23 - 04 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Του Δημήτρη Παπακώστα
D PapakostasΣτην ορεινή Αργιθέα λέγανε οι μανάδες μας: "Άμα δεν κλάψει το... παιδί, δεν του δίνει ούτε η μάνα του να φάει..."!!!

Διδάσκοντας τα βλαστάρια τους, ότι στη ζωή , τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται!

Με μόχθο - τα αγαθά κόποις κτώνται, έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες - μαχητικότητα, επιμονή, υπομονή, καλό σχεδιασμό, δημιουργικές σχέσεις.

1. Υγεία - Ιατρεία: Με συνεργασία Δήμου, Αντιδημάρχου Υγείας/Αλληλεγγύης Θαν. Καραγεώργου, Βουλευτών, ιδίως της Π. Βράντζα, Αιρετών, του Υφυπουργού Βας. Κόκκαλη, που παρέστη στο Παναργιθεάτικο Συνέδριο στα Βραγκιανά (12-8-17, Επισκοπή) της 5ης ΥΠΕ, του Διοικητή Ν. Αντωνίου, της δ/ντριας ΚΥ Μουζακίου κα. Τζούνη και πατριώτη μας Δ. Πούπη, τοποθετήθηκαν από το ΥΠΕΘΑ, γιατροί - οπλίτες στα άγονα και απόμακρα Ιατρεία Βραγκιανών και Αργυρίου Αχελώου Αργιθέας, που αναλαμβάνουν συντομότατα υπηρεσία, μόνιμα στα χωριά μας.

- Παράλληλα με ενέργειες της δ/ντριας καςΤζούνη, προχωρά η ετοιμασία του νέου μισθωμένου ακινήτου για λειτουργία του σύγχρονου και προσιτού στο κοινό Ιατρείου Ανθηρού, έδρας του Δήμου.

- Ο Δήμος, ήδη με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, είναι στο πλευρό των Γιατρών μας, ηθικά και υλικά. Αναμένουμε την τελική έγκριση της σχετικής, πρωτοπόρας, απόφασης.

2. Φωτισμός: Μετά από αίτημα των Κοινοταρχών περιοχής Αχελώου - όπου γραμμή διέλευσης Πυλώνων ηλεκτρικού ρεύματος, ΤΕΡΝΑ-Ενεργειακής ΑΕ και τα δύο υδροηλεκτρικά έργα- η Διοίκηση της Εταιρίας είχε την ευγενή καλοσύνη, στα πλαίσια και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, να προμηθεύσει με νέες λάμπες (πρώτες εξήντα) εξωτερικού φωτισμού, τύπου led, για ανάγκες κοινοτήτων Καταφυλλίου, Βραγκιανών και Αργυρίου.

Είχε προηγηθεί ή συνδρομή της ΤΕΡΝΑ ΑΕ, με μίσθωση μηχανημάτων για τον καθαρισμό δρόμων στα απομακρυσμένα χωριά μας(Αύγουστο 2017).

Ιδιαίτερα, να υπογραμμίσουμε τη συμβολή της Δ/ντριας κας Γιούλας Τσικνάκου.

Η στενή συνεργασία με την Εταιρία, η στήριξη των αειφορικών, καινοτόμων, Έργων της είναι διαρκής και με σχέση αμοιβαίου οφέλους.

Έχουμε ζητήσει και αναμένουμε, θετική ανταπόκριση και για:

1. Ασφαλτόστρωση ενός χλμ, πέριξ τεχνητής λιμνούλας, από Γέφυρα Καταφυλλίου έως ένωση με Στερεά (στροφή Αργυρίου).Ήδη από πλευράς Περιφ. Στερεάς, έχει ολοκληρωθεί.

2. Διάθεση Υδρογεωλόγου, κάλυψη κόστους, για έρευνα εντοπισμού πόσιμου νερού στα Κελάρια, που αντιμετωπίζει μείζον θέμα λειψυδρίας.

3. Βελτίωση δρόμου, που πλημμυρίζει συχνά, από νερά ποταμού Αχελώου, Γέφυρα έως οικισμό Αρδανόβου κοινότητας Καταφυλλίου. (οχετοί/τσιμεντοστρώσειςς).

4. Σε συνεργασία Εταιριών ΤΕΡΝΑ και ΕΝΕΛ Ελλάς ΑΕ, με αρμόδια Περιφέρεια Θεσσαλίας, για αίτημα σύνδεσης με Άσφαλτο της Θεσσαλίας με Δυτική και Στερεά, περί 5 χλμ.

Ήδη η Μελέτη έτοιμη από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας.

5. Την ταχεία πρόοδο διαδικασίας για το νέο Υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου (Αυλακίου), άνω ισχύος 40 MW, που θα ωθήσει την τοπική ανάπτυξη και ευημερία περιοχής μας.

Ενόψει των εορτών, γίνεται συντονισμένη προσπάθεια, Δήμου-Κοινοτήτων-Σχολείων-Ενοριών-Συλλόγων-Καταστηματαρχών, για τον στολισμό των ορεινών χωριών, προς τόνωση της ψυχολογίας του κόσμου στη σημερινή ζοφερή συγκυρία......

Δ. Παπακώστας........13-12-17

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_031_CIMG3392.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα