s70 smart

Koumpouriana

27 - 02 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

02 Logo Marias Οι νέοι μας τα τελευταία δέκα χρόνια δοκιμάζονται από τις μνημονιακές πολιτικές που επέβαλαν το διευθυντήριο των Βρυξελών και το κλασικό ελληνικό πολιτικό σύστημα. Το 45% των νέων στην Ελλάδα είναι αποκλεισμένοι από την εργασία και ταυτόχρονα αποκλεισμένοι από τις δυνατότητες και τα αγαθά του πολιτισμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία το Φεβρουάριο 2018. Σε καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης και της ΕΕ, ακόμη και του ευρωπαϊκού Νότου, δεν επλήγη από την κρίση η νεολαία, στο βαθμό που έγινε στην Ελλάδα.

 Οι πολιτικές δυνάμεις που κόπτονται για τον δήθεν εκσυγχρονισμό της χώρας, με την υιοθέτηση των πολιτικών της λιτότητας, εκτός από αναλγησία επέδειξαν και ηλικιακό ρατσισμό, σε βάρος της νέας γενιάς.

 Με τον υποκατώτατο μισθό νέοι μέχρι 25 ετών υποβιβάστηκαν για χρόνια σε πολίτες τελευταίας κατηγορίας. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι με προσόντα και ικανότητες, βρισκόμενοι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και της απόλυτης φτώχειας ωρίμασαν βίαια. Με τους αντεργατικούς νόμους αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας με εκμετάλλευση, ημιαπασχόληση, μισθούς των 200 ευρώ. Εγκαταλείπουν την Πατρίδα μας μαζικά, αναζητώντας δουλειές με ασφάλιση και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις ξένες χώρες, στηρίζοντας, παράλληλα, τις φτωχοποιημένες από τη λιτότητα οικογένειές τους.

 Μετά την επί χρόνια κατάφορη αδικία, με τον υποκατώτατο μισθό η νομοθέτηση του δικαιώματος ψήφου από το 17ο έτος, τους έδωσε τη δυνατότητα να επιλέγουν τις πολιτικές, το ΔΡΟΜΟ που θα τους βγάλει από τον εργασιακό μαρασμό, το οικονομικό τέλμα και το κοινωνικό περιθώριο. Ωστόσο στη χώρα μας οι νέοι των ηλικιών από 17-25 παραμένουν αποκλεισμένοι από τη δυνατότητα να συμμετέχουν και με την ιδιότητα του υποψήφιου στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.

 Ωστόσο, δεκαπέντε χώρες της ΕΕ ήδη δίνουν στους νέους τους το δικαίωμα του εκλέγεσθαι από την ηλικία των 18 ετών. Πρόκειται για τις χώρες: Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Μάλτα, Ολλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Φιλανδία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

 Δέκα χώρες δίνουν τη δυνατότητα στους νέους τους να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές με την ιδιότητα του υποψηφίου από την ηλικία των 21 ετών. Είναι οι χώρες: Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία, Κύπρος.

 Επίσης, οι πολίτες της Ρουμανίας δικαιούνται να θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ηλικία των 23 ετών, ενώ σε δύο μόνο χώρες, στην Ελλάδα και την Ιταλία προϋπόθεση για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα είναι να έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του.

 Είναι προφανές ότι οι νέοι από 17 έως 25 ετών σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, αντιμετωπίζονται ισότιμα, με τα πολιτικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αντιστοιχούν σε όλους τους πολίτες, που συνεισφέρουν στην οικονομία και την ανάπτυξη και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την Άμυνα.

 Όμως τους Έλληνες πολίτες που από το 17ο έτος ψηφίζουν και από το 18ο έτος στρατεύονται, καλούμενοι να υπερασπιστούν την Πατρίδα μας, που υφίστανται τις τραγικές συνέπειες των πολιτικών που άλλοι αποφάσισαν γι’ αυτούς, το ελληνικό κλασικό πολιτικό σύστημα τους στερεί τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τη γενιά τους από τα έδρανα του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 Αποκλείοντάς τους, λοιπόν, το ελληνικό πολιτικό σύστημα τους λέει: «θα συνεχίζουμε να αποφασίζουμε για εσάς, χωρίς εσάς».

 Εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε. Πρέπει επιτέλους και στην Πατρίδα μας να ανοίξει ο ΔΡΟΜΟΣ για τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου και σ’ αυτή την πολύπαθη από τα Μνημόνια γενιά των ηλικιών από 17 ως 25.

 Αυτό είναι και το νόημα της συμβολικής κίνησης του Κινήματος ΕΛΛΑΔΑ  -Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ με την κατάθεση του ψηφοδελτίου μας για τις Ευρωεκλογές. Καταθέσαμε ένα πλήρες ψηφοδέλτιο με 41 ονόματα υποψηφίων, αξιόλογων συμπολιτών μας, που διακρίνονται για την ενεργή συμμετοχή τους στους εθνικούς και συλλογικούς αγώνες, ο καθένας από το μετερίζι του.

 Όμως αφήσαμε κενή την 42η θέση του, όχι γιατί δεν υπήρχε υποψήφιος, αλλά ως έμπρακτη διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό των νέων μας ηλικίας από 17 έως 25 ετών από τη δυνατότητα να θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 Γιατί εμείς είμαστε με τη γενιά 17-25 και αγωνιζόμαστε γι’ αυτή.

 Άλλωστε, 17+25=42.

 Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, υποψήφιος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Θεσμών ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα