s70 smart

Koumpouriana

18 - 06 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 266 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Με αφορμή επιστολή της Νεφέλης Γλέζου και του καλού συμφοιτητή μου Θεοδόση Γλέζου (από Πετρωτό/Λιασκοβο-1980 ΦΕΑΑ) & το άρθρο του φίλου Μένιου Παπαδημητρίου, σχετικά με τις καταστροφές στο πέτρινο τοξωτό Λιασκοβίτικο γεφύρι και σε άλλα, στην Αργιθέα, οφείλω να σημειώσω:

 1. Η ευθύνη για τις φθορές ανήκει εξ ολοκλήρου στο ελληνικό δημόσιο.

 Ανέθεσε μεγάλα έργα σε πανίσχυρες ιδιωτικές εταιρείες (Φράγμα Συκιάς, εκτροπής Αχελώου κ.λπ.), χωρίς να τις υποχρεώσει να σεβαστούν τα μνημεία μας, να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, να αποκαταστήσουν τυχόν φθορές.

 Άρα υποχρεούται η σημερινή κυβέρνηση, ως εκφραστής της Ελληνικής Πολιτείας, να χρηματοδοτήσει τα έργα αναστήλωσης των γεφυριών, ιδίως του Λιασκοβίτικου γεφυριού.

 Οφείλει να διεκδικήσει πιστώσεις από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

 Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε., οι Επίτροποι, έχουν επισκεφθεί την περιοχή της κοιλάδας Αχελώου ποταμού επανειλημμένα.

 Σε Δηλώσεις, θετικές, έχουν προβεί ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, πολλοί Ευρωβουλευτές, πολλά στελέχη.

 * Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο 2017, αυτοψία στα έργα Συκιάς και Εκτροπής άνω ρου Αχελώου.

 2. Οι Ενώσεις των Αργιθεατών, στην Ελλάδα & όπου γης, ως συλλογική έκφραση της Ορεινής Πατρίδας μας, είναι ώρα να αναλάβουν την πρωτοβουλία για ανάδειξη του θέματος, την προβολή, την ευρεία δημοσιοποίηση στα μέσα ενημέρωσης.

 * Το Παναργιθεάτικο Συλλογικό Κίνημα, τις δεκαετίες τις ...πέτρινες αλλά και ελπιδοφόρες-1960-1970-1980-1990-εδωσε σειρά μαχών, παραστάσεων σε Υπουργεία, σε Πρωθυπουργούς, στηρίζοντας τη μαχόμενη ενεργό Αυτοδιοίκηση των είκοσι κοινοτήτων.

 Σήμερα, αλλά και κάμποσα χρόνια, η κοινωνική -πολιτική κρίση, επέφερε μια ατονία, η συλλογική προσπάθεια υποχώρησε, παραμένει όμως η πατριωτική φλόγα σε πατριώτες, στην Ελλάδα και όπου γης.....

 ** Απαιτείται ένας καλός, δημιουργικός συντονισμός.....

 Οι παρεμβάσεις στα γεφύρια μας, πρέπει να γίνουν με προσοχή, με επιμέλεια ειδικών, χωρίς "πασαλείμματα".

 3. Χωρίς να τα περιμένουμε όλα από την Αυτοδιοίκηση, είτε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έχει βασική αρμοδιότητα, είτε από το Δήμο ή τις τοπικές κοινότητες, και εμείς οι Αιρετοί έχουμε πατριωτικό καθήκον για στήριξη όλων των πρωτοβουλιών που κατατείνουν στον ιερό αυτό σκοπό.

 Ούτε, φυσικά, προσφέρεται το θέμα για .... αντιπολίτευση ή πολώσεις...

 # Προτείνουμε άμεσα κοινή παράσταση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και στο Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

 Αίτημα η σύνταξη Μελέτης/προμελέτης για αναστήλωση του Λιασκοβίτικου γεφυριού, μαζί με αίτημα μας για ολοκλήρωση του φράγματος της Συκιάς.

 Χρηματοδότηση των εργασιών, είτε από το Π.Δ.Ε., είτε από την ΕΕ.

 Επίσης και για τα υπόλοιπα γεφύρια, που κινδυνεύουν.....

 ## Την πρώτη κίνηση, το συντονισμό, ως πρώτος μεταξύ ίσων, καλό είναι να αναλάβει, λόγω εντοπιότητας, ο πρωτοπόρος και δυναμικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτού με τον δραστήριο πρόεδρο του και τα μέλη του Δ.Σ.

 Από τα γραφεία της Σολωμού, ας ξεκινήσουμε τον κοινό αγώνα και με συλλογικότητα είναι βέβαιο ότι θα πετύχουμε!!!

 Εκφράζοντας και την βέβαιη, εικαζόμενη, βούληση όλων των Συμβούλων του Δήμου μας, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας.

 Η Αργιθέα ο, τι πέτυχε, το πέτυχε με σκληρό, επίμονο αγώνα!!!

 Με Πατριωτική Ενότητα και Διαρκή Υπέρβαση!!!

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός Τ.Α. 1999-2019
Πρόεδρος Δ.Σ. Ορεινής Αργιθέας.
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα