Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 173 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
Papakostas D ** Νέο Επενδυτικό Πρόγραμμα δύο δις για έργα Υποδομών σε Δήμους.

 ** Νέο δίκαιο Αναλογικό Εκλογικό Σύστημα: Δύο Θεμελιώδεις Μεταρρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη και την Εθνική Ανασυγκρότηση!!!

---------------------------------------

Η Δημοσιονομική Επιτήρηση - ουσιαστικά "ελεγχόμενη χρεοκοπία" - που βιώνει η Χώρα με τη φτωχοποίηση του 35% των Ελλήνων, επιβάλλει σε όλους τους Δημόσιους Φορείς να υπερβούν τις διαφορές, τις άγονες αντιπαραθέσεις και με πνεύμα κοινής λογικής, συναίνεσης και γόνιμης σύνθεσης να συμβάλλουν όλοι με στόχο την Εθνική Ανάταση, την τοπική ανάπτυξη με Νέα Ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμμετοχική, αποκεντρωτική, με δίκαιο αναλογικό εκλογικό σύστημα, με "πρωτοκύτταρα" τις 700 Καποδιστριακές περιοχές (τέως δήμοι 1999-2010) & τις κοινότητες, ιδίως στις Ορεινές, Δυσπρόσιτες, εκτεταμένες Περιοχές.

Μετά την αρχική σύγκρουση μεταξύ ΚΕΔΕ - Υπουργού Εσωτερικών, επήλθε ήδη προσέγγιση και κοινό πνεύμα συναντίληψης, με απτά αποτελέσματα.

- Η εξαγγελία του νέου Επενδυτικού Προγράμματος, ύψους δύο (2) δις ευρώ για τα έτη 2018-2022, με την αναμενόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (Σκουρλέτη/Χαρίτση/Χουλιαράκη), για απευθείας χρηματοδότηση Δήμων, χωρίς τη μεσολάβηση άλλων φορέων, δίνει ελπίδα και προοπτική για έργα, επιτέλους, στις απομακρυσμένες περιοχές, στην αντιμετώπιση της μεγάλης ανεργίας.

- Με την ψήφιση του θνησιγενούς Καλλικράτη, δίχως χρηματοδοτικό πρόγραμμα το 2010, έγινε ένα μετέωρο μεταρρυθμιστικό βήμα, εντόνως συγκεντρωτικό-εδροκεντρικό, απολύτως Αντιαυτοδιοικητικό, που αποξένωσε τους πολίτες από τα Αυτοδιοικητικά όργανα.

- Με τη νέα Μεταρρυθμιστική Εξαγγελία Σκουρλέτη, που υλοποιεί βασικό αίτημα της ΚΕΔΕ, των ΠΕΔ και του Τακτικού μας Συνεδρίου, δρομολογούνται αναπτυξιακές προοπτικές σε όλους τους Δήμους, την προσεχή πενταετία για έργα Ύδρευσης, Αγροτικής Οδοποιίας, Αντιπλημμυρικής προστασίας και έργων Περιβάλλοντος.

Χωρίς την τοπική ανάπτυξη, θα καρκινοβατεί και η ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.

* Η ισχυροποίηση της Ορεινής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των Δήμων, αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης και Ανασυγκρότησης.

Όλοι οφείλουμε να θέσουμε στην πρώτη προτεραιότητα, τις ανάγκες των πολιτών, παραμερίζοντας, θεμιτές κατά τα άλλα, προσωπικές φιλοδοξίες.

Σε μια παρακμιακή κατάσταση, με φτωχοποιημένη και άνεργη τη Νεολαία μας, ο ρόλος των Αιρετών της ΤΑ περιορίζεται, φθίνει, απαξιώνεται!!!

** Με κοινή δράση, σύνθεση, συναίνεση μπορούμε, πέρα από κομματικές, τοπικές, ηλικιακές διαφορές, να συνδράμουμε στο μεγάλο στοίχημα της οικονομικής Ανασυγκρότησης & δημογραφικής Αναγέννησης της Πατρίδας!

*** Βασική Μεταρρύθμιση για νέα Αυτοδιοίκηση, είναι και η αναμενόμενη αλλαγή του εκλογικού συστήματος, που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών εδώ και μήνες και με βάση δηλώσεις του Υπουργού Π. Σκουρλέτη, αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση περί τον Απρίλιο 2018.

Η ισοδυναμία των ψήφων και η κυβερνησιμότητα των Δημοτικών Αρχών, μπορεί να συνδυαστεί, να βρεθεί η χρυσή τομή.

- Τόσο ο Πρωθυπουργός στα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια (Λάρισα/Τρίπολη κ.λπ.), όσο και ο Αρχηγός Αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλάνε για την επείγουσα ανάγκη ενός σχεδίου Εθνικών Μεταρρυθμίσεων...

- Βασικό εργαλείο, θεμέλιο, είναι η συμμετοχική Τοπική Αυτοδιοίκηση, με Αυτονομία και Αποκέντρωση, με δίκαιο αναλογικό εκλογικό σύστημα, που θα ενεργοποιήσει τη Νεολαία, τις Τοπικές Δυνάμεις, στα Ορεινά, τα Νησιά, στην Περιφέρεια και στις μεγαλουπόλεις.

"Η Δημοκρατία κτίζεται από κάτω προς τα πάνω"!!!

Τα κόμματα ας ακούσουν τη φωνή της βάσης, των Αιρετών της Περιφέρειας και όχι μόνο των Ισχυρών Αστικών Δήμων.

---------------------------------------

Το νέο Επενδυτικό Πρόγραμμα υπέρ των Δήμων [δύο (2) δις για έτη 2018-2022], χωρίς μεσολαβητές και γραφειοκρατικά εμπόδια, μαζί με το δικαιότερο αναλογικό εκλογικό σύστημα και τη συμμετοχή των απλών πολιτών στην κοινή προσπάθεια, αποτελεί μεγάλη επιτυχία του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, του προέδρου και του ΔΣ της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ, των ΠΕΔ, όλων των Αιρετών, Κοινοταρχών και ΔΣ.

Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, η υπομονή και η ανοχή του κόσμου εξαντλείται, η πολιτική και ψυχική τόνωση αναγκαία όσο ποτέ!!!!

Οι Εθνικές Μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ΩΡΑ να γίνουν πράξη!!!

Δημήτρης Παπακώστας
Πρόεδρος Δ.Σ. της Ορεινής Αργιθέας.
Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας 28-2-2018.
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img127.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα