s70 smart

Koumpouriana

18 - 06 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 255 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

01 Skoumis Dimitrios Εδώ και λίγο καιρό, ένεκα και της προεκλογικής περιόδου, διαβάζω τις δημοσιεύσεις στις εφημερίδες και στα social media των προσώπων που αρθρογραφούν, αιρετούς, μη αιρετούς, επαγγελματίες καταξιωμένους, υποψηφίους ή όχι, μα πάνω απ' όλα ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ και μου δημιουργούνται εύλογα κάποιες απορίες και σκέψεις.

 Πρέπει να ασχολούμαι με τα κοινά; Πρέπει να είμαι ενεργός πολίτης; Πρέπει να ψηφίζω τελικά;;; Πρέπει να λέω τη γνώμη μου χωρίς φόβο να κριθώ και να παρεξηγηθώ;

 Χρειάζεται ιδιαίτερη μόρφωση να εκφράζω την άποψή μου και να γίνομαι κριτής των απόψεων των άλλων;;;

 Ποιός τελικά καθορίζει τα κριτήρια για να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά;

 Φίλες και φίλοι... Η πολιτική ήταν, είναι και θα είναι πεδίο συγκρούσεων, διαφωνιών, ανταλλαγής απόψεων, Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο όμως των επερχόμενων δημοτικών εκλογών και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν την Αργιθέα, ας φροντίσουμε όλοι να κρατήσουμε ένα επίπεδο υψηλό. Ένα επίπεδο που αρμόζει στους ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ.

 Σέβομαι απόλυτα τη γνώμη όλων απ' όπου κι αν προέρχεται. Θέλω όμως να πω τα εξής....

 Η εμπειρία αποκτάται με τα χρόνια, με τη δουλειά και με την προσπάθεια. Οι παλαιοί αιρετοί δεν μπορεί να είναι άχρηστοι, όταν εκλέγονται επί σειρά ετών. Η διάρκεια είναι η καλύτερη απόδειξη. Ο λαός, έστω και αργά, ξυπνάει και τους τυχοδιώκτες και τους "κομήτες" τους βάζει στη θέση τους. Οι νέοι δεν έχουν την εμπειρία, αλλά έχουν τη διάθεση, τον ενθουσιασμό, τη ζωντάνια και τα όνειρα που είναι απαραίτητα στοιχεία για την πρόοδο. Το πάντρεμα αυτών των δύο μπορεί να φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα. Δώστε την ευκαιρία στα νέα παιδιά να δείξουν τη διάθεση και να αποδείξουν την αξία τους. Μην ασκείτε κριτική κατά πάντων, γιατί επηρεάζεται η κοινή γνώμη εύκολα, ιδιαίτερα μέσω των social media.

 Το σύστημα δεν είναι ένας εναντίον ενός. Ο δήμαρχος δεν είναι μόνος του. Υπάρχουν από πίσω άτομα που τον πλαισιώνουν και φέρουν επίσης την ευθύνη των λόγων και των πράξεών τους.

 Η αγάπη για τον τόπο μας δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά...

 Η πρόθεση όλων είναι σίγουρα η καλύτερη και αλίμονό μας αν αμφισβητούμε και αυτή. Η αξία και η συνέπεια του καθενός θα αποδείξει αν αξίζει κάποιος. Οι άγονες αντιπαραθέσεις κάνουν κακό και λειτουργούν αποτρεπτικά στα νέα παιδιά να βοηθήσουν τον τόπο τους. Εσείς οι παλαιότεροι που ζήσατε την Αργιθέα γεμάτη κόσμο, γιορτές, ξεφλουδίσματα, γέλια, φωνές, δε θλίβεστε με την ερημιά και την αποχή; Η Αργιθέα δεν είναι οικοδομικά τετράγωνα πυκνοκατοικημένα. Έχει μεγάλα προβλήματα αλλά και τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.

 Η Αργιθέα είναι χώμα, πέτρες, λουλούδια, νερά και τόσα άλλα....

 Η Αργιθέα είναι ΙΔΕΑ, υπάρχει βαθιά μέσα στην ψυχή μου και δε θα αφήσω να την αλλοιώσει κανείς.

Ο Δημήτρης Σκουμής του Κωνσταντίνου είναι Προπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/ Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος κα εν Ενεργεία στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα