια, μπήκε με αξιώσεις επαγγελματικά εδώ στην Αθήνα στο κέντρο ΓΚΟΛΦΩ (ήταν και στην επιχείρηση με το Νίκο Παπαδημητρίου) στην Πλατεία Βάθης όπου πηγαίναμε όλοι οι Αργιθεάτες για να τον ακούσουμε και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, να ξεχάσουμε τα προβλήματα, τα ντέρτια και τους καϋμούς, να μας πάει νοερά στα Χωριά μας, στους γονείς μας και τα αδέρφια μας όπου αυτοί βρίσκονταν, να γλεντήσουμε Πατριωτικά και να χορέψουμε γιομίζοντας τη ζωή μας!!!

Μπορώ να πω ανεπηρέαστα και αβίαστα, επειδή τον έζησα και επειδή παρακολουθώ από τα μέσα τα μουσικοχορευτικά δρώμενα της Αργιθέας από τα τότε, πως είναι ο πρώτος Αργιθεάτης τραγουδιστής, ο πρώτος καλλιτέχνης μας που έβγαλε στον αέρα, εδώ στην Πρωτεύουσα - στην Αθήνα, το ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ και μάλιστα δεν υπήρχε βραδιά στη ΓΚΟΛΦΩ να μην τα προβγάλει ή να μην κλείσει με αυτά τα ξημερώματα το πρόγραμμα, αν και στα κέντρα αυτά οι πελάτες ζητούσαν παραγγελίες για να ακούσουν και να χορέψουν.

Πολύ αργότερα βγήκε στον αέρα και σε δημόσιες εκδηλώσεις εδώ στην Αθήνα το αηδόνι της Αργιθέας, ο αείμνηστος ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ!!!

Το ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΖΙΟ τον προτιμούσαν και πήγαιναν να τον ακούσουν κόσμος από όλη την Ελλάδα.

Και πότε; Τότε που υπήρχαν δεκάδες δημοτικά κέντρα στην Αθήνα με γίγαντες στη Δημοτική Μουσική Παράδοση.

Έπαιζε κιθάρα και λαούτο - μάλιστα συμμετέχει με το λαούτο στη Νο 3 κασέτα του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας.

Συμμετέσχε αφιλοκερδώς στη δημιουργία του CD «Γυναίκες που χορεύετε» μαζί με τους Θύμιο Φλέγκα, Λάμπρο Κουσιωρή και Δημήτρη Αυγέρη που με πρωτοβουλία του αξέχαστο Χρυσόστομου Καζιακούρα και του γιου του Κώστα βγήκε για λογαριασμό του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας Η ΕΣΤΙΑ με επιμέλεια του μεγάλου Αργιθεάτη στα Πολιτιστικά δρώμενα, τη Μουσική Παράδοση και όχι μόνο - ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΜΠΑ και με τη δική μου συνεπικουρία!!!.

Δεν υπήρξε εκδήλωση του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας, αλλά και των άλλων Συλλόγων να μην βάλει πλάτη.

Δεν υπήρξε Χωριό δικό μας που να μην τον προτίμησε σε πανηγύρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, βαφτίσια και γάμους.

Δεν υπάρχουν δημοτικοί τραγουδιστές με ρεπερτόριο, κυρίως παραδοσιακό, σαν το Βαγγέλη Ποζιό.

Εξέδωσε δίσκους και δεκάδες κασέτες, τα τελευταία δε χρόνια και CD!!!

Πάντα σοβαρός και μετρημένος και με χαμόγελο!!!

Η οικογένεια του ΛΟΥΚΑ ΠΟΖΙΟΥ είναι με καλλιτεχνική φλέβα!!!

Ο ΛΟΥΚΑΣ έπαιζε (ντέφι- κιθάρα- λαούτο) και τραγουδούσε.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ πήρε τα αχνάρια του και με ξεχωριστό πάθος και μεράκι έφτασε στην κορυφή!!!

Η κόρη του Βαγγέλη η ΡΙΤΣΑ ΠΟΖΙΟΥ είναι σπουδαία στο έντεχνο λαϊκό και όχι μόνο τραγούδι, με δικά της τραγούδια και CD!!!

Είχα την τύχη να γνωρίζω καλά όλη την οικογένεια του ΛΟΥΚΑ ΠΟΖΙΟΥ και από εκείνον έμαθα πολλά ιστορικά πράγματα για τον Τόπο μας, όπως για το ΤΑΜΠΟΥΡΙ του Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ πάνω από τη Σπηλιώτισσα και τόσα άλλα, με δε τον έτερο γιό του ΒΑΪΟ - άνθρωπος της παρέας και σεντραλής που υπηρέτησε την Αργιθέα και ως Αντιδήμαρχος - με συνδέει στενή φιλία από εκείνα τα χρόνια στην Ομόνοια!!! Τώρα φυλλάττει Θερμοπύλες στα ΡΑΓΑΖΙΑ ΑΡΓΙΘΕΑΣ!!!

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΖΙΟΣ με την οικογένειά του τα τελευταία χρόνια ζει στην Αμφίκλεια, όπου διατηρεί την εξαιρετική ταβέρνα < Η ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ>!!! Και βέβαια συνεχίζει το Δημοτικό παραδοσιακό τραγούδι!!!

Αγαπητέ φίλε και συμπατριώτη ΒΑΓΓΕΛΗ οι λίγες αράδες μου στο πρόσωπό σου ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ για την ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ στο ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΟ και στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ μας ΤΡΑΓΟΥΔΙ!!!
Να είσαι πάντα καλά με την οικογένειά σου!!!
Αθήνα, 4.8.2017
Μενέλαος Νικ. Παπαδημητρίου

 
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα