15 - 10 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 38 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Με μεγάλη προσέλευση δημοτών που εργάζονται στις πόλεις, απόδημους και επισκέπτες συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αργιθέας, των Συλλόγων, της δυναμικής μας Νεολαίας, στα Βραγκιανά και Γρυμπιανά της περιοχής Αχελώου.

 Παραστάσεις, μουσικές σκηνές, με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, καραγκιόζης, δημοτικά
παραδοσιακά ανταμώματα με ήχους βιολιού και κλαρίνων, διαγωνισμό ταλέντων φωνής (καραόκε) από μικρούς εφήβους και παιδιά, χορευτικά τμήματα...... πολλές άλλες εκπλήξεις!!!

 Στις 12 Αυγούστου η Συνέλευση των Βραγκιανιτών στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.

 # Οι ενεργοί δημότες μαζί με τους μόνιμους κατοίκους ξεπερνούν στα Βραγκιανά/Γρυμπιανά, τους εξακόσιους (600) & με τους επισκέπτες τους 2000.

 Δημογραφικά ηγείται, η κοινότητα Βραγκιανών, των 20 χωριών της Αργιθέας.

 * Ντόπιοι-ετεροδημότες-απόδημοι με Πατριωτική Ενότητα και Αλληλεγγύη πορεύονται εδώ και δεκαετίες στο δρόμο της συνεχούς προόδου, της καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής, των υποδομών.....

 * Πετύχαμε πολλά.... συνεχίζουμε για νέες κατακτήσεις......

 Τα παιδιά, που γεννήθηκαν στην πόλη, αγάπησαν τη γη των προγόνων τους, δέθηκαν μαζί της και περιμένουν κάθε χρόνο, πότε θα φθάσει ο Αύγουστος για να ανταμώσουν μεταξύ τους, με τις γιαγιάδες, τους συγγενείς....

 * Είναι το μεγαλύτερο κέρδος των πολιτιστικών δράσεων.

 Μπράβο πολλά στους ακούραστους εθελοντές των Δ.Σ. των φορέων.

 Παράλληλα γίνονται τα ενοριακά πανηγύρια, οι βαπτίσεις νέων χριστιανών αλλά και οι εξόδιες ακολουθίες προσφιλών προσώπων που αποδημούν προς τον Κύριο.... οι εναλλαγές των συναισθημάτων.... συγκλονιστικές!!!

 Μόνο στις μικρές ανθρώπινες κοινωνίες, στων Ελλήνων τις κοινότητες, στις ενορίες των Ορθοδόξων χριστιανών μπορεί κανείς να βιώσει πρωτόφαντα αισθήματα.

 * Η ορεινή Ελλάδα γεμίζει τις ... μπαταρίες των κουρασμένων αστών σε μια δύσκολη συγκυρία, τροφοδοτεί με ενέργεια, διδάσκει τα παιδιά φυσιολατρία, εθελοντισμό, συνεργατικότητα, αγάπη στο συνάνθρωπο!!!

 ** Η ορεινότατα με τη νησιωτικότητα αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας...... του Ελληνισμού, διαχρονικά ανά τους αιώνες.

 Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή..... η πρόοδος δεν έχει πάντα γραμμική πορεία... υπάρχουν και περίοδοι υποχώρησης και παρακμής.

Η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση, η μαχητικότητα, η πατριωτική ενότητα πρέπει να διαφυλάσσονται ως κόρες οφθαλμού.

 Η νέα γενιά, κάθε φορά, για να της δοθεί η σκυτάλη, καλό είναι, πριν, να διδάσκεται από τη δράση των έμπειρων γενιών, να διορθώνει τα λάθη και να χαράσσει με ενωτικές πρωτοβουλίες τα σχέδια για μια ορεινή Πατρίδα, ανθρώπινη, σύγχρονη, οικολογική, ψηφιακή!!!

 * Στο νέο πνεύμα του Κλεισθένη, η συμμετοχή των ενεργών πολιτών, η διαπαραταξιακή συναίνεση, η τοπική Συνεννόηση, η Πατριωτική Ενότητα είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για πρόοδο και ανάπτυξη!!!

 # Απαιτούνται σταθερά, προσεχτικά βήματα..... πολιτικός πολιτισμός.... ευπρέπεια στην αντιπαράθεση των όποιων εναλλακτικών πολιτικών που τυχόν θα κατατεθούν ενώπιον των Αργιθεατών, ενόψει των εκλογών του Μαΐου 2019.....

 Χωρίς άγονες προσωπικές επιθέσεις, κτυπήματα και εντάσεις.....

 Απομένουν έως τις εκλογές στις 26/5/19, τριακόσιες μέρες.

 "Σπεύδε βραδέως" έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει λέει η λαϊκή παράδοση/παροιμία.

 * Η Αυτοδιοικητική πολιτική δράση είναι αγώνας αντοχής, Μαραθώνιος δρόμος και όχι .... ταχύτητας, κούρσα των 100 μέτρων.

 * Θέλει σχέδιο, αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του, ισχυρή ομάδα αποφασισμένων και εργατικών στελεχών, δημοκρατικές διαδικασίες, σεβασμός στην αντίθετη άποψη, στις διαχρονικές κατακτήσεις, διαρκή μόνιμη σχέση με τα κοινά!!!

Δημήτρης Παπακώστας

(Όμιλος Διαλόγου "ΔΗ.Π.Π.Α.Α"...... Βραγκιανά 8/8/18).

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα