s70 smart

Koumpouriana

16 - 06 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Του Δημήτρη Σκουμή

01 Skoumis Dimitrios Αγαπητοί φίλοι και φίλες, θέλω με την ευκαιρία που μου δίνεται αυτή τη χρονική στιγμή, να εκφράσω και να καταθέσω τις σκέψεις μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Αργιθέα.

 Στα πλαίσια των αρχών και θέσεων που παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Χασιώτης με το συνδυασμό "ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" για προώθηση του εθελοντισμού, αλληλεγγύη, συνεννόηση, την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, την στήριξη των μόνιμων κατοίκων, την παροχή κινήτρων για επαναπατρισμό και προπαντός την προτεραιότητα της ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΗΣ
ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στον ευαίσθητο τομέα της υγείας (στελέχωση αγροτικών ιατρείων και εξοπλισμός αυτών), θέλω να καταθέσω από τη πλευρά μου τις σκέψεις μου για τρεις τομείς που θεωρώ σημαντικούς για την περιοχή μας.

 Θέλω να δώσω μια πρώτη εικόνα και όχι να αναλύσω εκτενέστερα από αυτό το βήμα τις σκέψεις μου.

 1) Τουρισμός

 2) Κτηνοτροφία

 3) Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

 Υπάρχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού.

 Για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής Αργιθέας θεωρώ επιβεβλημένη τη σύμπραξη για μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου - Εκκλησίας - Αρχαιολογικής Υπηρεσίας - Πολιτιστικών συλλόγων.

 Ήδη οι πρώτες επαφές δείχνουν πρόσφορο έδαφος για μια συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την: α) Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής (καθαρισμός, αποκατάσταση ζημιών, συντήρηση). β) Ανάδειξη του Εκκλησιαστικού - Μοναστηριακού τουρισμού. γ) Δημιουργία λαογραφικών μουσείων με τη βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων. δ) Διοργάνωση αθλητικών γεγονότων (αγώνες δρόμου, ποδηλασία) που θα αναδείξουν την περιοχή μας.

 Στον τομέα της κτηνοτροφίας πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη μελέτη, καταγραφή ζωικού κεφαλαίου, διαχωρισμός των βοσκοτόπων, λιβαδιών, δασολίβαδων, δασών, γεωργικών εκτάσεων για να υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσει ένας νέος να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία χωρίς προβλήματα και αβεβαιότητα. Κι εδώ υπάρχει ήδη πρόσφορο έδαφος για αυτό το βήμα με τη σύμπραξη Δασαρχείου - Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Κτηνοτροφικών συλλόγων.

 Στην τρίτη περίπτωση, ίσως την πιο πολυσυζητημένη, την "καυτή πατάτα" που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ξεκάθαροι απέναντι σε όλους. Η προσέγγιση στο ευαίσθητο αυτό θέμα πρέπει να είναι ειλικρινής, έντιμη και φυσικά σύννομη. Οι άναρθρες κραυγές, οι συντηρητικές προσεγγίσεις, οι πρόχειρες διατυπώσεις δεν αρμόζουν σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Η υποβαθμισμένη ορεινή και με πολλές ιδιαιτερότητες περιοχή όπως η δική μας χρειάζεται ξεκάθαρες λύσεις και όχι ένα πεδίο άγονων αντιπαραθέσεων. Ζούμε στο 2019, η εποχή αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς και εμείς δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα στις όποιες δυνατότητες προσφέρουν οι ΑΠΕ.

 Άρα λοιπόν η επόμενη μέρα θα πρέπει να βρει την Αργιθέα έτοιμη από όλες τις απόψεις.

 α) Χωροταξικές μελέτες.

 β) Επιστημονικές μελέτες για τα απειλούμενα είδη, τεκμηριωμένες κι όχι πρόχειρες.

 γ) Δημιουργία θέσεων εργασίας.

 δ) Δημιουργία υποδομών.

 ε) Ανταποδοτικά οφέλη στους δημότες.

 στ) Νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.

 ζ) Πραγματική ανάπτυξη.

 Προσέξτε, όλα αυτά δεν έχουν καμία θέση στο τραπέζι της συζήτησης αν ΔΕΝ....

 Εξασφαλίζεται ο μέγιστος σεβασμός και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

 Εξασφαλίζεται η ελάχιστη αλλοίωσή του.

 Εξασφαλίζεται η ελάχιστη απειλή για την πανίδα της περιοχής.

 Εξασφαλίζεται η αποδοτικότητα του εγχειρήματος.

 Αν δεν εξασφαλίζονται όλες αυτές οι παράμετροι τότε θα είμαστε ΟΛΟΙ ενάντια σε οποιαδήποτε μετακίνηση έστω και μια πέτρας!

 Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει έτοιμους για πρόοδο και ανάπτυξη με οργάνωση, διάθεση, τόλμη, θάρρος, εργατικότητα και αποφασιστικότητα.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα