s70 smart

Koumpouriana

22 - 09 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 106 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

D Papakostas Είχαμε έγκαιρα επισημάνει τα προβλήματα, τις αστοχίες και τα εμπόδια που γεννιούνται για τους πολίτες, τους ψηφοφόρους των πολλαπλών εκλογών:

 1. Οι ετεροδημότες Αττικής κατά βάση, πρέπει να διαλέξουν αν θα καθίσουν στον τόπο διαμονής τους (δήμους Αθηνών και Αττικής) για να ψηφίσουν μόνο για τις Ευρωεκλογές (εφόσον έχουν δηλώσει ετεροδημότες και υπάρχει η ένδειξη "Ε" στους εκλογικούς καταλόγους και δεν έχει γίνει εμπρόθεσμα η ανάκληση της δήλωσης) ή θα μεταβούν στο Δήμο εγγραφής τους για να ψηφίσουν για Περιφερειακές - Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές.

 Όχι όμως για Ευρωεκλογές...... καθότι στον εκεί εκλογικό κατάλογο θα έχει την απαγορευτική ένδειξη "Ε".

 * Θεωρητικά, ένας δημότης μπορεί να ψηφίσει πρωινή ώρα στην Αθήνα ως ετεροδημότης και ακολούθως να κινηθεί με δικό του όχημα και εφόσον προλαβαίνει χρονικά και να φθάσει στο ορεινό χωριό του ή το νησί ή την πόλη όπου είναι γραμμένος Δημότης για να ασκήσει το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για Κοινοτάρχη, Δήμαρχο και Περιφερειάρχη (Κ.Σ. - Δ.Σ. - Π.Σ.).

 Αναμένεται ένα αλαλούμ, μια σύγχυση και ουσιαστικά θα δυσκολευτούν ή και στερηθούν πολλοί πολίτες το αναφαίρετο Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και στις τέσσερις κάλπες.

 * Σε Ορεινές ή νησιωτικές περιοχές, όπου οι διαμένοντες εκτός Δήμων είναι περισσότεροι, ισοδυναμεί - ενδεχομένως - με.... αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος.

 2. Θέσαμε το ζήτημα, στη Δ/νση Εκλογών ΥΠΕΣ (οδός Ευαγγελιστρίας αρ.2), όπου ο αρμόδιος προϊστάμενος μας ενημέρωσε διεξοδικά για όλα τα παραπάνω.

 Η Αυτοδιοίκηση .... πληρώνει τη "φαεινή" (τάχα) ιδέα Ραγκούση, ο οποίος με το νόμο Καλλικράτη - ν.3852/2010, όρισε τις Αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές.....ανά πέντε χρόνια, την ίδια ημέρα.

 Έτσι υποβαθμίστηκε και το νόημα των τοπικών εκλογών και αλλοιώθηκε το μήνυμα των ευρωπαϊκών εκλογών.

 Σήμερα, οι Έλληνες δεν συζητούν για τα κρίσιμα Ευρωπαϊκά διακυβεύματα, αλλά κυρίως, για την πλατεία... της Άνω Ραχούλας ή της κάτω Ρεματιάς.....

 Ευθύνη γι’ αυτό έχουν, βέβαια και τα ανώτερα όργανα της Αυτοδιοίκησης.

 Δεν αντέδρασαν έγκαιρα και αποτελεσματικά ή μάλλον συναίνεσαν το 2010.

 3. Φοβάμαι ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τη στελέχωση των Εφορευτικών επιτροπών, με το διορισμό Δικαστικών Αντιπροσώπων - καθότι εκατοντάδες Δικηγόροι, ιδίως Αθηνών, υποβάλλουν αίτηση αποποίησης διορισμού τους για συγκεκριμένους βάσιμους λόγους.

 Η πολυσταυρία, οι διπλές κάλπες και σε ορισμένα χωριά τετραπλές οι κάλπες, γεννούν σειρά δυσκολιών.

 Ευχόμαστε να διαψευστούν οι ανησυχίες μας.

 4. Στις έβδομες εκλογές, που είμαι υποψήφιος για Αιρετή θέση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρατηρώ πρωτοφανή υποτονικότητα, κόπωση του κόσμου και έλλειψη συγκίνησης και πραγματικού ενδιαφέροντος.

 Οι ίδιοι συνήθως, στις εκλογικές μαζώξεις, περιφερόμενοι και μερικοί χωρίς να έχουν εκλογικό δικαίωμα στο Δήμο του ομιλούντος Υποψηφίου, παρότι όλοι οι υποψήφιοι στα δελτία τύπου αναφέρουν.......:"Πρωτοφανή, εντυπωσιακή προσέλευση.... εκδηλωτικό κοινό.... αποθέωση του Υποψήφιου Δήμαρχου ... τάδε.....κ.λπ.".

 Υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, σοβαρό οικονομικό, ψυχολογικό αλλά και πολιτικό πρόβλημα, αυτό της απαξίωσης των θεσμών, πολλές φορές από εμάς τους ίδιους τους Αιρετούς, με τις αλληλοκατηγορίες, τις ψευδοκαταγγελίες..... την αυτοακύρωση του θεσμικού μας ρόλου......

 5. Του .... Αφάντου Ψηφοφόρου! Οι τετραπλές εκλογές της 26 Μαΐου......

 Τον οποίο ... κυνηγούν οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι (έως δύο σταυρούς), ακολούθως οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (έως 4 σταυρούς και πλέον), ύστερα οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι (έως 3 και πλέον), κατόπιν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και τελευταίοι οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές για σταυρό προτίμησης και εκείνοι.....

 Παρότι ο νέος νόμος Κλεισθένη ενεργοποίησε τα χωριά, τα νησιά, τις κοινότητες, έχουν παρεισφρήσει δυστυχώς πολλές αστοχίες που προκαλούν τους έντονους προβληματισμούς για την όλη διαδικασία.....

 Ευχόμαστε όλα να ξεπεραστούν και οι τετραπλές εκλογές να αποτελέσουν γιορτή της Τοπικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής θεσμικής Ολοκλήρωσης!

 Με σοβαρότητα, εγκυρότητα, αντικειμενικότητα, πίστη, αλληλοσεβασμό και πολιτικό πολιτισμό!

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός Τ.Α. Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας - Νομικός.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα