s70 smart

Koumpouriana

18 - 06 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 289 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Με χαρά διαβάζουμε το "Σημείωμα" της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Π. Βράντζα προς την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης ,έστω και την ύστατη ώρα της κυβερνητικής θητείας (από 3 Μαρτίου έως 20 Οκτωβρίου 2019, ανά πάσα στιγμή εθνικές εκλογές) με θέσεις υπέρ της ολοκλήρωσης των Έργων Συκιάς & Αχελώου.

 Επιτέλους, επίσημα πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας παίρνει θέση υπέρ των Αειφορικών έργων ,ιδίως των Υδροηλεκτρικών - Συκιάς/ & Μεσοχώρας, του οποίου η λειτουργία πάλι.... καθυστερεί!

 Ο Υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης έχει πάρει θετική θέση και για τα Αιολικά έργα, εγκρίνοντας σχετικές άδειες για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα...

 Η συντριπτική πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών  κομμάτων τάσσονται υπέρ των Αειφορικών επενδύσεων, φυσικά με όρους και προϋποθέσεις που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο, εθνικό και ευρωενωσιακό και η νομολογία Ανωτάτων Δικαστηρίων.

 Επίσης οι φορείς της Τοπικής - Δ.Σ. Αργιθέας/Μουζακίου/Αμφιλοχίας - και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες (ΔΕΗ- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ- Μυτιληναίος κ.α.).

 Το φράγμα & Υδροηλεκτρικό Συκιάς θα ωθήσει σε τοπική ανάπτυξη ολόκληρη την ορεινή ζώνη Καρδίτσας & Άρτας, τα προς ερήμωση χωριά της Κοιλάδας Αχελώου ποταμού. Οι Δήμοι θα  αποκτήσουν ίδια, καθαρά, έσοδα....

 Ήδη τα ημιτελή παρατημένα έργα στη Συκιά έχουν προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη, η οποία επιτείνεται εξαιτίας της εγκατάλειψης τους και τη μη λήψη αναγκαίων παρεμβάσεων.

 Έχουμε αναφερθεί σε σχετικό Επείγον έγγραφο του Δ. Παπαγιαννίδη προς την Κυβέρνηση....

 Ο Δήμος Αργιθέας επιφυλάσσεται παντός δικαιώματος για τη βλάβη στις υποδομές, στο περιβάλλον, στους ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ.

 Όμως, δεν αρκεί η.... πολιτική βούληση - ή , μάλλον, η έκφραση βούλησης - απαιτείται και άμεση κινητοποίηση , δράση! Έγκριση κονδυλίων!

 Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε Αυτοψία ,στη Συκιά Οκτώβριο 2017, με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος κατάγεται από το γειτονικό νομό Άρτας (Αθαμάνιο), είδε με τα μάτια του ,την οικτρή κατάσταση και του Διαπεριφερειακού δρόμου "Καρδίτσα - Αργιθέα - Άρτα" (80+80 χλμ.), την ανάγκη για οδική Σήραγγα Τυμπάνου υψόμετρο 1650 μ. - τη διάβρωση πρανών από την κοίτη ποταμού Αχελώου.

 Η αποσύνδεση των Έργων Συκιάς, από το συνολικό πρόγραμμα της "μερικής εκτροπής άνω ρου Αχελώου", όπως το θέτει και η κα. Βράντζα , δείχνει ρεαλιστική προσέγγιση, προσαρμοστικότητα, νέα δυναμική!

 Οι φορείς της Κοιλάδας Αχελώου, ΑΡΓΙΘΕΑΣ & Τετραφυλλίας, μέσα και από τη διαρκή προβολή , στην Ελλάδα και τα Ευρωπαϊκά όργανα, με τις άοκνες προσπάθειες του πατριώτη Αντώνη Κοσσυβάκη - Μεγαλόχαρη Άρτας, των Ευρωβουλευτών, των Επιτρόπων της Ε.Ε., εντείνουν τη δράση τους, μαζί με την ΠΕΔ Θεσσαλίας, την ΠΑΣΕ, την ΕΘΕΜ, την Πανθεσσαλική Στέγη, την Αδελφότητα Πηγών, τον Πανελλήνιο σύλλογο Βραγκιανιτών, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας - και Ηπείρου, για έμπρακτη στήριξη στο αίτημα για Αειφορική Ανάπτυξη και νέες επενδύσεις (Υδροηλεκτρικό Συκιάς - νέο Υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου/Μεσόπυργου, από ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ κ.λπ.).

 Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης , μαζί με τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , έχουν το λόγο!   ΕΔΩ  και ΤΩΡΑ!!!

 [Σημείωση: Στις ανακοινώσεις της Γενικής Περιφ. Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλίας, για βατότητα δρόμων περιφ. ευθύνης ,να συμπεριλαμβάνεται και το τμήμα από Γέφυρα Κοράκου (όρια νομού Καρδίτσας/Άρτας) έως τα Δημογραφικά ενεργά χωριά της περιοχής Αχελώου Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας, ήτοι "Κοράκου- Μάραθος -Βραγκιανά - Γρυμπιανά - Καταφύλλι - Αργύρι" (28 χλμ.).

 Να μη σταματά στου Κοράκου... Επίσης και τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας.

 Υπάρχουν.... Θεσσαλοί και πέραν.... έως όρια Αιτωλοακαρνανίας & Ευρυτανίας......].

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός Τ.Α. Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας........ 8/1/2019.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα