s70 smart

Koumpouriana

16 - 09 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 134 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
Papakostas D Μπαίνουμε για καλά στο καλοκαίρι.... ο Ιούνιος σε λίγες μέρες φεύγει.... Η ζέστη και η πολιτική ρευστότητα στο... απόγειο τους!

 Οι απόδημοι Αργιθεάτες από τα αστικά κέντρα και το εξωτερικό, όπου εργάζονται ή διαμένουν ετοιμάζονται - άρχισαν ήδη από τον Απρίλιο - & επιστρέφουν στις ρίζες τους, στο γενέθλιο τόπο τους.

 Τα είκοσι χωριά της ορεινής Αργιθέας, γεμίζουν από κόσμο, φωνές μικρών παιδιών, τα πανηγύρια στις ενορίες, οι δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων και του Δήμου/Περιφέρειας, φέρνουν τη χαρά και το χαμόγελο στις άγριες και περήφανες ...βουνοθάλασσες του Αγραφιώτικου τοπίου.

 * Στους ορεινούς, δυσπρόσιτους και εκτεταμένους Δήμους οι υπάρχουσες υποδομές πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και τη μεγάλη προσέλευση δημοτών, παιδιών, επισκεπτών, να είναι επαρκείς και ικανές για την εξυπηρέτηση των πολλών νέων αναγκών, πράγμα δύσκολο λόγω της έλλειψης προσωπικού, εργατών καθαριότητας, πόρων και του ασφυκτικού πλαισίου δημοπράτησης και εκτέλεσης έργων (παιδικές χαρές, ύδρευση, καθαροί δρόμοι, σκουπίδια κ.α.).

 Τα έχουμε πει, τα έχει διεκδικήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλα τα Συνέδρια της.

 ** Οι Αιρετοί σε τούτη τη δύσκολη εποχή, πρέπει να αγωνιστούμε να επανακτήσουμε την πολιτική αξιοπρέπεια μας, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, αλλά κυρίως ακούγοντας τον απογοητευμένο και θυμωμένο κόσμο....

 Να μην αυτοπυροβολούμαστε για το.... πρόσκαιρο εκλογικό όφελος....

 Η καθημερινότητα (σκουπίδια, ύδρευση, φωτισμός), οι οδικές υποδομές, η κοινωνική φροντίδα, αντιμετωπίζονται με συνεργασία, συνεννόηση όλων των φορέων και κυρίως με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη στην ενορία, την κοινότητα, στην περιοχή....

 Οι πολιτιστικές δράσεις, οι εκδηλώσεις πρέπει να ενώνουν και όχι να μετατρέπονται σε .... εστίες προστριβών .....

 Η εποχή των έντονων συγκρούσεων έχει παρέλθει....

  1. Πετύχαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο στον ορεινό Δήμο μας, ένα πολύ καλό επίπεδο συνεννόησης και αμοιβαίου σεβασμού με διαπαραταξιακή ενότητα στα αναγκαία έργα και δράσεις, χωρίς προσκόλληση στον ξηρό τύπο της "νομικής γραφειοκρατίας", αλλά και με ελευθερία έκφρασης αντιθέτων προτάσεων από τους Αιρετούς (Συμβούλους - κοινοτάρχες - Δήμαρχο) και πάντα, προσπαθούμε να συνθέσουμε τις απόψεις για το γενικό καλό, το τοπικό συμφέρον.
  2. Είναι κοινή η εκτίμηση ότι ως το ανώτερο Συλλογικό όργανο-Ελεγκτικό/κανονιστικό - έχουμε πετύχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο αντιπαράθεσης και ανταλλαγής απόψεων, προτάσεων και κριτικής αντίληψης.

 Έχουν συμβάλει σε αυτό, τόσο η Δημοτική αρχή όσο και η Δημοτική Αντιπολίτευση, όλοι γενικά οι Αιρετοί.

  1. Ήδη διανύουμε το τελευταίο έτος της πενταετούς δημοτικής θητείας μας, (Μάιο 2014 οι προηγούμενες εκλογές και Σεπτέμβριο 2014 η εγκατάσταση των εκλεγμένων αρχών).

 Ενόψει του σχεδίου "Κλεισθένη 1", που πιθανότατα εισαχθεί στις Επιτροπές της Βουλής αρχές Ιουλίου, κανένας δεν γνωρίζει τον ακριβή χρόνο των επόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών. Μάιο 2019 ή Οκτώβριο 2019.

Δηλαδή σε 300 περίπου μέρες ή σε 450 μέρες;

 - Με ποιο εκλογικό σύστημα και με ποιες δικλείδες κυβερνησιμότητας;

 - Με ημιαυτόνομα Κοινοτικά συμβούλια, όπως προβλέπει ο "Κλεισθένης" ή υποψηφιότητες κοινοταρχών μέσω των ψηφοδελτίων των υποψηφίων Δημάρχων;

 - Θα ψηφιστεί τελικά ο νέος νόμος με ή χωρίς τις εποικοδομητικές προτάσεις της βάσης και των οργανώσεων της Αυτοδιοίκησης;

 Ζούμε, είναι κοινός τόπος, σε εποχή μεγάλης ρευστότητας και ανασφάλειας.

 Σε Εθνικό, Οικονομικό, Κοινωνικό επίπεδο.

 # Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο, στο οποίο προβλέπεται πιο ασφυκτικός έλεγχος στα ταμιακά διαθέσιμα των Δήμων (όλα στην Τράπεζα της Ελλάδας), νέα περικοπή των πόρων ΚΑΠ, όπως καταγγέλλεται από την ΚΕΔΕ, ακόμα πιο σκληρά πλεονάσματα κ.λπ.

 # Το Διοικητικό προσωπικό που έχουν ανάγκη, ιδίως οι υποστελεχωμένοι ορεινοί Δήμοι, δεν έχει εγκριθεί, οι νυν Υπάλληλοι είναι πλέον στα ανθρώπινα όρια....

 Βασικοί τομείς (καθαριότητας, χειριστές τσάπας) στελεχώνονται από τριμηνίτες ή πενταμηνίτες συμβασιούχους..... δηλαδή μόλις αρχίσει να φαίνεται το καλό έργο.... λύεται η σχέση εργασίας των εργαζομένων. Ο κόσμος δίκαια, μετά παραπονείται.

 # Η μεγάλη αναταραχή στο πολιτικό σύστημα λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, προκαλεί αβεβαιότητα και συμπαρασύρει και τον προγραμματισμό όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (Βουλή-Περιφέρειες-Δήμους).

 Ακόμα και οι αποφάσεις του τελευταίου ΕUROGROUP, με εφαρμογή των ήδη ψηφισθέντων για περικοπή συντάξεων (2019), αφορολόγητου (2020), επηρεάζουν αρνητικά το όλο κλίμα, τη δυνατότητα είσπραξης εσόδων από τους δημότες/φορολογούμενους, την ψυχολογία, την αναπτυξιακή προοπτική.

 * Η Χώρα και η Εθνική οικονομία, όπως φαίνεται, εισέρχονται σε νέες ατραπούς με μεγάλα νέα βάρη στους νέους, τους ανέργους, τους αδύναμους πολίτες.

  Απαιτείται η πιο δυναμική Πατριωτική Ενότητα, η συνεννόηση και κοινή δράση για να πετύχουμε το πιο καλό αποτέλεσμα, όπως "οι μέλισσες από λουλούδι σε λουλούδι", με αυτοπεποίθηση, αυτοπειθαρχία, συλλογικότητα και ομαδικό πνεύμα!

 Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να παραμείνει η ζεστή, η φιλόξενη αγκαλιά για τους δημότες!

 Ας διαθέσουμε τις δυνάμεις, την ενέργεια μας στις επόμενες, τουλάχιστον 250 ή 400 μέρες (ανάλογα με το χρόνο των δημοτικών εκλογών), για παραγωγή έργων με πίστη στις προγραμματικές δεσμεύσεις, η κάθε παράταξη, με απόλυτο σεβασμό στην ελευθερία λόγου, γνώμης και ψήφου, και μετά στις κάλπες οι Δημότες θα αξιολογήσουν την προσφορά του καθενός από εμάς, αφού πρώτα η ορεινή Πατρίδα θα έχει ωφεληθεί από τα έργα που στο διάστημα που απομένει θα έχουν εκτελεστεί ή προγραμματιστεί.... Ήδη έχουμε αργήσει, μη χαθεί άλλος χρόνος....

 Η πολιτική και αυτοδιοικητική δράση είναι μια ευγενής σκυταλοδρομία, όπου ο κάθε φορά επόμενος παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον προηγούμενο.....

 Δεν είναι αγώνας "νοκ άουτ" άγονων, μικροεγωιστικών συγκρούσεων....

 Οι πενήντα εν ενεργεία Αιρετοί (Δήμαρχος - Δημοτικοί Σύμβουλοι - Κοινοτάρχες & Κοινοτικοί Σύμβουλοι) του ορεινού Δήμου Αργιθέας ας εγγυηθούμε την Αποτελεσματικότητα με Πατριωτική Ενότητα και Σταθερότητα, στους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε σε κάθε επίπεδο, αποτελεί τη μόνη Εναλλακτική...!!!

 Τα Χωριά και μας χρειάζονται και τα έχουμε ανάγκη, είτε ως τόπους επιστροφής μας, είτε ως.... τελευταία καταφύγια.

Καλό καλοκαίρι! Καλό Αντάμωμα στο Βλάσι την Κυριακή 1 Ιουλίου. Πάντα με Υγεία!

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός ΤΑ 1999-2019

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα