23 - 05 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία
Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας  

D Papakostas1. Με δημόσια δήλωση του ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλετης, παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλ. Χαρίτση, των προέδρων ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστού, της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, του κ. Γκοτσόπουλου, Διευθ. Συμβούλου ΕΕΤΑΑ, δεσμεύτηκε ότι:

"Το 2018 θα είναι χρονιά της Αυτοδιοίκησης... Θα σφραγιστεί από αυτοδιοικητικά γεγονότα!

Για το νομοσχέδιο αλλαγών του Καλλικράτη, υποσχέθηκε πως θα κατατεθούν και θα συζητηθούν εκτενώς....

Πλησιάζει η ώρα που θα γίνει μια συζήτηση προς όφελος ης Αυτοδιοίκησης".

Επίσης, μαζί με τον Αλέξη Χαρίτση, έκανε αναφορά για το ειδικό πρόγραμμα αξιοποίησης πόρων 500 εκατομ. ευρώ από Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (σε βάθος πενταετίας περί τα 2 δις ευρώ), για προμήθεια Μηχανημάτων, κατασκευή Παιδικών Χαρών, αγροτικά δίκτυα, ΧΥΤΥ κ.α.

Ο Υπουργός Οικονομίας μίλησε για παρεμβάσεις υπέρ της Αποκέντρωσης και ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών.

Ο Κ. Αγοραστός μίλησε για την ωφέλεια της Προγραμματικής συμφωνίας για την απλούστευση-προτυποποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών των Υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Ο Γ. Πατούλης, είπε: "Δεν αρκούν τα άλματα στην ψηφιακή μας εποχή. Απαιτείται μια ουσιαστική Μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους, που θα δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αυτοδιοίκηση & στους πολίτες!!!".

(από τη σημερινή εφημερίδα ΑΥΓΗ-σελ.19).

2. Η Αυγή, με πρωτοσέλιδο της "Οι αλήθειες για την πρώτη κατοικία-πως προστατεύεται με νόμο Σταθάκη (ν.4346/2015)& Νόμο Κατσέλη (ν.3869/2010)", υποστηρίζει πως σε συνδυασμό με το νέο Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, υπάρχει επαρκής προστασία των οφειλετών-πολιτών έναντι των δανειστών τους, είτε Τραπεζών, είτε Δημοσίου και Ταμείων.

Για πρώτες κατοικίες αντικειμενικής αξίας από 180.000 ευρώ, για έναν ενήλικο και εισόδημα ετήσιο έως 13.906 ευρώ και μέχρι ποσού 280.000 ευρώ & εισόδημα έως 40.800 ευρώ.

Επειδή έχουμε ασχοληθεί, επανειλημμένα με το Ανθρώπινο Δικαίωμα της οικογενειακής εστίας, της πρώτης κατοικίας, έχουμε την άποψη ότι το ρεπορτάζ παραποιεί την αλήθεια.

Η ίδια η εφημερίδα, αυτοαναιρείται, με σημείωση του Ρεπόρτερ Γ. Αγουρίδη: "Ωστόσο δεν ισχύει (εννοείται, η προστασία), στην περίπτωση που κάποιος έχει μόνο χρέη προς το Δημόσιο (φόροι ή ασφαλ. εισφορές)".

Συνεπώς οι όποιες δηλώσεις Κυβερνητικών Στελεχών ότι τάχα το Δημόσιο ή τα Ταμεία δεν θα επισπεύσουν Αναγκαστικές Κατασχέσεις ή ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μετά την Πρωτομαγιά 2018, είναι άνευ νομικής αξίας, δεν δεσμεύει την Ανεξάρτητη αρχή ΑΑΔΕ ή τους Διοικητές Ασφαλιστικών ταμείων.

*** Απαιτείται ρητή νομοθετική πρόβλεψη, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!!

Σε αυτό καλούνται και όλα τα κόμματα και πρώτη η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Τροποποίηση του ΚΕΔΕ και Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

*** Όσοι Βουλευτές (οι 154) ψήφισαν το σχετικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν αναλάβει τεράστια πολιτική, κοινωνική και ηθική ευθύνη έναντι των οικονομικά αδυνάτων, μη καταδολιευτών και ....φοροληστευμένων πολιτών, που ζουν με το διαρκές άγχος απώλειας της πρώτης βασικής τους κατοικίας, που αποτελεί Απαράγραπτο-Αδιαπραγμάτευτο Ανθρώπινο Δικαίωμα, κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα και στο Διεθνές Δίκαιο!!!

Το δίκιο και ο θυμός των αδυνάτων πολιτών θα επιπέσει ...."επί των κεφαλών τους".... και του πολιτικού τους μέλλοντος!!!

Πλήγωσαν τον πυρήνα των Δικαιωμάτων βιοπαλαιστών πολιτών......

Βεβήλωσαν το "Άγιο Βήμα" των Ιερών και Απαράγραπτων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!!!!

Ουδεμία επιείκεια και ανοχή για την ιεροσυλία...

Τόλμησαν να ρίξουν τα ..."Άγια τοις κυσι' "...

Οι ΚεντροΤραπεζίτες της Φραγκφούρτης, οι "Αγορές" θα εκτιμήσουν, φυσικά, τη στάση τους, καθότι έδρασαν ως αυθεντικοί ....εντολοδόχοι τους.....!!!

Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, όμως, υπέστη μη αναστρέψιμη βλάβη!!!!..

Πολιτική, κυρίως, είναι η τέχνη βελτίωσης των όρων ζωής και διαμόρφωσης ελπιδοφόρου Μέλλοντος!!!

Δημήτρης Παπακώστας

ΑΙΡΕΤΟΣ ΤΑ 1999-2019

Ορεινή Αργιθέα Καρδίτσας...17-1-2018

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
107_0497.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα