25 - 04 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 493 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas DΜε καλό σχεδιασμό, επιμονή, συλλογική δουλειά και πνεύμα φιλοπεριβαλλοντικής καινοτομίας, ξεκινά η "μπλε" ανακύκλωση σκουπιδιών στον πιο ορεινό/απόμακρο/δυσπρόσιτο/εκτεταμένο Δήμο της Χώρας μας.

Πιλοτική εφαρμογή με τοποθέτηση των πρώτων μπλε κάδων στην έδρα του Δήμου, την κοινότητα Ανθηρού Αργιθέας.

Η περιοχή μας, μια από τις πιο καθαρές της Ευρώπης, με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα (πέρα από τα μειονεκτήματα, χωματόδρομοι, φτώχεια, γήρανση πληθυσμού για την ανατροπή των οποίων εργαζόμαστε όλοι: Δημοτική αρχή, Δ.Σ., Κοινοτάρχες, φορείς αποδήμων/ετεροδημοτών Αργιθεατών) αρχίζει να αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία, φιλοπεριβαλλοντικά προγράμματα, καινοτομίες, προς αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης και με τελικό στόχο την οικοανάπτυξη & ευημερία των πολιτών.

Στη ζοφερή, γενικά, εποχή μας, είναι καλό, τονωτικό, να σημειώνουμε και οτι θετικό συμβαίνει στον ορεινό μας Δήμο.

Να τονίζουμε τη δράση της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου καθαριότητας & Περιβάλλοντος..... όλων των Αιρετών.

*** Στην Αργιθέα, έχει σημαντικά βελτιωθεί η βατότητα των δρόμων.

Από το 1999, η Ασφαλτόστρωση κεντρικών δρόμων, με συνέργεια Κυβερνήσεων/Βουλευτών/Περιφέρειας Θεσσαλίας/Αργιθεάτικης Αυτοδιοίκησης, έχει προχωρήσει θεαματικά, από ποσοστό 85-90% χωματόδρομων, πριν είκοσι χρόνια, είμαστε στο 85-90% ασφαλτοστρωμένων κεντρικών δρόμων!!!

*** Με εγκατάσταση εργολάβου (Χρ. Κατσιάβας - Μάϊο 2018), στο σημαντικότατο οδικό τμήμα "Βραγκιανά/Καρφί/Β Μάραθο/Αετοχώρι/Λίμνη Στεφανιάδας/Σπηλιώτισσα", 15 χλμ., συνδεθούν με Άσφαλτο, τα χωριά Ανατολικής με κοινότητες Αχελώου! Επίσης με την Άρτα - Ήπειρο και την Ευρυτανία μέσω Βραγκιανών.

*** Υπολείπονται οι ασφαλτοστρώσεις για σύνδεση Καρδίτσας/Θεσσαλίας με Στερεά/Δυτική Ελλάδα.(Βραγκιανά - Κέδρα Ευρυτανίας (6 χλμ.) & Αργύρι - Γεφ. Καταφυλλίου/Αυλακίου Αιτωλοακαρνανίας (5 χλμ.)), που άμεσα πρέπει η Περιφερειακή Αρχή να δρομολογήσει.

Καθώς και η ολοκλήρωση ασφάλτου προς κοινότητα Κουμπουριανών, από Κατούσι έως τα όρια του Ν. Τρικάλων κ.λπ.

*** Έχει προχωρήσει το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης, με νέο "Κέντρο Κοινότητας" στα Βραγκιανά, με ψυχολόγο & κοινωνικό λειτουργό.

Με παροχές υπηρεσιών από το "Βοήθεια στο Σπίτι", διανομή τροφίμων μέσω ΤΕΒΑ. Με ενισχύσεις απόρων από Δημοτικό Ταμείο κ.α.

****Ένα επόμενο, μετά την μπλε ανακύκλωση, βήμα που πρέπει να κάνει ο Δήμος Αργιθέας είναι η άμβλυνση της ψηφιακής ανισότητας (ψηφιακό χάσμα), με υλοποίηση της εξαγγελίας του αρμόδιου υπουργού Ν. Παππά, για ευρυζωνικές υποδομές και τηλεοπτικά κανάλια στα ορεινά χωριά μας!!!

Είχε πει, το Μάιο 2017, σε επίσκεψη του στην περιοχή, για Ιανουάριο 2018, κατανοητή η μικρή παράταση......

Αλλά ήλθε ο καιρός για πράξη!!!

**** Οι Αργιθεάτες, μόνιμοι - δημότες/ετεροδημότες, δικαιούνται όλα όσα απολαμβάνουν στις αστικές περιοχές (γρήγορο Ίντερνετ/ραδιόφωνο/τηλεόραση).

Με πίστη, μαχητικότητα, δουλειά, πατριωτική ενότητα, συλλογική δράση μπορούμε να πετύχουμε μια σύγχρονη - καινοτόμα - καθαρή - ψηφιακή Αργιθέα!!!

Η Δημοτική αρχή, το Δ.Σ., ξεδιπλώνοντας το πρόγραμμα που ενέκρινε η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτών, παρουσιάζει τα έργα & πολιτικές της.

Σε μια δύσκολη εποχή, ζοφερή συγκυρία, με δύναμη και μεθοδικότητα!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ Καρδίτσας, 9-3-2018

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
phoca_thumb_l_004_DSC_0064.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα