20 - 06 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 234 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας    

D PapakostasΠλούσιο ποιοτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Σκληρή μάχη με την καθημερινότητα. Κατάμεστα τα είκοσι χωριά της Αργιθέας!

Η οικονομική κρίση έστρεψε τον κόσμο στα πάτρια εδάφη, για φθηνές, ποιοτικές διακοπές κοντά στην καθαρή φύση, στις παλιές παρέες, στα χώματα των παιδικών χρόνων.

Τα ορεινά είτε ως τόπος προορισμού, είτε ως καταφύγιο ψυχικής ανάτασης & αναζωογόνησης, τα έχουμε ανάγκη, μας χρειάζονται. Αποτελούν απόθεμα, κεφάλαιο, επένδυση. Μην τα υποτιμούμε.

Αντίθετα να είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας, για τους αγώνες μας για νέες Υποδομές, σύγχρονες και ασφαλείς.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δυναμώνει την παρουσία της. Πολεμά την αδυσώπητη καθημερινότητα κόντρα στο καλλικρατικό ασφυκτικό πλαίσιο.

Σαφής η βελτίωση από πέρυσι, πολλά και τα παράπονα - δίκαια και άδικα, υπερβολικά ή ζωτικά - συνεχείς οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, των κοινοταρχών, όλων των Αιρετών, άλλοτε επιτυχείς, άλλοτε λιγότερο εύστοχες.

Όμως όταν έχουμε να κινηθούμε στον πιο δυσπρόσιτο Δήμο της Ευρωζώνης, με 375.000 στρέμματα έκταση, πολλά χιλιόμετρα δρόμων και δικτύου ύδρευσης, υπάρχει η κατανόηση και αλληλοϋποστήριξη των κατοίκων - Δημοτών μας, τουλάχιστον των καλόπιστων.

ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ! χρέος μας είναι να ακούμε τους ενεργούς πολίτες, να διορθώνουμε τα λάθη μας.

Να συντονιζόμαστε οι Αιρετοί, να εκτιμούμε και να σεβόμαστε την προσφορά και τον ουσιαστικό ρόλο των Υπαλλήλων του Δήμου.

Είναι οι μόνιμοι πυλώνες, οι "φαροφύλακες της άγονης Πατρίδας"!!! οι Αιρετοί είμαστε επί θητεία, εντολοδόχοι απλοί. Μιλώ και πάλι εκ πείρας, πολύχρονης.

Δόθηκαν μάχες, είχαμε αποτελέσματα:

1.  Η υδρομάστεψη Οικισμού Φλωρέσια έγινε. Προχωρά και οριστική λύση.

2.  Ολικός εκσυγχρονισμός φωτιστικών (πάνω από εκατό ντουί στα Βραγκιανά κ.λπ.), αποκομιδή σκουπιδιών τακτικότατη, συγκοινωνιακή βελτίωση.

3.  Καθαρισμός δρόμων, βοσκοτόπων (φυσικά με υστερήσεις, αστοχίες στα απόμακρα). Με τη στήριξη της Αντιπεριφέρειάς μας και εταιριών που επενδύουν στην κοιλάδα Αχελώου (ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ).

4.  Στο Αετοχώρι δόθηκε αγώνας για την ύδρευση, μοτέρ…. έως και διανομή εμφιαλωμένου νερού, μια ουσιαστική, όσο και επικοινωνιακή κίνηση.

5.  Νέα επιχορήγηση λόγω ορεινότητας στο Δήμο μας (218.000 ευρώ) από το Υπουργείο Εσωτερικών η δράση στην ΠΕΔ. ΚΕΔΕ. ΔΙΚΤΥΟ ΟΡΕΙΝΩΝ αποδίδει. Οι νέες ρυθμίσεις του νέου νόμου 4387/31-7-17, δίνουν "εργαλεία" στους ορεινούς Δήμους.

6.  Ιδρύεται νέα δομή κοινωνικής φροντίδας στα Βραγκιανά. Με απόφαση του Περιφ/ρχη Θεσσαλίας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (112.000 ευρώ), το έργο "Κέντρο Κοινότητας", στο κτίριο Γυμνασίου Βραγκιανών.

Με Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό. Παράλληλα κινούμαστε για "κοινωνικό παντοπωλείο" σε συνεργασία με ενορίες.

Με συνεργασία Διαπαραταξιακή, ενωτικά, συλλογικά. Η ανθρωπιστική πολιτική μπαίνει σε προτεραιότητα!

7.  Η άσφαλτος ολοκληρώνεται στα Νεχώρια έως Καταφύλλι -Αργύρι πλήρης ασφαλής δρόμος επιμέλεια περιφ. Θεσσαλίας. ΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΘΗΚΕ το τμήμα Αργύρι - Γεφ. Καταφυλλίου.

8.  Οι φορείς, Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, Ενορίες προσφέρουν στα παιδιά, στη νεολαία, σε όλους, ποιοτικές εκδηλώσεις. Με θεατράκια, σινεμά, καραόκε, Συνέδρια, τοξοβολίες, κανόε, ψάρεμα στον Αχελώο, μπάνια, χορούς με αυθεντικά αργιθεάτικα τραγούδια.

Στην Ι. Μ Σωτήρος Βραγκιανών, στην Αγία Κυριακή Καταφυλλίου ευλόγησε ο Σεβ/τος κ. Τιμόθεος.

Όλες οι δράσεις, ως βάλσαμο στις καρδιές των καταπονημένων ανθρώπων, που πιέζονται από τη νεοφτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια, την υπερφορολόγηση, τα αδιέξοδα της νέας γενιάς ....

Η επιστροφή στη φύση, στην ορεινή ύπαιθρο, ίσως φέρει την ποθούμενη ανόρθωση της Χώρας μας. Τη νέα Αυτοδιοίκηση με Αποκέντρωση και ανθρωπιά.

Υποσχόμαστε στήριξη, διαρκή αγώνα και πάντα δίπλα στον Δημότη, όσο δυνάμεθα ανθρωπίνως.

Το 2019, οι Δημοτικές εκλογές, είναι πολύ μακριά. Τώρα δουλειά.... έργα, προσφορά, υλοποίηση του προγράμματος 2014-2019.

Η ενασχόληση με τα κοινά θέλει καρδιά, φιλότιμο, αγάπη για την Πατρίδα!!!

Περιττές οι σκοπιμότητες, οι ιδιοτέλειες, οι εντάσεις.

Εποχή της εργάτριας μέλισσας, του ακάματου μυρμηγκιού.

Δ. Κ .Παπακώστας Αιρετός ΤΑ 1999-2019.
ΒΡΑΓΚΙΑΝΑ 9-8-17

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα