s70 smart

Koumpouriana

27 - 02 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Με την αρθρογραφία μας επιδιώκουμε, αφενός στην πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών της Αργιθέας και της ευρύτερης Κοιλάδας Αχελώου ποταμού, καθότι: "Ενεργός πολίτης είναι ο καλά και σφαιρικά ενημερωμένος πολίτης"!

 Αφετέρου με αντικειμενικότητα, ισότητα όπλων, διαφάνεια να προβάλλουμε την οικο-περιοχή μας, να διεκδικούμε άμβλυνση ανισοτήτων, τα δικαιώματα μας!

 Με αληθινό Πατριωτισμό, Υπερκομματικό-Διακομματικό πρόσωπο, ελεύθερο πνεύμα....

 Η ιδιοσυγκρασία των Ορεινών εμπεριέχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά!

 Για την επίσκεψη του Υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, στην Κοιλάδα του Αχελώου, αφού χαρήκαμε και συγχαρήκαμε όλους τους συντελεστές, σημειώνουμε, κάποια ... αδύνατα σημεία της όλης εκδήλωσης:

  1. Η κοινή γνώμη, ιδίως της Αργιθέας και Νομού Καρδίτσας, διερωτάται:

 Γιατί δεν παρέστησαν ούτε ο Βουλευτής ΝΔ Κ. Τσιάρας, ούτε ο τοπικός Αντιπεριφερειάρχης Β. Τσιάκος, ούτε ο πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γ. Κωτσός ή ο Δήμαρχος έδρας Φ. Αλεξάκος;

 Ήταν εκδήλωση μόνο των φίλων και γειτόνων μας Ηπειρωτών;

 Δεν κλήθηκαν ή δεν εστάλησαν γενικώς ιδιαίτερες προσκλήσεις;

 - Η υπόθεση της αναστήλωσης του ιστορικού πέτρινου μονότοξου Κορακογεφυριού - όπως το λέει ο φίλος Αργιθεάτης Μενέλαος - δεν είναι κοινή, μεταξύ Θεσσαλών και Ηπειρωτών;

 - Γιατί από τους επισήμους-ομιλητές, από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ήταν μόνο ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης;

 Ο οποίος μίλησε διακομματικά, πατριωτικά, με θέρμη και μεστό λόγο.

 - Ήταν εκδήλωση στενά κομματική, της Ευρωομάδας S&D-ΣΥΡΙΖΑ;

 - Το κόμμα, το ΚΚΕ, που ιστορικά, έπαιξε ενεργό ρόλο στα δραματικά γεγονότα του 1946-1949, με τον ηγέτη του Χαρίλαο Φλωράκη, γιατί δεν κλήθηκε να συμμετάσχει.

 * Οι πληγές κλείνουν και η ιστορική αλήθεια λάμπει, όταν όλες οι πλευρές του ένοπλου εμφυλίου πολέμου καλούνται και δύνανται να καταθέτουν ισότιμα τη δική τους αλήθεια!

 Έχουμε τη γνώμη, ότι πολύς κόσμος και η νεολαία - που φυσικά δεν συμμετείχε ή δεν διάβασε όλες τις απόψεις-, ενδεχομένως να θεωρεί... ότι "υπεύθυνος" για την ανατίναξη του γεφυριού, στις 28/3/1949, είναι ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο ΔΣΕ, οι τότε αντάρτες....., ενώ ο πραγματικός είναι ο διχασμός και η βία....

  1. Ο Υπουργός στου Κοράκου μίλησε για υπέρβαση των πληγών, για Ενότητα, για τιμή στους προγόνους όλων των πλευρών.

 Το νέο πέτρινο μονότοξο Κορακογεφύρι, επιβάλλεται να γίνει άμεσα το μνημείο Εθνικής Συμφιλίωσης και Αναγέννησης της σύγχρονης, Ευρωπαϊκής φιλελεύθερης & προοδευτικής Ελλάδας!

 Τιμούμε την Ιστορία, διδασκόμαστε και προχωράμε Μπροστά!

  1. Όμως, όταν παρίσταται ο ίδιος ο Υπουργός Δημοσίων Έργων & Υποδομών, σε μια περιοχή ορεινή, απόμακρη, με πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο και χωματόδρομους εν έτει 2018, με χαίνουσες.... πληγές από τα ημιτελή παρατημένα έργα, που ξεκίνησε από το 1985 το ελληνικό δημόσιο, στη Συκιά, στο Πετρωτό, την Αγορασιά Ανθηρού, τη Δρακότρυπα Μουζακίου, και παρά την ερώτηση μας, δεν προβαίνει σε καμία θετική δήλωση, για το αν υπάρχει η πολιτική βούληση να ολοκληρωθεί το φράγμα Συκιάς, αν θα χρηματοδοτηθούν έργα αποκατάστασης, για τη Σήραγγα Τυμπάνου στην Αργιθέα [άξονας Καρδίτσα-Αργιθέα-Άρτα], αν η επιτόπια αυτοψία του Αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη (Οκτώβρη 2017) έχει κάποια ουσιαστικά αποτελέσματα για τις αδικημένες περιοχές Τετραφυλλίας Άρτας και Αργιθέας Καρδίτσας, τοτε πολιτικά υποβαθμίζεται, εκ των πραγμάτων, η όλη άριστα οργανωμένη εκδήλωση, σε μια ... "κομματική"... φιέστα.

 Δεν ταιριάζει η υποβάθμιση στη συμβολική σημασία της αναστήλωσης του γεφυριού-μνημείου Συμφιλίωσης, στις άοκνες προσπάθειες του φίλου προέδρου Χ. Καπερώνη, του Αντώνη Κοσσυβάκη και των πατριωτών.

 Στο υπόμνημα μας που Σύντομα θα καταθέσουμε στον ίδιο τον Υπουργό Υποδομών, στο γραφείο του, θα τα θέσουμε όλα αυτά, θαρρετά και καθαρά!

 Φίλοι όλοι!....φιλτέρα η αλήθεια!

 * Ο Δήμος Αργιθέας επιφυλάσσεται παντός δικαιώματος για τα περιβαλλοντικά "εγκλήματα" που προκάλεσαν και προκαλούν τα "έργα και μη.... έργα" του Ελληνικού Δημοσίου στη Συκιά, στην ορεινή Πατρίδα μας!

 Οι Αργιθεάτες ήμασταν, την Κυριακή, παρόντες, πέραν ... κομμάτων ή... χρωμάτων!

 * Η Κομισιόν, οι Επίτροποι ας εγκρίνουν άμεσα τα πρώτα κονδύλια για την οικοανάπτυξη της Κοιλάδας του Αχελώου, την αναστήλωση των πολιτιστικών Μνημείων που θα ανήκουν σε όλη την Ευρώπη!

 Καλά τα λόγια, άριστη, ωφέλιμη η διαρκής προβολή, αλλά ....
"δει δη (ευρωπαϊκών ) χρημάτων και άνευ τούτων, ουδέν ....." που είπε ο ρήτωρ Δημοσθένης!

 Εμείς οι Ορεινοί.... έχουμε και υπομονή αλλά και...τη δέουσα μαχητικότητα!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. Αργιθέας Καρδίτσας

(Δήμαρχος Αχελώου 1999-2006).........23/10/2018.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα