20 - 06 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 201 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Του Δημήτρη Παπακώστα    

D PapakostasΜε καλή οργάνωση, συμμετοχή δημοτών & αποδήμων έγινε η Συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου Βραγκιανιτών. Προεδρεύων ο δημοσιογράφος Λ. Ι. Πολύζος.

Σαράντα χρόνια (1977-2017) αγώνα, προσφοράς στην ορεινή πατρίδα και δημόσιου Διαλόγου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παν. Παπαντώνης, ενημέρωσε για τις πλούσιες και ποιοτικές δράσεις του Συλλόγου, για τη δημιουργική απασχόληση των δεκάδων παιδιών, της Νεολαίας και για το μεγάλο παραδοσιακό Δημοτικό γλέντι, το βράδυ στις 16/8/2017 στο χώρο της Επισκοπής, με αυθεντικά αργιθεάτικα τραγούδια - χορευτικά.

Ζήτησε επίλυση προβλημάτων, νερό, σκουπίδια, οδικά - Άσφαλτο. Σύνδεση των Βραγκιανών με το Ν. Ευρυτανίας (6 χλμ).

- Άσφαλτο δρόμο Επισκοπής (Σταυρός /Δένδρο). Προς Ραινιστα προς Ι. Μ. Σωτήρος κ.λπ. - Ανάδειξη/επενδύσεις στην Κοιλάδα Αχελώου.

- Διορισμός Γιατρού, άμεσα, είτε με πολίτη είτε με οπλίτη γιατρο.

- Κοινωνικό παντοπωλείο με έσοδα του Δήμου (κεραίες).

Ο Αντιδήμαρχος Θαν. Καραγεώργος τόνισε:

1. Μέσω του ορεινού Δικτύου "Πίνδος", που προεδρεύει ο Δήμαρχος Αργιθέας, πιέζουμε για την ολοκλήρωση του ενεργειακού έργου, του φράγματος της Συκιάς. Προτεραιότητα να κλείσει η περιβαλλοντική πληγή.

2. Ο Δήμος μας βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων οζώδους δερματίτιδας στην περιοχή.

3. Η καθημερινότητα σε καλό επίπεδο. Σκουπίδια κ.λπ.

Επάρκεια νερού, 250 κυβικά/24ωρο, κεντρική δεξαμενή, καθαρό, ποιοτικό, ελεγμένο... να παύσουν οι μίζερες, μη υπεύθυνες αιτιάσεις.

Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γ. Χασιώτης, άσκησε κριτική για την απραξία της Δημ. Αρχής, για τη μη παρουσία του Δημάρχου στη Συνέλευση και το Συνέδριο των Αργιθεατών.

Ζήτησε αλλαγή πολιτικής και αγώνα για γιατρούς, οδικά, σκουπίδια.

Ο πρόεδρος Δ.Σ. ΔΗΜ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, συγχάρηκε τους εθελοντές του Συλλόγου για την προσφορά τους. Είπε:

- Τα Βραγκιανά χωριό Διαλόγου & αγωνιστικής διεκδίκησης. Υπάρχει αισιοδοξία.

- Οι δηλώσεις του Αντιπεριφ. Θεσσαλίας, Βραγκιανίτη, Χρ. Καλομπάτσιου, στο χθεσινό Συνέδριο για:

1. Ρίψη Ασφάλτου στο δρόμο Νεχώρια - Αργύρι στις 21 Αυγούστου (εργολαβία Χρ. Κατσιάβα).

2. Δημοπράτηση, σύντομα, του οδικού τμήματος Βραγκιανά - Σπηλιά με πιστώσεις ΠΔΕ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, μετά από παρέμβαση Βουλευτή Π. Βράντζα (15-6-2016).

3. Πλήρης ο φάκελος και η Μελέτη για άσφαλτο Βραγκιανών με Κέδρα Ευρυτανίας. Σύνδεση ενιαίου χώρου Αγράφων - ενέργειες για πίστωση.

4. Επαφή με Χρ. Κατσιάβα για την τσιμεντόστρωση της στροφής Αγ. Νικολάου.

5. Διάθεση 112.000 ευρώ, για νέο Κέντρο Κοινότητας Αργιθέας στα Βραγκιανά, κ.λπ., δίνουν ελπίδα!

- Ευχαρίστησε τον ειδικό Συνεργάτη του Υπουργού Ν. Παππά, Βραγκιανίτη, Κώστα Αγόρη για τις πολύ θετικές εξαγγελίες στο Μουζάκι για ψηφιακή & τηλεοπτική κάλυψη της σήμερα "σκοτεινής" Αργιθέας. Το Βραγκιανίτικο λόμπυ ισχυρότατο, αποτελεσματικό.

- Συμφώνησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου για την ίδρυση κοινωνικού Παντοπωλείου, επενδύσεις στην Κοιλάδα του Αχελώου από ευρωταμεία (πρώτο κονδύλι 50.000.000 ευρώ).

- ο Υφ Βασ. Κόκκαλης με τον Περιφ/ρχη Κ. Αγοραστό σε στενή επαφή για άμεση χρηματοδότηση ασφάλτου (σύνδεση με Ν. Ευρυτανίας).

- Εξήρε την ώριμη, σκληρή μεν αλλά και εποικοδομητική αντιπολιτευτική τακτική στο Δ.Σ. ΑΡΓΙΘΕΑΣ του Γ. Χασιώτη.

- Ζήτησε αμφίδρομη επικοινωνία δημοτών/αιρετών για συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας. Βελτιώθηκε σημαντικά η αποκομιδή σκουπιδιών, φωτισμός (ντουί), ύδρευση, συγκοινωνία ΚΤΕΛ, παρά το συγκεντρωτικό, ασφυκτικό πλαίσιο του Καλλικράτη.

Η πολιτική του Δημάρχου Λ. Γ. Τσιβόλα και της Εκτελεστικής Επιτροπής (4 Αντιδημάρχων) είναι αποτελεσματική και συνεχώς βελτιούμενη.

Στη δευτερολογία του, απάντησε στις άδικες, υπερβολικές επιθέσεις εναντίον του, των Συμβούλων Γ. Μπαμπάτσικου & Γ. Σακελλάρη:

"Στους πρώην καλούς και επί χρόνια συμμαχητές/συνεργάτες μου, δεν θα απαντήσω το ίδιο σκληρά, και για λόγους ευγένειας και γιατί, σε επόμενες περιόδους, μπορεί να ανταμώσουμε ξανά σε νέους κοινούς αγώνες. Οι καιροί είναι ζοφεροί, δεν περισσεύει κανένας, όπως τόνισε ο φίλος πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ".

Ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ, συγχάρηκε τη Διοίκηση Συλλόγου, κάλεσε ετεροδημότες να φέρουν δημοτικά/εκλογικά δικαιώματα στα πάτρια εδάφη. Να δυναμώσει η Αργιθέα, οι 20 κοινότητες.

Ο Ιστορικός κοινοτάρχης, με τριάντα έτη προσφορά, Δ. Τσίνας απαίτησε Γιατρό στα Βραγκιανά, ένταση αγώνα, δράση της Δημ. αρχής.

Μίλησαν με σθένος και προτάσεις ο Θεοχ. Αγόρης, ο Αποστόλης Τσιουραντάνης, η τ. Αντιδήμαρχος Αχελώου Μαρίνα Λαμπρακάκη και ο μαθητής Δημ. Σχολείου Κ. Κωτσιώρης, που ζήτησε σύγχρονη πιστοποιημένη ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΒΡΑΓΚΙΑΝΩΝ.

Οι αιρετοί της Αντιπολίτευσης Γ. Μπαμπάτσικος & Γ. Σακελλάρης στις ομιλίες τους, επιτέθηκαν σκληρά στη Δημ. αρχή για την ασκούμενη πολιτική και ιδίως κατά του προέδρου Δ.Σ. -επί είκοσι συναπτά έτη πλειοψηφούντος Αιρετού Τ. Α –Δημ. Παπακώστα με την ελεύθερη ψήφο του Λαού & υψηλά ποσοστά.

Ο δημοσιογράφος, επί σειρά ετών πρόεδρος Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ Κ. Θ. ΑΓΟΡΗΣ, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την απουσία του Δημάρχου στη Συνέλευση και το Συνέδριο, δήλωσε ότι από τη νέα του θέση στο Υπ Ψηφιακής πολιτικής προσπαθεί να συμβάλλει στην ψηφιακή ανάπτυξη της ορεινής Αργιθέας, των Βραγκιανών και ότι σύντομα θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του Υπ Νίκου Παππά.

--------------------------------------------------------

Διάλογος - Δράση - Πολιτισμός είναι συνυφασμένα με τα πρωτοπόρα Βραγκιανά, τον Αχελώο, την ορεινή Αργιθέα & του χρόνου καλύτερα!!!

(Δ. Παπακώστας Βραγκιανά 14-8-17).

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα