20 - 06 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 211 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Του Δημήτρη Παπακώστα     
D PapakostasΜε άψογη οργάνωση από την πρόεδρο Νανά Μαυραντζά και τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΡΓΙΘΕΑΣ), πραγματοποιήθηκε το 14ο Συνέδριο Αργιθεατών στα φιλόξενα Βραγκιανά, στον οικοσυνεδριακό χώρο της Παναγίας Επισκοπής στην όμορφη κοιλάδα Αχελώου, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Αν/ξης Βασίλη Κόκκαλη, της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Π. ΒΡΑΝΤΖΑ, του Δημάρχου Μουζακίου Γ. Κωτσού, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, Βραγκιανίτη, Χρ. Καλομπάτσιου, της τ. Βουλευτού Ασ. Σκόνδρα, πολλών αιρετών, ιερωμένων, δημοσιογράφων, συνέδρων και πολλών Αργιθεατών, παρά τη δύσκολη εποχή μας.

Ο Λαρισαίος Υφυπουργός τόνισε: "Η ΠΟΑΣ στηρίζει την εθνική υποχρέωση και αποστολή για πολιτισμό και ανάπτυξη. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης…. Η κυβέρνηση έλαβε μέτρα υπέρ αγροτών όπως η μείωση του ΦΠΑ κ.λπ.

Για την ασφαλτόστρωση διαπεριφερειακών δρόμων (Βραγκιανά - Κέδρα), είπε, είμαστε σε επαφή με τον Κ. Αγοραστό, σύντομα θα υπάρχουν καλές εξελίξεις. Όλα τα χωριά να έχουν άσφαλτο. Είμαστε πλέον μέλη Ε. Ε."

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π. ΒΡΑΝΤΖΑ είπε μεταξύ άλλων: "Η ΑΡΓΙΘΕΑ χαρακτηρίζεται από ομορφιά και εγκατάλειψη. Η κυβέρνηση στηρίζει τους ορεινούς δήμους. Η σύνδεση του πολιτισμού με την ανάπτυξη, από την οργανωτική επιτροπή, είναι πολύ εύστοχη. Η δημοπράτηση ασφάλτου Βραγκιανά - Αετοχώρι - Σπηλιά θα γίνει σύντομα."

Ο ΧΡ. ΚΑΛΟΜΠΑΤΣΙΟΣ: "Πλέον δεν υπάρχει η πινακίδα ο μοναδικός Δήμος χωρίς εκατοστό ασφάλτου". Έγιναν σημαντικά βήματα, ασφαλτοστρώθηκαν οι δρόμοι προς όλα τα χωριά, ... άσφαλτο σε όλα τα χωριά της Αργιθέας. Η Περιφέρεια ολοκλήρωσε έργα ασφάλτου στην Ανατ. Αργιθέα, στο Ρέμα Πετρωτού, άσφαλτος έως Αργύρι…Είναι προς δημοπράτηση το έργο ασφαλτόστρωσης του δρόμου: "Σπηλιά - Λίμνη Στεφανιάδας - Αετοχώρι - Βραγκιανά". Εντάξαμε το κέντρο κοινότητας στα Βραγκιανά κ.λπ."

Ο πρόεδρος ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Γ. ΚΩΤΣΟΣ: "Έστω ως ενεργειακό, να ολοκληρωθεί το υδροηλεκτρικό Συκιάς. Να κλείσει η πληγή. Η μελέτη Σήραγγας Τύμπανου είναι έτοιμη και ήρθε η ώρα να χρηματοδοτηθεί το έργο. Η προώθηση έργων ΑΠΕ θα ωφελήσει περιοχή."

Ο αντιδήμαρχος Γ. Κατσιάνης, ως αναπληρωτής Δημάρχου, έδωσε συγχαρητήρια στην ΠΟΑΣ, δήλωσε τη στήριξη του Δήμου και ευχήθηκε καλές εργασίες.

Ο πρόεδρος Δ.Σ. Δ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ: Έδωσε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους εθελοντές, τους ενεργούς δημότες και τόνισε «Οι Αργιθεάτες, αποτελούμε "ισχυρό λόμπυ", απαιτούμε δικαιοσύνη».

Άσφαλτο έως Φελίκι (όρια Ευρυτανίας), γεφ. Καταφυλλίου (όρια Αιτωλ/νιας), δρόμο Επισκοπής (Δένδρο -Σταυρός) κ.λπ.

Ο νόμος Σκουρλέτη βοήθησε την ορεινή αυτοδιοίκηση.

Οι αλλαγές του Καλλικράτη, θα ενισχύσουν την αποκέντρωση, τις καποδιστριακές περιοχές.

Οι ενορίες και οι κοινότητες είναι βασικά κύτταρα του Ελληνισμού, πρέπει να ειρηνεύσουν, να μονιάσουν.

Εξήρε την εξαγγελία του Υπουργού Ν. Παππά για την ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη, της ορεινής Αργιθέας, που εξήγγειλε στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Μουζάκι & τη συμβολή του Βραγκιανίτη Κ. Αγόρη, ως ειδικός συνεργάτης του. Αναμένουμε την υλοποίηση.

Η ορεινή, οικολογική Αργιθέα την επόμενη δεκαετία μπορεί να γίνει η περιοχή των μεγάλων Στρατηγικών Επενδύσεων (πακέτο Γιούνκερ). Αίτημα για ένα πρώτο κονδύλι, άμεσα, 50.000.000 ευρώ, για σύνδεση ασφάλτου Ι. Μ. Σέλτσου - Μεταμ. Σωτήρος Βραγκιανών - Σπηλιάς. Αναπαλαίωση Περαταριών. Ιχθυοτροφεία. Ανακατασκευή κορακογεφυριού. Υδροηλεκτρικά Συκιάς και Καταφυλλίου.

Τα χωριά μας τα έχουμε ανάγκη, ως καταφύγιο και ως τόπους επιστροφής. ..να διαφυλάξουμε την ενότητα και ορεινότητα.

Ο κοινοτάρχης, επί 16 έτη, Δ. Τσίνας, έδωσε αγωνιστικό τόνο. Ζήτησε στήριξη με οπλίτη γιατρό από το Υπ. Εθνικής Άμυνας. Δήλωσε ότι τον πρώτο λόγο να τον έχουν οι μόνιμοι, οι ενεργοί δημότες. Οι ηλικιωμένοι και οι νέοι των χωριών μας να τιμούμε τους πολύχρονους αγώνες για υποδομές στα Βραγκιανά.

Ο γ. Γ. ΠΟΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, με τη δική του εισήγηση, κατέθεσε την πρόταση του, το σχέδιο για ανάπτυξη της περιοχής.

"Βασικός λόγος στους Αργιθεάτες δεύτερης γενιάς (που δεν γεννήθηκαν στα χωριά), στην ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού, όπου Ελλάδας, όλων των Αργιθεατών," είπε.

Ο τ. Δήμαρχος Θ. Οικονόμου, ζήτησε περισσότερο ρεαλισμό στο διεκδικητικό πλαίσιο, δεν αρκεί η αναπτυξιολογία... έχει κουράσει τον κόσμο.

Ο επικεφαλής Αντιπολίτευσης Γ. Χασιώτης επικεντρώθηκε στην ολιγωρία της Δημ. αρχής σε θέματα καθημερινότητας. Για έλλειψη γιατρών. Την ανάγκη για κοινούς αγώνες για σύγχρονη Αργιθέα.

Οι εισηγητές Π. Γούλας, πρύτανης ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΑΡΓΙΘΕΑΤΗΣ, ο τ. ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΑΝΑΒΡΑΣ Δ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ με ειδικές εισηγήσεις τους, άνοιξαν δρόμους σκέψης και νέων δράσεων.

Από την πιο ενεργή δημογραφικά περιοχή του Αχελώου, τα φιλόξενα Βραγκιανά, ευχόμαστε καλά αποτελέσματα, νέα έργα και δράσεις υπέρ αδυνάτων.

Δ. Παπακώστας

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα