s70 smart

Koumpouriana

18 - 06 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Όπως έχουμε υπογραμμίσει επανειλημμένα ο ορεινός Δήμος Αργιθέας στη δεύτερη περίοδο της 5χρονης δημοτικής θητείας (2017-2019) έχει επιταχύνει τους ρυθμούς, ξεπέρασε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του Καλλικράτη και ν.4412, & παρά τα εμπόδια από την υποστελέχωση του Δήμου λόγω των μνημονικών απαγορεύσεων για προσλήψεις εξειδικευμένου Διοικητικού προσωπικού.

|. Όμως χάθηκε πολύτιμος χρόνος και εξαντλήθηκαν ψυχικά αποθέματα, από τη συγκεντρωτική αντίληψη
της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου, την πρώτη περίοδο (2014-16), που οδήγησε στον παραγκωνισμό των στελεχών της Συμπολίτευσης και τη δράση ενός "τριμελούς/πενταμελούς Διευθυντηρίου", με τον περιορισμό της Αποκεντρωτικής Λειτουργίας του Δήμου, με ασφυκτική - αντιπαραγωγική πίεση σε βάρος των σκληρά εργαζόμενων Διοικητικών Υπαλλήλων, που φορτώθηκαν πολλαπλές αρμοδιότητες χωρίς την αντίστοιχη ηθική στήριξη από τη Διοίκηση του Καλλικρατικού Δήμου μας.

 * Η ευθύνη βέβαια πρώτιστα ανήκει στον επικεφαλής που έλαβε το σαρωτικό 60,3% των Αργιθεατών, τον Μάιο του 2014 & μετά στους τότε Αντιδημάρχους (Εκτελεστική επιτροπή). Κλείνοντας, σε λίγο, η 5ετης θητεία οφείλει να ενημερώσει τον λαό για τα γεγονότα της διετίας (2014-2016).

 ||. Όμως, ενώ βρισκόμαστε 100 μέρες πριν τις νέες Αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή μας, από τη μία δρομολογούνται έργα και διαδικασίες Δημοπράτησης, από την άλλη παρατηρείται ένας αποσυντονισμός, εσωτερική αποδιοργάνωση....

  1. Με αποφάσεις ομόφωνες της Οικονομικής Επιτροπής [Δήμαρχος Λ. Γ. Τσιβόλας - Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Κατσιάνης - Αντιδήμαρχος Ν. Τουραλιάς - Απ. Σέμπρος - Γ. Παλαμάς - Γ. Χασιώτης - Κ. Μπαλατσούκας] δρομολογήθηκαν έργα ποσού 1.470.000 ευρώ στις τρεις Καποδιστριακές περιοχές μετά από εγκεκριμένες μελέτες.

 (Υπ’ αρ. 6/7/8/ του 2019 αποφάσεις οικονομικής επιτροπής: Περί έγκρισης διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού.... καθορισμού όρων Δημοπράτησης έργων).

 Α. Για χωριά Αχελώου - ποσό 410.000 ευρώ συν 70.000 ευρώ για έργα ύδρευσης Αργυρίου από τα έσοδα Υδροηλεκτρικού - που έχουν εγγραφεί σε ειδικό κωδικό προϋπολογισμού το 2017, όπως έχουμε επισημάνει.

 * Βραγκιανά: Ασφαλτόστρωση δημ. δρόμων (Δένδρος-Λαγκαδάκια-& προς Ράΐνιστα κ.λπ.).

 Και Τσιμεντόστρωση δρόμων σε συνοικίες. Συν η ήδη εργολαβία για τεχνικό στα Φλωρέσια και στροφή Αγίου Νικολάου.

 * Αργύρι: Τοιχεία - Τεχνικά ομβρίων - Τσιμεντοστρώσεις. Συν τα έργα ύδρευσης (αυτοτελές έργο, βάσει απόφασης Κοινοτικού συμβουλίου Αργυρίου).

 * Καταφύλλι: Τοιχεία - Τεχνικά ομβρίων - Τσιμεντοστρώσεις.

 * Μάραθος: Τσιμεντοστρώσεις κ.λπ.

 Β. Για χωριά Δυτικής και Ανατολικής Αργιθέας, ανάλογα έργα.(Προϋπολογισμού 540.000 ευρώ και 450.000 ευρώ αντίστοιχα). Να συνυπολογίσουμε και τα ποσά για βελτίωση ρέμα Λεύκας Πετρίλου και ασφάλτου Κουμπουριανών (περί 350.000 ευρώ συνολικά).

 Πέραν της νέας πλατείας στη Στεφανιάδα και δρόμο Μοναστήρι Βλασίου.

 |||. Όλα τα παραπάνω κρίσιμα και επείγοντα έργα, αναμένεται να δημοπρατηθούν και να ολοκληρωθούν την προσεχή διετία έως τέλη 2020.

 Εάν δεν είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος την πρώτη περίοδο, όπως προαναφέρθηκε, εάν εργαζόμασταν στη βάση του εκλογικού προγράμματος μας με συλλογικότητα, δημοκρατικότητα και συνοχή, με πλήρη σεβασμό στις τρεις Καποδιστριακές περιοχές/ δημοτικές ενότητες τώρα, τα περισσότερα έργα θα είχαν εκτελεστεί και οι δημότες θα απολάμβαναν τις ωφέλειες τους....

 * Δυστυχώς, δεν ακούστηκαν οι εκκλήσεις μας για Αποκέντρωση και Συλλογική δράση όλων των στελεχών, βγήκαν τα.... "μαχαίρια" και τα.... συντροφικά μαχαιρώματα αποσυσπείρωσαν και διέρρηξαν τη συνοχή της Συμπαράταξης μας....

 Μαζί με τον "συγκεντρωτισμό" ενός ολιγομελούς Διευθυντηρίου, πληγώθηκε και η σχέση των Αιρετών με τους ακούραστος Υπαλλήλους μας.

 Λόγια και συμπεριφορές..... "κακού επιστάτη"..... Σε καθημερινή βάση.......

  1. Στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου, στο Ανθηρό, δεν τροφοδοτείται με πετρέλαιο θέρμανσης το λεβητοστάσιο, χωρίς σοβαρή εξήγηση.

 Στις 25 Ιανουαρίου, οι Δημοτικοί σύμβουλοι συνεδρίασαν σε.... πολικό ψύχος, καθότι δεν λειτουργούσε το καλοριφέρ.... ελλείψει καυσίμου.... που είναι αποθηκευμένο σε απόσταση.... 3 χλμ..... (Αγορασιά), όπως ακούγεται.....

 Η παραλαβή των καυσίμων οφείλουν οι αρμόδιοι, να γίνεται κανονικά και στον τόπο όπου πρέπει....

 Τα οχήματα του Δήμου πρέπει, ακόμα και στις τελευταίες ημέρες θητείας μας, να κινούνται με βάση τους σκοπούς και τα νόμιμα...

 Δεν δικαιολογείται, μίνι λεωφορείο να χρησιμοποιείται ως.... ατομικό μέσο μεταφοράς, εκτός Δήμου, χωρίς σχετικές άδειες και αποφάσεις Δ.Σ. ή άλλων οργάνων. Μας αναφέρονται πολλά.... Ο Επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής ας μαζέψει..... τυχόν παρεκτροπές.....

 Μην ξεχνάμε ότι ο ορεινός Δήμος Αργιθέας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και μήνες... παντελώς αδικαιολόγητη η πλημμελής τροφοδοσία των κεντρικών υπηρεσιών με καύσιμα θέρμανσης...

 |V. Απέναντι στους χιλιάδες Αργιθεάτες έχουμε δεσμευθεί και λάβαμε σαφή εντολή να σεβόμαστε τις αρχές μας, την ενότητα της Συμπαράταξης μας, τους Αιρετούς, Συμβούλους και Κοινοτάρχες, τους Υπαλλήλους που αποτελούν τους στενούς συνεργάτες και όχι..... υφιστάμενους των Αιρετών.....

 Όσοι θολώνουν τη μεγάλη, τη γενική εικόνα της προσφοράς μας θα λάβουν και τα ανάλογα....επίχειρα από τους δημότες!!!

 V. Η πιστή εφαρμογή, επίσης, των αποφάσεων του Δ.Σ. συνιστά καθήκον και υποχρέωση όλων.... Εκκρεμούν θέματα, που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα!

 Άλλη περίοδος ανοχής δεν θα υπάρξει!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα