s70 smart

Koumpouriana

22 - 09 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Μενέλαος Παπαδημητρίου
02 Lampros Papaxristos 32430423 - Πολύπλευρη η προσφορά του Βραγκιανίτη - Αργιθεάτη Λάμπρου Παπαχρήστου στην Πατρίδα και στην Κοινωνία!!!

 - Τιμητική βράβευσή του από την Εκκλησιαστική Επιτροπή της Ζωοδόχου Πηγής στο Ρέμα της Χελιδονούς και το Δήμαρχο Κηφισιάς στις 30.4.2018 επ’ ευκαιρία της Πανηγύρεως!!!

 Με περίσσεια περηφάνια στέκομαι σήμερα στην τιμητική βράβευση ενός συμπατριώτη μας Αργιθεάτη - του ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ του Δημητρίου και της Ευσταθίας από τα Βραγκιανά Καρδίτσας!!!

 Ο Νίκος Καζαντζάκης γράφει: “Το χρέος του ανθρώπου, είναι να προσαρμόζει το ρυθμό της εφήμερης ζωής του, στο ρυθμό της πορείας του Αγωνιστή Θεού”.

 Αυτό έπραξε και πράττει ο τιμηθείς στο διάβα της ζωής του ως τα σήμερα και τα οράματά του και οι κινήσεις του στόχεψαν και μετετράπησαν σε κοινωνική προσφορά αξιόλογη δίχως τον αυτοσκοπό της προσωπικής του προβολής!!!

 Στις 30.4.2018 το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ζωοδόχου Πηγής της Χελιδονούς Αττικής, δια του Αρχιμανδρίτη κ. κ. Σέργιου Βαρέλια, ΟΜΟΦΩΝΑ τίμησε το ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ για την προσφορά του στον Ιστορικό αυτό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής της Χελιδονούς και του απενεμήθη από το Δήμαρχο της Κηφισιάς κ. Γεώργιο Θωμάκο η τιμητική πλακέτα!!!

 Ο Αρχιμανδρίτη κ. Σέργιος Βαρέλιας στην προσφώνησή του είπε μεταξύ άλλων και τα εξής για το Μεγάλο Ευεργέτη ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ:

 << Με τις ώρες κάθεται εδώ να βάλει φυτά, τον αυτόματο ποτισμό τους, να διαμορφώσει τα παρτέρια και με δικά του έξοδα να κάνει τα καλλιτεχνήματα με τις πέτρες. Όλα όσα βλέπουμε εδώ είναι έργα του κ. Λάμπρου. Προσέφερε μάλιστα σήμερα στο μεγαλύτερο ποσοστό και για την δωρεάν εστίαση των υπερχιλίων ατόμων που παρευρίσκονται.

 Το ευχαριστώ είναι λίγο, αλλά να είναι σίγουρος ότι θα έχει πάντοτε από εμάς την προσευχή μας και την ευχή μας η Παναγία η Δέσποινα να ευλογεί πλουσιοπάροχα και αυτόν και την καλή και ευσεβή του οικογένεια και να έχει υγεία και να είναι γερός ώστε για χρόνια πολλά ακόμη να εξακολουθήσει να υπηρετεί και να προσφέρει στην Παναγία.

 Ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να του επιδώσουμε σήμερα μία τιμητική πλακέτα, μία πλακέτα η οποία καταδεικνύει αφενός μεν την μεγάλη προσφορά τη δική του αφετέρου δε την ευχαριστία και την ευγνωμοσύνη τη δική μου.

 Κύριε Λάμπρο να είσαι πάντοτε καλά, να σε έχει ο Θεός κι η Παναγία καλά, να έχεις υγεία πραγματικά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να είσαι σίγουρος, άλλωστε τόχεις δει και το βλέπεις στη ζωή σου, ότι η Παναγία - όσα από την καρδιά σου κάνεις και την ψυχή σου θα σου προσφέρει πολλαπλάσια.

 Παρακαλώ τον κ. Δήμαρχο να επιδώσει αυτή την τιμητική πλακέτα.>>.

 Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, ανήκει στους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες!!!

 Ξεκίνησε πάμφτωχος από τη γενέτειρά του, τα Βραγκιανά Αργιθέας Καρδίτσας, κατέβηκε στην πόλη, αγναντεύοντας μακριά- πολύ μακριά και καθαρά το μέλλον, και αξιοποιώντας τις ικανότητές του και το ταλέντο του, με μεθοδικότητα και εργατικότητα έγινε πετυχημένος επιχειρηματίας με μεγάλη προκοπή!!!

 Με τα βιώματα εκείνης της πέτρινης εποχής - όπως όλα τα παιδιά της Αργιθέας - να κεντάνε μέσα στο βάθος την αθώα παιδική τους ψυχή είπε στον εαυτό του: Θα φύγω, θα ξενιτευθώ << να καζαντίσω>> για να βοηθήσω την οικογένειά μου, το Χωριό μου και την Αργιθέα, αλλά και την Κοινωνία!!!

 Και στην ξενιτειά που ήρθε, ο βουνίσιος αέρας της Αργιθέας συνέχιζε «να ταΐζει το μυαλό του και εκείνος να το ακονίζει», να κινείται δε ως αγριοκάτσικο συμμετέχοντας δυναμικά σε κάθε μορφής εκδήλωση με μόνιμους βοηθούς το χαμόγελο, την ανοιχτή καρδιά, τον ίσιο και ειλικρινή του χαρακτήρα!!!

 Είναι παντρεμένος με την συγχωριανή του Σταυρούλα Πολύζου, έχουν τρία αξιόλογα παιδιά ( Ευσταθία, Νεκταρία και Δημήτρης) και από αυτά έχουν εγγόνια.

 Η επιχειρηματική διαδρομή του, όπως αποτυπώνεται στην πορεία της ζωής και της δράσης του, ξεχωρίζει και είναι θαυμαστή, οφειλόμενη στην υπομονή και επιμονή, προσόντα που συνέβαλλαν καθοριστικά στην εξαιρετική αυτή διαδρομή της επιχειρηματικής του δράσης και της οικονομικής ευρωστίας.

 Όσο όμως ψηλά και αν έφτασε οικονομικά δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε και ούτε άλλαξε τον τρόπο της ζωής του.

 Ευπατρίδης ών έδεσε κόμπο στην ψυχή του την αποστολή του να προσφέρει στον τόπο του, στους συνανθρώπους και στην Κοινωνία, γιατί πίστευε και πιστεύει πως είναι σε αυτή την εφήμερη ζωή είναι μέρος αυτού του τόπου, ανήκει σε αυτόν!!!

 Και αλάργα από τα φώτα της δημοσιότητας ο Λάμπρος Παπαχρήστος αναπτύσσει την πολύ μεγάλη φιλανθρωπική και κοινωνική του δράση!!!

 Νιώθω χρέος μου να αναφερθώ, για όσους δεν το γνωρίζουν, στην προσφορά του με ευγενείς χορηγίες μεγάλου μεγέθους αλλά και προσωπική εργασία στην ανακαίνιση του Ι. Ν. Παναγίας Επισκοπής Βραγκιανών το 1996 και αργότερα στην κατασκευή του Σκέπαστρου <Καλατράβα> στον πέριξ αυτής χώρο (σημαντική και η προσφορά του αείμνηστου Στέφανου Παπαντώνη, του Γιώργου Ηλ. Νάκου κ.α.) ώστε εκεί να υπάρχει σήμερα ένας χώρος θρησκευτικός και πολιτιστικός που όμοιος όχι άλλος στην ευρύτερη περιοχή της Αργιθέας και να φιλοξενούνται σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες κ.α.

 Νιώθω επίσης χρέος να αναφερθώ στην αγάπη του και στην πολύμορφη βοήθειά του στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Αργιθέας και ευρύτερα!!!

 Το σπουδαίο είναι πως στα βήματά του αυτά ακολουθεί όλη του η οικογένεια, η σύζυγός του, οι δυο κόρες του, ο γιός του και οι γαμπροί του!!!

 Το σπίτι τους στην Αυλώνα Αττικής, το γνώρισα το 1984 όταν με τον αείμνηστο Βραγκιανίτη ιατρό-καρδιολόγο Βασίλη Τσίνα πηγαίναμε να πάρουμε τα κυνηγόσκυλα και να φύγουμε για κυνήγι και πέρα από Λαογραφικό Μουσείο, είναι πάντα ανοιχτό και ένα πανηγύρι -σπίτι που καλοδέχεται όλους μας για φίλεμα και για γλέντια με πατριωτικά τραγούδια!!!

 Προσωπικά έζησα τη φιλοξενία στο σπίτι τους, <<έχω και ζώσμα μια θαυμάσια κεντητή αργαλίσια μαντανία από τα χέρια της Κας Σταυρούλας>>!!!

 Μαχητής στη ζωή του ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, εραστής της Ιστορίας και των Παραδόσεων, του λαϊκού Πολιτισμού, γλεντζές, φιλότιμος και φιλόξενος!!!!

 Αν και ζει δεκαετίες τώρα - στο σύγχρονο αστικό πολιτισμό - αν και ανέβηκε ψηλά και μπήκε στα σαλόνια της, παρέμεινε απλός και ποτέ δεν απόκοψε από τον Τόπο του, από τα Βραγκιανά και την Αργιθέα. Το νου του τον έχει εκεί στα κορφοβούνια της με τις αετοφωλιές τους!!!

 Αγαπητέ ΛΑΜΠΡΟ,
 σε συγχαίρω με τη σειρά μου για το σπουδαίο σου έργο και την Κοινωνική σου προσφορά!!!

 Τα βήματά σου και τα έργα σου, η στάση ζωής σου είναι για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση!!!

 Ειλικρινά παίρνω χαρά από τη χαρά σου και τη μεταφέρω στην Ιδιαίτερη Πατρίδα μας την ΑΡΓΙΘΕΑ που τη δικαιούται πρώτη, αφού σε γέννησε!!!

 Αγαπητέ ΛΑΜΠΡΟ, μια ιδιαίτερη Πατρίδα, ένας Τόπος και ο κόσμος του πρέπει να χαίρονται όταν τιμάται ένα τέκνο τους, ένας καταξιωμένος άνθρωπός τους!!!

 Και νιώθουμε γνήσια υπερηφάνεια για εσένα και το πολυσχιδές κοινωνικό σου έργο!!!

 Εύχομαι με τη σειρά μου σε εσένα και στην οικογένειά σου, ο Θεός να σας δίνει υγεία και δύναμη, να δημιουργείτε και να προσφέρετε!!!

Με σεβασμό και εκτίμηση!!!

Αθήνα, 12 . 5 . 2018

Μενέλαος Νικ. Παπαδημητρίου
Μαρία λέν την Παναγιά - πρωτοχορεύει ο τιμηθείς ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ στην πανήγυρι της Ζωοδόχου Πηγής στον Ιερό Ναό στο ρέμα της Χελιδονούς Κηφισιάς Αττικής(30.4.2018)!!! (βίντεο Ανέστης Νάκος).
Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα