18 - 07 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 280 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Μην μας δουλεύετε…..

Mokkas Stefanos Ο Στέφανος Μόκκας (από τα Βραγκιανά Αργιθέας), απαντά δημόσια στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Αργιθέας που πήραν θέση υπέρ της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην Αργιθέα.

 Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση:

 "Απάντηση στον Πρόεδρο του Δ. Σ. και τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Αργιθέας που πήραν θέση υπέρ της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα πανέμορφα και παρθένα βουνά της ΑΡΓΙΘΕΑΣ μας.

 Μην μας δουλεύετε! εκτός και δεν έχετε γνώση τι «ανάπτυξη» είναι τα «κέρατα» στα βουνά της ΑΡΓΙΘΕΑΣ, Καταστροφή είναι.

 Νεκροταφείο ανεμογεννητριών θα γίνουν τα βουνά μας σε 15 χρόνια, θα τα καταστρέψετε.

 Μην αυταπατάστε ότι θα κονομήσει χρήμα ο δήμος, ανταποδοτικά τέλη κ.λπ., μόλις σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση, είναι τόσο μεγάλο το κόστος λειτουργίας σε αυτά τα κέρατα, που αμέσως οι εταιρείες θα τις βγάλουν εκτός λειτουργίας και τι θα γίνει; ένα νεκροταφείο από παλιοσίδερα και τσιμέντα.

 Οι Έλληνες δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει ότι είμαστε φορολογούμενοι για την αιολική ενέργεια με το «χαράτσι» για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας… - καταστρέφουν τα βουνά μας, τους πληρώνουμε και από πάνω - με το «Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ)» μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος (πρέπει να αντιπροσωπεύει πάνω από το 25% του κόστους της κατανάλωσης μας).

 Δεν φτάνει που τους πληρώνουμε τώρα να τις τοποθετούν, μετά από χρόνια θα ξαναπληρώσουμε φόρο για την απομάκρυνση τους από τα βουνά μας π. χ. Στις ΗΠΑ πάνω από 14.000 ανεμογεννήτριες, πανύψηλα σύμβολα μιας φθίνουσας θρησκείας, εγκαταλελειμμένες, σκουριασμένες, αργοπεθαίνουν.

 Όταν έρθει η ώρα να απομακρυνθούν ως μια αποτυχημένη ιδέα, δεν θα βρεθούν πράσινοι περιβαλλοντολόγοι να το κάνουν.

 Ακούγονταν σαν μια καλή ιδέα η αξιοποίηση του ανέμου, ενός φυσικού αγαθού που προσφέρεται δωρεάν για το καλό της ανθρωπότητας.

 Οι ανεμογεννήτριες, όπως οι ηλιακοί συλλέκτες, καταρρέουν. Παράγουν λιγότερη ενέργεια από αυτή που ξοδεύτηκε για να κατασκευαστούν. Ο άνεμος δεν φυσά συνέχεια, ή ακόμα και το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου. Όταν δεν φυσάει, απαιτούν πλήρη υποστήριξη από συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

 Χωρίς κρατική επιχορήγηση, η λειτουργία τους είναι δυσβάσταχτη. Με τις κυβερνήσεις να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, οι επιδοτήσεις είναι δυσβάσταχτες.

Ήταν ένα ωραίο όνειρο, ένα όνειρο πολύ ακριβό, ωστόσο δεν λειτούργησε.

 Η Καλιφόρνια είχε τα "τρία μεγάλα" αιολικά πάρκα - στο Altamont Pass, στο Tehachapi, και στο San Gorgonio, που θεωρούνται οι καλύτερες περιοχές στον κόσμο από άποψη αιολικής ισχύος. Τα αιολικά πάρκα της Καλιφόρνιας, με σχεδόν 80% της δυναμικότητας ηλεκτροπαραγωγής από αιολική ενέργεια στον κόσμο, έπαψαν να παράγουν ενέργεια, πιο γρήγορα ακόμα και από ότι το Αιολικό Πάρκο Kamaoa στη Χαβάη. Υπάρχουν πέντε άλλα εγκαταλειμμένα αιολικά πάρκα στη Χαβάη. Όταν εγκαταλείπονται, η απομάκρυνση των τουρμπίνων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Είναι πολύ άσχημες αισθητικά, είναι τεράστιες σε μέγεθος, και το υλικό από το οποίο πρέπει να απαλλαγούμε μεγάλο σε ποσότητα.

 Δυστυχώς οι ίδιες περιοχές που θεωρούνται καλές για χωροθέτηση αιολικών πάρκων είναι φυσικό πέρασμα για τα αποδημητικά πουλιά. Μετά από αγωγή περιβαλλοντιστών οι ανεμογεννήτριες στο Altamont κλείνουν τέσσερις μήνες κάθε χρόνο για τα αποδημητικά πουλιά. Σύμφωνα με τον σύλλογο Golden Gate στο Audubon, 75-110 Χρυσαετοί, 380 Κουκουβάγιες, 300 Γεράκια με κόκκινη ουρά και 333 αμερικανικά Βραχοκιρκίνεζα, σκοτώνονται από τις ανεμογεννήτριες κάθε χρόνο. Μια μελέτη της Κοινοτικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης στην κοινότητα Αλαμέντα επισημαίνει ότι 10.000 πουλιά σκοτώνονται από τις ανεμογεννήτριες του Altamont κάθε χρόνο. Ο σύλλογος στο Audubon υπολογίζει τους αριθμούς, όπως η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, αποκαλούν τις ανεμογεννήτριες πολυμίξερ πουλιών, όχι χωρίς λόγο.

 Το Παλμ Σπρινγκς έχει θεσπίσει ένα διάταγμα που απαιτεί την απομάκρυνσή τους από το Gorgonio Pass, αλλά εκτός και αν κάτι άλλο συμβεί, οι εγκαταλειμμένες ανεμογεννήτριες θα μείνουν εκεί να σαπίζουν δημιουργώντας αισθητική ρύπανση, ή οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη επιβαρυνθεί για την υπερτιμολογημένη ενέργεια και τις φοροδιαφυγές των καπιταλιστών απατεώνων, θα πρέπει να πληρώσουν και για την απομάκρυνσή τους".

Anemogennitries
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα