Ela na paiksoume

Koumpouriana

18 - 12 - 2018
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 41 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Στα Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας, αύριο 12/10/18, συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Αργιθέας, με πολλά σημαντικά θέματα.

 Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο ως Δήμος και Αυτοδιοίκηση γενικά, σε περιβάλλον πολιτικών αναταράξεων και άγνωστων σεναρίων.

 * Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν, ο Κλεισθένης σε ισχύ, οι ζυμώσεις ξεκίνησαν για εκλογή νέων
Κοινοταρχών (ξεχωριστή κάλπη-αυτοτελές ψηφοδέλτιο) & με απλή αναλογική, η κατανομή εδρών....

 # Όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκηρυχθούν πρόωρες Εθνικές εκλογές. Όλα παίζονται, γι' αυτό απαιτούνται προσεκτικά βήματα.

  1. Με επείγον έγγραφο του, το Περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας δια του προέδρου του Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, ζητά από το Δ.Σ. να εκφράσει έως 31/10/18 τη γνώμη του σχετικά με το φάκελο Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) & να σταλεί συμπληρωμένο το έντυπο Δ11.

 Ήδη οι τεχνικοί του Δήμου εργάζονται για το σκοπό αυτό.

 Είναι αυτονόητο ότι το Δ.Σ. θα εκφραστεί θετικά, καθότι η ασφαλτόστρωση του Διαπεριφερειακού τμήματος "Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας-Ρόγκια-Φελίκι (όρια ν. Ευρυτανίας)-6χλμ., θα αναβαθμίσει το περιβάλλον, θα αναπτύξει τις συγκοινωνιακές υποδομές, την ασφάλεια μετακίνησης μαθητών, ηλικιωμένων και κτηνοτρόφων, δημιουργήσει σύγχρονη οδό για αντιπυρική προστασία του ελατοδάσους Ρογκίων για ασφαλή και ταχεία κίνηση πυροσβεστικών οχημάτων κ.λπ.

 Θα συνδέσει επιτέλους τα Θεσσαλικά Άγραφα με τα Ευρυτανικά Στερεάς Ελλάδας.

 Ένα όραμα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, από το 1975.

 Η ευαισθησία του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, του τοπικού Αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκου, του Βουλευτή ΝΔ Κ. Τσιάρα (με δεσμούς καταγωγής με Ρόγκια και Βραγκιανά-Μάραθο), της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π. Βράντζα, όλων των φορέων, είναι ολοφάνερη, έχουμε όμως, αργήσει στα γραφειοκρατικά και ήλθε η ώρα των έργων!

 * Η Δημοτική αρχή και το Δ.Σ. επαγρυπνούν, παρακολουθούν την εξέλιξη της άμεσης χρηματοδότησης και δημοπράτησης, τουλάχιστον, του πρώτου τμήματος από Βραγκιανά έως τ. Σχολείο Ρογκίων (3 χλμ).

 Συμπεριλαμβάνεται στα θέματα Ημερήσιας διάταξης, μετά και την παρέμβαση στη Συνέλευση Βραγκιανών (Αυγούστου) του Αιρετού της Δημοτικής Αντιπολίτευσης Γιάννη Β. Μπαμπάτσικου.

  1. Ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην κοιλάδα Αχελώου σε εκδήλωση των φορέων Άρτας και Ηπείρου για το κορακογεφύρι, που ανατινάχτηκε στον εμφύλιο το 1949, την αναστήλωση του, που παλεύουν επί χρόνια ο επίμονος Αργιθεάτης Μενέλαος Παπαδημητρίου, ο ακούραστος Χρήστος Καπερώνης (πρόεδρος Αδελφότητας Πηγών Άρτας) και ο υπερδραστήριος Αντώνης Κοσσυβάκης, καταγόμενος από τη Μεγαλόχαρη, στέλεχος του Ευρωκοινοβουλίου, οι πολιτικοί & Αυτοδιοκητικοί φορείς Ηπείρου και Θεσσαλίας!

 * Ο Υπουργός έχει αποδείξει την αγάπη του για την ορεινή μας περιοχή μέσω και του γενικού γραμματέα Γ. Δεδε, με χρηματοδότηση έργων Ασφάλτου στο δρόμο "Σπηλιά-Αετοχώρι-Γέφυραα Κοράκου (Β΄ Μάραθο)", την εγκατάσταση του πρώτου εργολάβου, που καθυστερεί αδικαιολόγητα παρότι μπήκαμε στο φθινόπωρο και του δρόμου από Μεσόπυργο έως Αυλάκι Αιτωλοακαρνανίας κ.λπ.

 Θα είμαστε όλοι εκεί, να υποδεχθούμε τον κ. Σπίρτζη και να θέσουμε αιτήματα για την ολοκλήρωση του Φράγματος Συκιάς, προστασίας του δρόμου "Κοράκου-Βραγκιανά-θέση Σάρα, από σοβαρή διάβρωση λόγω επιχωμάτωσης (φερτά υλικά) ποταμού Αχελώου, κατολισθητικά φαινόμενα.

 Επίσης για χρηματοδότηση έργων βελτίωσης άξονα Άρτα-Αργιθέα-Καρδίτσα.

 Η Αργιθέα, το Ραδοβύζι έχουν πληγεί από τα ημιτελή παρατημένα έργα της Συκιάς και άνω ρου Αχελώου ποταμού.....

  1. Επιτέλους, έρχεται ως θέμα στο Δ.Σ. η μελέτη για το ρέμα Λεύκας Πετρίλου.

 Η Δημοτική αρχή προχωρά, ο τοπικός Αντιδήμαρχος Ν. Τουραλιάς μαζί με όλους τους Αιρετούς της Ανατολικής Αργιθέας, έχουν συμβάλει σημαντικά.

 Η επιτάχυνση των διαδικασιών είναι ευθύνη όλων μας, πλέον....

 Ες .... αύριον τα σπουδαία!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. Αργιθέας Καρδίτσας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Εκλογές 2010
Τελευταία άρθρα