Ela na paiksoume

Koumpouriana

04 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 100 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Του Δημήτρη Παπακώστα

D PapakostasΚατάπληκτη έως εμβρόντητη η κομματική βάση της Φιλελεύθερης παράταξης μας, πληροφορήθηκε από το πρωτοσέλιδο της έγκριτης κυριακάτικης Καθημερινής , δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ότι "κανένα μέλος της ευρύτερης οικογένειας του, δεν θα λάβει Υπουργικό ή Πολιτειακό αξίωμα", φυσικά εάν και εφόσον λάβει εντολή από το Λαό, φωτογραφίζοντας την Ντόρα Μπακογιάννη, σαφέστατα- ή και τον ανιψιό του Κώστα Μπακογιάννη, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Η δήλωση αυτή καταρχάς ήταν μια απρόκλητη επίθεση σε μια πολιτικό με τεράστια εμπειρία, προσφορά και φιλελεύθερο... τσαγανό.

Δείχνει αρχηγική αλαζονεία, μη σεβασμό στα συλλογικά όργανα ενός Δημοκρατικά δομημένου κόμματος, μιας Ιστορικής Παράταξης....

Κυρίως, δείχνει αδυναμία προς τις ακραίες, υστερόβουλες φωνές του λαϊκισμού, που ζητούν υποκριτικά την "κεφαλή επί... πίνακι" των συγγενικών προσώπων του Αρχηγού και μάλιστα σε στιγμή που κανένας δεν έθετε το θέμα..... δηλ. μη επίκαιρο... (λάθος timing).

Ο ενδοτισμός στις φωνές αυτές είναι δείγμα ύψιστου λαϊκισμού!!!

Όσοι, από το 2010-2012, ακολουθήσαμε και συμ-μαχήσαμε με την Ντόρα, ξέρουμε πολύ καλά ότι υπήρξε η συνείδηση της Φιλελεύθερης Ευρωπαϊκής Παράταξης, της Κεντροδεξιάς, όταν ήταν η μόνη που με παρρησία, θάρρος και προβλεπτικότητα ψήφισε το Μάιο 2010, Ναι στο μηχανισμό διάσωσης της Χώρας (Α΄ Μνημόνιο) με ρίσκο, πόνο, συνέπειες (μετά σύρθηκαν όλοι οι υπόλοιποι).

Το 1990,στα πρώτα πολιτικά της Βήματα, σήκωσε το Σταυρό στη δύσβατη μονοεδρική Ευρυτανία, παρότι κόρη Πρωθυπουργού και με πρόσφατη, την άνανδρη δολοφονία του άνδρα της (1989) αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη.

Ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ, οφείλει να σέβεται και να τιμά τους ελευθερόφρονες, έντιμους πολιτικούς, τους άξιους και επιτυχημένους.

Η Ντόρα δεν είναι η αδελφή του Κυριάκου, είναι αυθύπαρκτη, αυτοδημιούργητη πολιτικός, διεθνούς εμβέλειας.

Ο Κυριάκος, τυχαίνει να είναι ο αδελφός της Ντόρας Μπακογιάννη!!!

Ως μελλοντικός Πρωθυπουργός, δύναται να επιλέγει τους Υπουργούς του, όμως αποτελεί αλαζονεία να αποκλείει προκαταβολικά από όποιο Πολιτειακό αξίωμα μία άξια και δοκιμασμένη Πολιτικό. Δηλαδή αν η νέα κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, την προτείνει για πρόεδρο Βουλής, θα θέσει Veto;

Θα διαγράψει τους Βουλευτές του;

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ψήφισε η βάση, οι φίλοι και τα μέλη, ως Μπροστάρη, "πρώτο μεταξύ ίσων", όχι για μονοκράτορα ηγεμόνα.

Οι "επικοινωνιακοί" του σύμβουλοι τον παρέσυραν σε ατραπούς....

Εκτός και αν κάτι άλλο, φοβάται, αν κάτι άλλο ή άλλον, θέλει να προλάβει.

Αγαπητέ Πρόεδρε, βρες τη δύναμη και αναγνώρισε το μέγιστο ολίσθημα.

Η Ντόρα, δεν είναι... βαρίδι, ούτε Πρόσωπο που μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιεί ως "Ιφιγένεια" στο βωμό επικοινωνιακών πρόσκαιρων αναγκών.

Από την Αρχαιότητα, στην Αθηναϊκή Δημοκρατία, οι συγγενικές σχέσεις δεν εμπόδισαν την αυθύπαρκτη πορεία και ανέλιξη, ανδρών.

Δεν επηρέασε την Αξιοκρατική επιλογή τους.

Ο Περικλής και ο Κλεισθένης, ο πατέρας της Δημοκρατίας, από το ίδιο γένος των Αλκμεωνιδών, ο Αλκιβιάδης ανιψιός του Περικλή, ο Κίμων - εποχής Περικλή - γιος του Στρατηγού Μιλτιάδη.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Δημ. Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ 1999-2019...
Αργιθέα Αγράφων Καρδίτσας   4/12/17
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_007_Al_Tsiakalou_Nanou.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα