15 - 10 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 50 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Ο νέος νόμος Κλεισθένη, το δικαιότερο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής σίγουρα έχει κινητοποιήσει δυνάμεις, ζωντάνεψε το διάλογο, τη δημοκρατική αντιπαράθεση ιδεών, απόψεων, προτάσεων. Τάραξε λιμνάζοντα νερά....

 * Ο έστω... "χλωμός" Κλεισθένης είναι ασύγκριτα καλύτερος από τον "γκρίζο, υπερσυγκεντρωτικό, μονοκρατορικό, δημαρχοκεντρικό" Καλλικράτη.

 Η ΚΕΔΕ, ας ετοίμαζε - είχε και έχει χρόνο - ένα δίκαιο, αντιπροσωπευτικό, αποτελεσματικό εκλογικό σύστημα με ισοδυναμία ψήφου και κυβερνησιμότητα.

 # Η ανεξαρτητοποίηση των Κοινοτικών εκλογών, με αυτοτελή ψηφοδέλτια και χωριστές κάλπες, με ίδιους πόρους και τοπική εξουσία για τους νέους Κοινοτάρχες και Κ.Σ., δημιουργεί νέο ρεύμα αποκέντρωσης και συμμετοχής των δημοτών στις τοπικές υποθέσεις.

 "Η τοπική - Δημοκρατία ξανακτίζεται από κάτω προς τα επάνω...."!!!

 * Ακούγονται και γράφονται απόψεις, για "μάχη χαρακωμάτων", για οράματα που ζητούν.... να πάρουν.... "εκδίκηση".... (από ποιόν; Και με ποιους; εναντίον ποιού εχθρού;).

 ** Για "Αργιθεάτικο κίνημα που χάθηκε....τη δεκαετία 1980"..... τότε που η Αργιθέα είχε 100% χωματόδρομους...... ενώ τις δεκαετίες 2000/2010 που απέκτησε 90% ασφαλτοστρωμένους δρόμους...... ήρθε η...."παρακμή" από Δημάρχους-Δικηγόρους, όπως γράφηκε.......

 "Θου Κύριε! Φυλακήν τω στοματί μου....."

 # Στην εποχή μας, του ανορθολογισμού, των ψευδών ειδήσεων [fake news], όλοι δημοσιολογούμε με στόχο, όχι τόσο τη διαλεκτική σύνθεση, αλλά μάλλον για την επιβολή της άποψης ή εμμονής μας επί των άλλων, διαφορετικών εναλλακτικών.

 * Απαιτούμε να παραμερίσουν όλοι οι άλλοι.... για να διέλθει... ο επερχόμενος σωτήρας, μεσσίας, ...ο ηγούμενος, ο...μονοκράτορας, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, στρατηγική συμμαχιών, δίχως δημοσιοποιημένη εναλλακτική πλατφόρμα-πρόγραμμα, το λεγόμενο... "όραμα" (που ελπίζει ο κόσμος της Ορεινής Πατρίδας να μην έχει τις .... προδιαγραφές και τύχη του "οράματος του τριτοκοσμικού σοσιαλισμού" περασμένων δεκαετιών).

 * Οι δημοτικές παρατάξεις χρειάζονται συγκρότηση, οργάνωση, στελέχωση, κοινωνική δικτύωση, ταπεινότητα, σεβασμό στους αντιπάλους, δημόσιο λόγο, ευθύτητα και διαφάνεια οικονομικών πόρων.

 ** Μόνο στους μεγάλους ποιητές, συμβαίνει οι παληότεροι, οι εμπειρότεροι, οι πολυγραφότατοι να αναγνωρίζουν "...αυτοδικαίως", τους νεώτερους, τους επερχόμενους!

 Ο μέγιστος Κωστής Παλαμάς είχε πει για το νεώτερο του, Γιάννη Ρίτσο:

 "Να παραμερίσουμε για να περάσει ο Ποιητής!" [στα 1936...... (αν συγκρατώ, τα λόγια του αείμνηστου δασκάλου μου Χρ. Στεργιούλη-Βραγκιανά 1967-72)].

 * Στις Δημοκρατίες, στην Αυτοδιοίκηση ο λαός κυρίαρχα αποφασίζει ποιο πρόγραμμα θα εγκριθεί από την πλειοψηφία, ποια εναλλακτική θα νικήσει, ποιοι Αιρετοί θα λάβουν σταυρό εμπιστοσύνης και ποιοι θα.... αποστρατευτούν.

 "Τα αγαθά κόποις κτώνται", από αρχαιοτάτων χρόνων!

 ** Χωρίς να ιδρώσουμε τη φανέλα, πριν θητεύσουμε στα έδρανα της.... αντιπολίτευσης, δεν κερδίζονται σημαντικές θέσεις ευθύνης....."οι έμμισθες καρέκλες", όπως απαξιωτικά γράφουν κάποιοι.

 # Ο Κλεισθένης έρχεται να επιβάλλει, ευπρέπεια, σοβαρότητα, αξιοπιστία, γνώση, μαχητικότητα, ειλικρινή δημόσιο λόγο, αγάπη για τόπο και κόσμο.

 Αναγνώριση του έργου των προηγουμένων αιρετών, πίστη στο καλύτερο μέλλον!

 * Οι χιλιάδες Αργιθεάτες, με πρώτους τους μόνιμους/ντόπιους, θα δώσουν τη νέα λαϊκή εντολή για θητεία 2019-2023...... μια πολύ κρίσιμη περίοδο ενόψει της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού 2021.

 # Δια της τριβής... παράγεται θερμότης!!!..... και δια του διαλόγου και της δημοκρατικής αντιπαράθεσης η σύνθεση, η νέα θέση!!!

 * Ο Αχελώος πάλι θα παίξει τον πρωτοπόρο, εγγυητικό, ρυθμιστικό του ρόλο στα Αργιθεάτικα δρώμενα, με Πατριωτική Ενότητα και Υπέρβαση.

 "Σπεύδε βραδέως"... με ορθολογισμό και στρατηγική! Η τακτική μας.

Δημήτρης Παπακώστας.... Αιρετός Τ.Α. 1990-94 & 1999-2019

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα