s70 smart

Koumpouriana

19 - 03 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 199 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Tsakomos sti Vouli Ανοιχτή επιστολή απευθύνει ο Λάμπρος Καραγιάννης, κάτοικος Βαρνάβα Αττικής, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρωθυπουργό, όλα τα Κόμματα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την κοινοποιεί στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στην επιστολή του θίγει εθνικά θέματα, και συμπεριφορές των κομμάτων εντός και εκτός της Βουλής καθώς και τη συμπεριφορά των κομμάτων όταν αυτά αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση της χώρας.

 Ακολουθεί η επιστολή:

Ιούλιος 2018
Ανοιχτή επιστολή
Λάμπρου Καραγιάννη
Κατοίκου Βαρνάβα Αττικής
email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   Προς:

  1. Πρόεδρο της Βουλής
  2. Πρωθυπουργό της χώρας
  3. Κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και λοιπά κόμματα και
  4. Όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
    Κοινοποιείται:
    Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

«Το γαρ πολύ του έρωτος, γεννά παραφροσύνη»

 Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τα άλλα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης σχετικά με το ΣΚΟΠΙΑΝΟ, την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αλλά και τα όσα ακολούθησαν, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις απόψεις μου για τους πολιτικούς, τα κόμματα, τον έρωτα των πολιτικών προσώπων με την καρέκλα και το έδρανό τους και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

 Πολλές κατηγορίες προσώπων, ως επί το πλείστον πολιτικοί (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), είναι γαντζωμένοι και παράφορα ερωτευμένοι με την καρέκλα τους. Ζουν μόνο γι’ αυτή χωρίς να τους απασχολεί κανένα άλλο πρόβλημα…

 Η χώρα μας φυλλοροεί από τη δική τους πολιτική τα λάθη και τις παραλήψεις τους και αυτοί οι κύριοι κοκορομαχούν με εκατέρωθεν ύβρεις και αλληλοκατηγορίες ρίχνοντας μερικές φορές το επίπεδο συζήτησης τόσο χαμηλά, που δυστυχώς είναι αδύνατον να τους παρακολουθήσεις.

 Δεν ξέρω τι φταίει και τι συμβάλει σ’ αυτό. Ας δώσουν οι ίδιοι την απάντηση. Ο λαός απαντά κάθε τέσσερα χρόνια…

 Για να είμαι ακριβοδίκαιος διευκρινίζω ότι: Αυτά τα στοιχεία τα συναντά κανείς σε όλο το πολιτικό φάσμα (από την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά μέχρι τα αυτοαποκαλούμενα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου).

 Αυτά λοιπόν τα κόμματα και ιδιαίτερα το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση θεωρεί λευκή επιταγή την εντολή του λαού, φορτώνοντας στις πλάτες του δυσβάστακτα βάρη με μέτρα ενίοτε αντισυνταγματικού χαρακτήρα, χωρίς κατά το κοινώς λεγόμενο να ιδρώνει τ’ αυτί τους.

 Τυχόν ισχυρισμοί του τύπου μη μας ξαναψηφίσετε στερούνται σοβαρότητας, όταν το κακό έγινε ή πρόκειται να γίνει.

 Συμφωνίες εξόφθαλμα αντίθετες με τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού που κληροδοτεί το ένα κόμμα στο άλλο, παράγουν αποτελέσματα, δημιουργούν τετελεσμένα και δύσκολα καταργούνται.

 Στις Δημοκρατικά δομημένες κοινωνίες υπάρχουν και άλλες λύσεις (στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα). Φτάνει να μην είμαστε βιδωμένοι στην καρέκλα μας.

 Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το καλύτερο πολιτικό σύστημα μιας χώρας είναι η Δημοκρατία. Αλλά ποια Δημοκρατία; Η Δημοκρατία που ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι δεν βλάπτει τους άλλους, ή η Δημοκρατία που ο καθένας κάνει ότι θέλει και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν με πρώτους διδάξαντες τους πολιτικούς αυτής της χώρας, με την προστασία που τους παρέχει ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών (ασυλία και λοιπά προνόμια);

 Εκτιμώ ότι για μείζονος σημασίας θέματα όπως τα εθνικά σε μια Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία σύμφωνα με το Άρθρο 1 του Συντάγματος το λόγο πρέπει να τον έχει ο κυρίαρχος λαός και μόνον αυτός, αφού σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και υπάρχουν γι’ αυτόν και το έθνος».

 Άρθρο σαφέστατο, που δεν επιδέχεται διαφορετικής ερμηνείας.

 Πότε επιτέλους το πολιτικό σύστημα της χώρας και ιδιαίτερα το εκάστοτε κυβερνών κόμμα (γιατί εκείνο έχει την ευθύνη), θα αντιληφθεί ότι εχθρός της Δημοκρατίας δεν είναι ο κυρίαρχος λαός που διαδηλώνει ειρηνικά, ασκώντας το δημοκρατικό του δικαίωμα.

 Εχθροί της Δημοκρατίας είναι οι δημαγωγοί και οι φίλαρχοι πολιτικοί και αυτό δυστυχώς είναι δικό τους προνόμιο.

 Δηλαδή, όποιος αντιδρά στις αποφάσεις και τα σχέδια μιας κυβέρνησης είναι φασίστας; Τελικά όλοι οι Έλληνες είναι φασίστες; Ευτυχώς όμως που τα ποσοστά του φασισμού στη χώρα μας (τουλάχιστον μέχρι στιγμής), τους διαψεύδουν.

 Προς τι λοιπόν αυτή η στοχοποίηση; Που αποβλέπει; Να ενώσουμε «τον κομματικό στρατό μας», διχάζοντας το λαό; Ποια Δημοκρατία ζει με διχασμένους πολίτες και άτομα χωρίς γνώμη; Τι είδους Δημοκρατία θέλουμε τελικά;

 Αν δεν μπορούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα σε μια δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία από τα λάθη μας, τουλάχιστον ας μην προκαλούμε, περιφερόμενοι από κανάλι σε κανάλι και με την ιδιότητα αντιπροσώπου του λαού, να εμπορευόμαστε την ελπίδα του.

 Ο θυμόσοφος λαός μας, δεν χρειάζεται πλύση εγκεφάλου. Σοφότερος πια από τα λάθη του και από τις συχνά επαναλαμβανόμενες απογοητεύσεις, ξέρει πώς θα αντιδράσει όταν έρθει εκείνη η στιγμή.

 Οι πολιτικοί ξέρουν να μετατρέπουν σε επαίνους, τις εναντίων τους στρεφόμενες μομφές;

 Αυτό είναι το μείζον και δυστυχώς κανένα κόμμα και κανέναν πολιτικό δεν φαίνεται να τον απασχολεί, ούτε το μέλλον αυτής της γερασμένης χώρας, ούτε η εικόνα τους, γιατί ποτέ δεν νοιάστηκαν να κάνουν πράξη τα λόγια του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Θ α λ ή που λέει: «Άριστη Δημοκρατία είναι εκείνη, η οποία δεν έχει ούτε πολύ πλούσιους, ούτε πολύ φτωχούς πολίτες».

 Ποια είναι τα δικά τους πεπραγμένα σε μνημονιακές εποχές ενδεικτικά:

 Ναι σε όλα χάριν της καρέκλας, φτωχοποίηση του λαού, εκτόξευση της ανεργίας, μαζικές μεταναστεύσεις εργατικού δυναμικού κυρίως νέων και επιστημόνων και πολλά άλλα.

 Να λοιπόν, γιατί ο πολύς έρωτας για την καρέκλα της εξουσίας γεννά παραφροσύνη.

 

 Υ.Γ.

  • · Δεν τρέφω αισθήματα αντιπάθειας για τους πολιτικούς και τα κόμματα αντίθετα.
  • · Αλλά αγαπώ και την πατρίδα μου απαλλαγμένος από σοβινιστικές αντιλήψεις.
  • · Χωρίς καρέκλα ζεις.
  • · Χωρίς πατρίδα, δεν ζει κανείς.
Ο καιρός στο Καταφύλλι
Μαρία Καραούλη: Υποψήφια Ευρωβουλευτής
01 Karta Karaouli
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα