s70 smart

Koumpouriana

17 - 07 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 100 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Δύο κοινά Συνέδρια οργάνωσαν τα ανώτατα όργανα της Αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΕ με την ΕΝΠΕ.

 Όμως το θέμα ποιός εισπράττει τα τέλη βοσκής από τους κτηνοτρόφους, ποιός τελικά είναι αρμόδιος και υπεύθυνος απέναντι στο πιο παραγωγικό τμήμα των ορεινών περιοχών (κυρίως), για τον καθαρισμό, τη συντήρηση των δρόμων προς βοσκοτόπια και γενικά στις εγκαταστάσεις των κτηνοτροφικών μονάδων, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.

 Δεν δύνανται, όπως αποδεικνύεται, οι δύο φορείς της Αυτοδιοίκησης μαζί με την Κυβέρνηση "να .... μοιράσουν δύο γαιδουριών.... άχυρο".....

 Οι κτηνοτρόφοι αφήνονται στη μοίρα τους, στην καλή θέληση του εκάστοτε τοπικού άρχοντα, που κατά την κρίση του ασχολείται με τα αιτήματα των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων, πολλές φορές με συμπεριφορά μεροληπτική, άδικη, άνιση, προς αρεστούς ή μη αρεστούς.

 Έχουμε ασχοληθεί μετά την δημοσίευση του νόμου 4351/2015, ως ισχύει (άρθρο 7, τα τέλη βοσκής στις Περιφέρειες και η σχετική αρμοδιότητα συντήρησης δρόμων κ.λπ.), απευθυνθήκαμε στη νομική υπηρεσία της ΚΕΔΕ, αναδείξαμε το πρόβλημα σύγχυσης και αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων.

 Η νομική υπηρεσία μας απάντησε, με εγκυρότητα, αμέσως.

 Ουδέν, όμως, σημαντικό έγινε έως τώρα!

 Οι κτηνοτρόφοι από τον "Άννα στον... Καϊάφα"....

 Ως Δημοτικό συμβούλιο Αργιθέας, συζητήσαμε εκτενέστατα το μείζον θέμα για τους πιο παραγωγικούς ανθρώπους της περιοχής και καταλήξαμε ότι με υπέρβαση τύπων, γραφειοκρατικού πλαισίου και έως την οριστική επίλυση της διαφοράς, να φροντίζει ο Δήμος μας με τα μηχανήματα του για τον καθαρισμό, συντήρηση των δρόμων και προς τις σταυλικές εγκαταστάσεις και προς τους βοσκοτόπια.

 * Για όλους, αδιακρίτως και με δίκαιη-ίση μεταχείριση....

 Ιδίως σε περίπτωση πλημμυρών και έκτακτων καιρικών φαινομένων να προστρέχουμε προς βοήθεια και στήριξη.....

 ** Τα μηχανήματα ανήκουν στο Δήμο, στους δημότες και φυσικά δεν ανήκουν στους εκάστοτε δημοτικούς άρχοντες......

 Παρατηρήθηκε το φαινόμενο, προχθές με τη μπόρα που ξέσπασε στην Ανατολική Αργιθέα, αίτημα κτηνοτρόφου με μεγάλη μονάδα, για άμεσο καθαρισμό δρόμου λίγων μέτρων προς τους στάβλους του, να μην γίνει δεκτό, χωρίς αιτιολόγηση και έστω κάποια αληθοφανή επιχειρήματα.....

 Μετά από ενημέρωση μας από τον ενδιαφερόμενο κτηνοτρόφο, ζητήσαμε από τους αρμόδιους της Δημοτικής Αρχής να κάνουν δεκτό το εύλογο και δίκαιο αίτημα, καθότι σε άλλες περιοχές ο Δήμος φρόντισε για καθαρισμό προς βοσκοτόπια και σταύλους.

 Δημοσιοποιούμε το περιστατικό, πρώτον , μήπως και Κυβέρνηση /ΕΝΠΕ/ΚΕΔΕ φιλοτιμηθούν και καθίσουν να βρουν βιώσιμη λύση υπέρ των κτηνοτρόφων και κατά δεύτερον, να υπογραμμίσουμε προς κάθε Αιρετό ότι η μεροληπτική, αυταρχική συμπεριφορά δεν αρμόζει στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

 Ο κάθε Δημότης, ο κάθε παραγωγός έχει δικαιώματα και σε κάθε αίτημα πρέπει να υπάρχει πειστική εξήγηση, απάντηση, αιτιολογία για την απόρριψη αιτήματος ή το χρόνο ικανοποίησης του.

 Εκφράσαμε την κάθετη-έντονη διαφωνία μας και ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που συνέβη...

 Αν δεν στηρίζεται η δουλειά των σκληρά εργαζόμενων στις ορεινές περιοχές ,τότε για ποια τοπική ανάπτυξη ομιλούμε;

 Εάν κρυβόμαστε πίσω από νόμους, διατάξεις ,εν πολλοίς αντιφατικές, ανεφάρμοστες, τότε θα έχουμε καταντήσει, απλοί... διαχειριστές, ενός προβληματικού γραφειοκρατικού συστήματος και όχι Αιρετοί με πρωτογενή τοπική εξουσία!!!

 Το μόνο που μπορώ, σε αυτή τη φάση, είναι να ζητήσω "συγγνώμη" από τον συμπολίτη μας......

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα