s70 smart

Koumpouriana

19 - 03 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 210 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Με χαρά, χωρίς φθόνο ή κακεντρέχεια, βλέπουμε εμείς οι ... νοτιοδυτικοί Θεσσαλοί, της ορεινής Αργιθέας Καρδίτσας, να δίνονται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας κονδύλια ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ (7.000.000) για αναπλάσεις πλατειών σε νομό Λάρισας και Μαγνησίας κυρίως, και από μία σε Ν. Καρδίτσας και Τρικάλων.

 Όμως, χωρίς να μηδενίζουμε την προσφορά της παρούσας Περιφερειακής Αρχής, του φίλου Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη προς τη νοτιοδυτική Καρδίτσα και την ορεινή Αργιθέα,
κρίνουμε ωφέλιμο, να μεταφέρουμε τα δίκαια παράπονα των χιλιάδων συνδημοτών για την άνιση μεταχείριση, τη μη ιεράρχηση των έργων και πιστώσεων, βάσει του κριτηρίου σύγκλισης και εδαφικής συνοχής.

 Για μια ισορροπημένη ανάπτυξη σε όλη τη Θεσσαλία, με δρόμους ασφαλείς και με πλήρη βατότητα, με σύνδεση του νομού Καρδίτσας με ασφαλτοστρωμένο δρόμο, από Βραγκιανά Αργιθέας έως Κέδρα Αγράφων Ευρυτανίας (μόλις 6 Χλμ και έτοιμα τα τεχνικά έργα), και από Αργύρι μέχρι τη Γέφυρα Καταφυλλίου-Αυλακίου (5 χλμ.), που θα συνδέσει με σύγχρονο δρόμο το νομό μας με Αιτωλοακαρνανία και Στερεά Ελλάδα.

 Οι μελέτες έτοιμες στα γραφεία της Δ/νσης τεχνικών έργων Καρδίτσας.

 * Οι δεσμεύσεις των Αιρετών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ρητές και κατηγορηματικές, από το 2012 & ενώπιον της Επιτροπής ορεινών περιοχών της Βουλής των Ελλήνων!

 Οι χιλιάδες Αργιθεάτες, Βραγκιανίτες, Αργυράτες, Καταφυλλιώτες, Μαραθιώτες, στήριξαν με θέρμη, πολιτικά και εκλογικά, την παρούσα Περιφερειακή Συμπολίτευση, τόσο στα χωριά μας, όσο και στις πόλεις όπου υπάρχει ισχυρό "Λόμπυ Αργιθεατών", στη Λάρισα, το Βόλο, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα, παντού..... με πλούσια δράση, δυναμικούς Συλλόγους και φορείς.

 Ας το έχουν υπόψη αυτό, όλοι!..... φίλοι και.... αντίπαλοι!

 Πέραν των παραπάνω, από την ορεινή Αργιθέα αναμένεται τα νερά του Αχελώου ποταμού ( Συκιά), να δροσίσουν τον άνυδρο κάμπο της Θεσσαλίας μας.

 Από εδώ διέρχεται η εθνική οδός "Καρδίτσα - Αργιθέα - Άρτα" (160 Χλμ., συνολικά, τα 80 στο νομό μας), ο οποίος όμως χρήζει έργων αποκατάστασης της βατότητας σε σημεία λίαν επικίνδυνα.

 Δεν τιμά τη δυναμική και παραγωγική Θεσσαλία, να δείχνει αυτή την .... τριτοκοσμική εικόνα στο οδικό της δίκτυο.

 Θολώνει η καλή εικόνα, θρυμματίζεται η πολιτική της Περιφ. Αρχής όταν αδικούνται περιοχές που επιμένουν να συγκρατούν νέο κόσμο και για ελάχιστα χιλιόμετρα οι κτηνοτρόφοι, οι δημότες, οι μαθητές μας αναγκάζονται να κινούνται σε χωματόδρομους, σε λασπόδρομους ή σε κάκιστη άσφαλτο με..... άπειρες λακκούβες και Νεροφαγιές......

 * Έχουμε μπει στο τελευταίο έτος της θητείας, τον Μάιο ή τον Οκτώβριο 2019, θα γίνουν οι Περιφερειακές εκλογές .....

 - Που βρίσκεται η ρητή υπόσχεση για άσφαλτο -Βραγκιανά/Φελίκι Κέδρα; (6 χλμ.)

 - Για άσφαλτο Αργύρι-Γέφυρα Καταφυλλίου; (5 χλμ.).

 - Πότε θα αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές στον κεντρικό δρόμο Καρδίτσα - Αργιθέα Τύμπανος - Άρτα;

 # Τα όρια της Καρδίτσας δεν είναι ο .... Τύμπανος..... αλλά η γέφυρα Κοράκου, η θέση Φελίκι, η γέφυρα Καταφυλλίου.....

 Υπάρχει κόσμος, υπάρχουν σχολεία, παιδιά, γυναίκες, υπερήλικοι που δικαίως διαμαρτύρονται και διεκδικούν ασφαλή προσβασιμότητα, κοινωνική και εδαφική συνοχή με την άλλη, την πλούσια, την Ανατολική Θεσσαλία!

 * Φίλτατε Κώστα Αγοραστέ, παρακαλούμε στρέψτε το πρόσωπο και προς νοτιοδυτικά......

Εξαγγείλτε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το έργο σύνδεσης των Θεσσαλικών με τα Ευρυτανικά Άγραφα..... ένα όραμα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη από τα μέσα της δεκαετία 1970........ εδώ και σαράντα χρόνια πίσω.

 * Η κοιλάδα του Αχελώου ποταμού αναδεικνύεται σε οικότοπο μεγάλων αειφορικών επενδύσεων, πρόσφατα επισκέφθηκε τα χωριά μας ο Επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης, πέρυσι η Επίτροπος Κ. Κρέτσου, πολλοί Ευρωβουλευτές και Ευρωπαίοι Αιρετοί.

 Δεν είναι.... "πεταμένα" λεφτά, οι πιστώσεις που θα δώσει η Περιφέρεια.

 Είναι κονδύλια για μια ισχυρή, ενωμένη, ισόρροπη ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

 Οι Αργιθεάτες, Βραγκιανίτες, Αργυράτες, Καταφυλλιώτες, Μαραθιώτες σε θέλουμε Περιφερειάρχη όλων των Θεσσαλών!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός ΤΑ Αργιθέας

Πρόεδρος ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ Καρδίτσας........3/7/18

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Μαρία Καραούλη: Υποψήφια Ευρωβουλευτής
01 Karta Karaouli
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα