s70 smart

Koumpouriana

16 - 09 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Mpmpatsikos Giannis Κομματικό Χρίσμα και Αργιθέα. Για μια ακόμη φορά, στη ροή του χρόνου, θα κληθούν σύντομα οι πολίτες της χώρας μας να επιλέξουν τα πρόσωπα εκείνα που θα κρίνουν κατάλληλα, ώστε να διαχειριστούν τα των δημοσίων πραγμάτων ζητήματα για τα επόμενα 4 χρόνια. Και -ασφαλώς- όσον αφορά τις εθνικές (βουλευτικές) εκλογές, έκαστος κρίνει και επιλέγει τον καταλληλότερο σύμφωνα με το ιδεολογικό του υπόβαθρο και την πολιτική που τον εκφράζει, μέσα από διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς.

 Όμως, όσον αφορά τις τοπικές (Δημοτικές) εκλογές, το κριτήριο επιλογής των ψηφοφόρων είναι, αναμφισβήτητα, διαφορετικό. Στις τοπικές - αυτοδιοικητικές - εκλογές το κριτήριο επιλογής είναι τα πρόσωπα, το έργο, η μέριμνα, όχι η κομματική ταυτότητα και προέλευση.

 Στις τοπικές κοινωνίες ο πολίτης θέλει τον αιρετό δίπλα του, στην καθημερινότητά του, στο πλευρό του, όχι να τον θυμάται μόνο την προεκλογική περίοδο και στα πανηγύρια του καλοκαιριού. Με θλίψη παρακολουθώ το τελευταίο χρονικό διάστημα το «Νέο σωτήρα της Αργιθέας» να επιζητεί στο παρασκήνιο και να λαμβάνει κομματική στήριξη μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, αλλά να την αρνείται στο προσκήνιο. Ακόμη θλιβερότερες είναι οι εμφανίσεις του άλλοτε φανερά και άλλοτε συγκεκαλλυμένα σε κομματικές εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων μόνο και μόνο για να ξεγελάσει κάποιους συμπατριώτες μας. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!!! Είναι φανερό ότι ο «Νεοσωτήρας» ως παιδί του κομματικού σωλήνα μη έχοντας βιωματική σχέση με τον τόπο μπέρδεψε την Αργιθέα με τους αστικούς δήμους της Αττικής όπου το κομματικό χρίσμα είναι το σημαντικότερο προσόν για πολιτική σταδιοδρομία. Η πρόσφατη πολιτική ιστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση της Αργιθέας, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια, απέδειξε περίτρανα ότι, σχηματισμοί που προσπάθησαν να «επιβληθούν» εκλογικά με το πρόσχημα του (δείνα) κομματικού φορέα, απέτυχαν παταγωδώς. Και τούτο διότι, ο Αργιθεάτης, ότι κι αν του «πλασάρεις», επιβραβεύει τελικά εκείνον που θεωρεί δίπλα του, που είναι αυτόνομος και αυτοτελής (αλλά συνάμα σε αρμονική συνεργασία με του υπόλοιπους, για το καλό του τόπου και μόνον), που είναι ουσιαστικά ανεξάρτητος. Η Αργιθέα δεν θα επιστρέψει στην εποχή των «κομματαρχών και των 5.000 βοδιών».

 Η τοπική αυτοδιοίκηση, ο τόπος μας, δεν έχουν ανάγκη χρωμάτων και κομμάτων. Δεν έχουν ανάγκη από ανθρώπους που θεωρούν την Αργιθέα ως σκαλοπάτι ώστε να εκπληρώσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Δεν έχουν ανάγκη από ανθρώπους με έπαρση και εγωισμό εμφανίζοντας τον εαυτό τους ως μεσσία. Δεν έχουν ανάγκη από ανθρώπους που δεν σέβονται το έργο των παππούδων και των πατεράδων μας. Δεν έχουν ανάγκη από ανθρώπους που θέλουν να διοικήσουν τον τόπο από την Αθήνα και κυρίως δεν έχουν ανάγκη από ανθρώπους που εκλέχθηκαν το 2014 για να υπηρετήσουν τον τόπο αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιέφερε πραγματικά ήταν πως θα στρώσουν το χαλί στον υιό και στο σύζυγο το 2019.

 Αγαπητοί Αργιθεάτες, αυτό που «πλασάρουν» ως νέο στην πραγματικότητα είναι πιο παλιό και από το παλιό που γνώρισε ο τόπος μας. Γυρίστε τους την πλάτη.

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δημ. Σύμβουλος Αργιθέας

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα