19 - 04 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 241 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Του Δημήτρη Παπακώστα
D PapakostasΑποτελεί κοινή παραδοχή ότι η πλήρης διάρρηξη στη σχέση Πολιτών-Πολιτικού Συστήματος συνέβη το Σεπτέμβριο 2011, με την επιβολή του γνωστού "χαρατσιού" επί όλων των ακινήτων και κυρίως στην πρώτη βασική κατοικία, την οικογενειακή στέγη κάθε απλού πολίτη.

Αδιακρίτως, ισοπεδωτικά, αυθαίρετα, ασχεδίαστα.... μάλιστα στο λογαριασμό ΔΕΗ.

Επί Υπουργίας Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου-κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς να εξεταστούν άλλες εναλλακτικές (π.χ. Μείωση αφορολογήτου ορίου ή μείωση κρατικής σπατάλης κ.λπ.).

* Σε μια μέρα και μετά την εκδήλωση....τσαμπουκά από τον τότε υπουργό οικονομικών προς την ΤΡΟΙΚΑ, επταπλασιάστηκε η φορολόγηση ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων.... από 500 εκατομμύρια ευρώ σε 3.500.000 ευρώ!!!!!!

** Η κοινή γνώμη, δικαίως, απασφάλισε, εξοργίστηκε και στράφηκε εναντίον ολοκλήρου του Αντιπροσωπευτικού πολιτικού συστήματος, κομμάτων, Κοινοβουλίου, Θεσμών.

Το κόμμα, που κυβερνούσε, "Σοσιαλιστικό" αυτοαποκαλούμενο, το "ΠΑΣΟΚ", κατέρρευσε από το 44% στο 12% και 6%.......

*** Από τα πανάρχαια χρόνια η οικογενειακή στέγη, η εστία, ήταν ιερή και απαραβίαστη.

Ρητά στην Οικουμενική Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ (Δεκ 1948), αναγορεύθηκε η πρώτη κατοικία σε Απαράγραπτο-Αδιαπραγμάτευτο Ανθρώπινο Δικαίωμα, μαζί με το δικαίωμα Υγείας, Πρόνοιας, Φροντίδας γήρατος και αναπήρων.

**** Το πολιτικό σύστημα θα μπορέσει να επανασυνδεθεί με τον κόσμο, τη νέα γενιά όταν θα κηρύξει την πρώτη βασική κατοικία ως αφορολόγητη, ακατάσχετη, μη εκπλειστηριάσιμη, ιδίως για τους μη καταδολιευτές, τους καλόπιστους οφειλέτες που αδυνατούν να καλύψουν τα χρέη τους, έναντι όλων-erga omnes-δανειστών, Τραπεζών, Δημοσίου, ΔΟΥ, Ασφαλ. Ταμείων, Ιδιωτών....

Σε κάθε περίπτωση, να μην εκτίθεται σε αναγκαστικό πλειστηριασμό εφόσον κατοικούν σε αυτή ο οφειλέτης ή σύζυγος ή τέκνα (συγγενείς α βαθμού)-ισόβιο δικαίωμα οικήσεως.

Δηλ. θα μπορεί να δεσμεύεται τα ακίνητο, χωρίς έξωση των υπόχρεων, μη καταδολιευτών-αδύναμων οικονομικά ή λόγω αναπηρίας, γήρατος κ.λπ.

Απαιτείται η σχετική τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και Κώδικα Είσπραξης-ΚΕΔΕ.

** Οι Πολιτικοί και η Πολιτική καλούνται να υπερισχύσουν, να επιβληθούν επί των Χρηματοπιστωτικών "Ιδρυμάτων", των Τραπεζιτών & FUNDS.

*** Πολιτική είναι η διαδικασία βελτίωσης και καλυτέρευσης των όρων ζωής των ανθρώπων.

Τα ρίσκα των κρίσεων, ας αναλάβουν οι Ισχυροί της πλουτοκρατίας και αλόγιστης κραιπάλης, των ....μοχλεύσεων αεριτζίδικου "πλούτου".

Από τον Σόλωνα έως τη Συμφωνία του Λονδίνου (1953-διαγραφή χρεών Γερμανίας), οι λύσεις υπάρχουν, έχουν εφαρμοστεί πρακτικές, απλά προϋπόθεση αυτών, η Ισχυρή Πολιτική Βούληση.

-----------------------------------------

Πρόσφατα τόσο οι πολίτες, η κοινωνία, η Εκκλησία, η Αυτοδιοίκηση έχουν αφυπνιστεί, λόγω του κύματος κατασχέσεων και αναγκαστικών πλειστηριασμών, επί δικαίων και αδίκων, και πρωτοστατούν στον αγώνα για απόλυτη προστασία της πρώτης-βασικης κατοικίας.

- Η Εκκλησία, η Ιερά Σύνοδος, οι Μητροπολίτες, ως η πιο ισχυρή Θρησκευτική και Κοινωνική οργάνωση στη Χώρα μας, καλούν την Κυβέρνηση να νομοθετήσει τάχιστα. Στηρίζουν τους αδύνατους, τους κατατρεγμένους, τους άτυχους.

- Η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων, συντάσσονται.

- Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει τεκμηριωμένη πρόταση νόμου, καθώς και άλλα κόμματα.

Η χαίνουσα πληγή, που άνοιξε το 2011, πρέπει να κλείσει, πριν.... κακοφορμίσει.....

Διαφορετικά, δεν θα φταίνε, η νεολαία, οι πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς για την ανάδειξη αντι-συμβατικών μορφών πάλης και οργάνωσης.....

Καλή η κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά χωρίς στέγη και εργασία δεν μπορεί να λειτουργήσει ουσιαστικά, να υπάρξει υπέρ των πολιτών, να αναπτυχθεί......

Το νέο έτος 2018, είναι η χρονιά των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της πραγματικής απόλαυσης Δικαιωμάτων που είχαμε τη σιγουριά ότι προστατεύονται αδιαπραγμάτευτα και εσαεί !!!

Καλή Χρονιά με Υγεία και Αλληλεγγύη-Μαχητικότητα!!

Δημήτρης Παπακώστας

ΑΙΡΕΤΟΣ ΤΑ 1999-2019

Ορεινή Αργιθέα Καρδίτσας...30-12-2017

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
T_D_06.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα