18 - 07 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 281 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

D Papakostas Προς τους .... ανώνυμους εκπροσώπους του λεγόμενου "Δικτύου... προστασίας των Αγράφων" και σχετικά με την απάντηση τους στα δημοσιεύματα μου, θάθελα να συστήσω ταπεινά και από καρδιάς, ότι την αντίθετη άποψη τη σεβόμαστε και την αντικρούουμε με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, χωρίς να υποτιμούμε και να χαρακτηρίζουμε αρνητικά όσους διαφωνούν με εμάς....

 Αντιπαρερχόμενος τα περί ...." παραληρήματος", έχω να τονίσω:

  1. Όταν γράφουμε και δημοσιολογούμε, καλό είναι να υπογράφουμε με το όνομα μας και την ιδιότητα μας. Η κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει τους συγγραφείς των κειμένων, γιατί οι εποχές μας είναι... πονηρές!
  2. Εξέφρασα, δημοσιοποίησα όχι μονάχα προσωπικές θέσεις αλλά και όσα συζητήθηκαν στο Συλλογικό όργανο των Αιρετών του ορεινού Δήμου Αργιθέας, που έχουν εκλεγεί με καθολική, άμεση και μυστική ψηφοφορία των χιλιάδων Αργιθεατών-εκλογέων.....

 Το λεγόμενο "Δίκτυο Φορέων... προστασίας των Αγράφων", μπορεί να δημοσιοποιήσει στην κοινή γνώμη του νομού Καρδίτσας, που στηρίζεται η νομιμοποίηση του, ποιοί τους εξέλεξαν, πότε έγιναν οι αρχαιρεσίες και πως στηρίζονται οικονομικά.

  1. Βασικη αρχή της Δημοκρατίας μας, θυμίζουμε ότι είναι ο σεβασμός της άλλης, της αντίθετης, της διαφορετικής άποψης.....

 Την δεχόμαστε ή την αντικρούουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δεν χαρακτηρίζουμε αρνητικά και μάλιστα με σαφή.... ψυχοπαθολογικό υπαινιγμό, όπως παραλήρημα, προσβάλλοντας ευθέως και με πρόθεση και τον συντάκτη αλλά και τα θεσμικά Αυτοδιοικητικά όργανα!.

 * "Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις", έλεγαν οι Αρχαίοι Φιλόσοφοι και 

 * ο Βολταίρος υποστήριξε: "Διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπιστώ και με τη ζωή μου, το δικαίωμα σου να τα λες (φυσικά δημόσια)"!

 Φίλτατοι κατά τα άλλα πατριώτες Αγραφιώτες, όλοι αγαπάμε την ιδιαίτερη Πατρίδα μας, απλά έχουμε διαφορετικές απόψεις για την οικοανάπτυξη, την πρόοδο, την αναγέννηση του ιστορικού χώρου των Αγράφων!

 Έχουμε άλλη φιλοσοφία για τις Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας, την Αειφορία, τις επιπτώσεις του φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής.

 Παρακαλώ να εμβαθύνετε τη σκέψη σας, όταν θέλετε να απαντήσετε σε έναν άνθρωπο που επί τριάντα και πλέον χρόνια ασχολείται με πάθος με την Ορεινότητα, τα Χωριά της Αργιθέας, δηλ. "την καρδιά των Αγράφων", και θήτευσε επί οκτώ συναπτά έτη Δήμαρχος Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας!!!

.....και όμως, ανώνυμοι κύριοι του Δικτύου, η Αργιθέα και τα Άγραφα θα αναγεννηθούν μόνο μέσα από την ανάπτυξη Αειφορικών Μεγάλων Επενδύσεων, όπως το φράγμα και Υδροηλεκτρικό Συκιάς, το υπό έγκριση Υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου (Αυλακίου), των Αιολικών, πάντα με τις αυστηρές προδιαγραφές που τάσσονται από τη νομοθεσία και την ελληνική Πολιτεία, που ψήφισε τα ειδικά χωροταξικά σχέδια.

 Δεν είναι δυνατόν ή λογικό, όλοι οι άλλοι, Βουλή, Κυβερνήσεις, κόμματα, Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια, οι Επενδύτριες Μεγάλες Ιδιωτικές Εταιρείες να θέλουν την.... καταστροφή των βουνών, των ποταμών, των υγροβιότοπων και μόνο κάποιοι..... "φορείς ", ενώσεις πολιτών με οικολογική, τάχα, συνείδηση να θέλουν την προστασία και σωτηρία τους......

 Ας προσγειωθούμε όλοι, καθένας στα .... κυβικά του!

Μια συγγνώμη, για την απρεπή διατύπωση σας, θα σας τιμούσε, κύριοι του Δικτύου......

Καλό μήνα, πάντα υγεία!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. της Αργιθέας Καρδίτσας

Δήμαρχος Αχελώου 1999-2006................1/7/2018

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή άρθρα