s70 smart

Koumpouriana

22 - 09 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Παρακολουθούμε το δημόσιο διάλογο που γίνεται προεκλογικά στο νομό μας.

 Σε γενικές γραμμές κινείται σε καλά επίπεδα πολιτικού πολιτισμού.

 Όμως, ως ενεργός πολίτης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και επί 24 έτη Αιρετός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, κρίνω αναγκαία την παρέμβαση μου για δύο περιστατικά- δημοσιεύματα σε έγκριτες e-φημερίδες, χωρίς να θεωρηθεί ότι κάνω..... "εισπήδηση" σε ξένα χωράφια, σε άλλους δήμους...

 |. Η παρέμβαση μου γίνεται για τις Περιφερειακές εκλογές και όχι για την εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Καρδίτσας.

 1. Αυτοακυρωνομαστε,αυτοπυροβολουμαστε, πληγώνουμε το θεσμικό μας ρόλο, απαξιώνουμε την τοπική δημοκρατία, την Αυτοδιοίκηση, όταν κατηγορεί ο ένας υποψήφιος τον άλλον, για..... τα χαλίκια στη Μαυρίκα ή στο.... Αμπελικό....

 Ανάλογα σχόλια, βέβαια, γίνονται και σε άλλους δήμους.....

 Όταν δημόσια .... γίνεται λόγος για υπερβολικές δαπάνες σε αναθέσεις για αποχιονισμό από την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας... χωρίς στοιχεία και αποδείξεις...

 * Πρώτον, σε όλη τη θητεία τους τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος, έδωσαν μεγάλη βαρύτητα να παραμένει ο άξονας "Καρδίτσα - Αργιθέα - Άρτα" ανοιχτός, ιδίως στον αυχένα Τυμπάνου (1.650 μ. υψόμετρο).

 Επίσης και στον αυχένα Αγίου Νικολάου, της Ανατολικής Αργιθέας.

 * Δεύτερο, με την ανάθεση σε ιδιώτες, η αποτελεσματικότητα της Περιφέρειας, αυξήθηκε θεαματικά..

 Όλοι οι ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ, οι Αρτινοί, οι διερχόμενοι έβλεπαν, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολλά μέτρα χιονιού να εργάζονται οι ιδιώτες χειριστές σε συνεργασία, πολλές φορές, με τους μόνιμους υπαλλήλους της Αντιπεριφέρειας.

 Παρά τη μεγάλη κακοκαιρία δεν σημειώθηκε ούτε ατύχημα, ούτε αποκλεισμός.

 - Είναι κρίμα, όταν η Αυτοδιοίκηση γίνεται αποτελεσματική να.... "λασπώνεται" με κατηγορίες ότι..... κάποιοι ωφελούνται μη νόμιμα.....

 - Όταν, η Αυτοδιοίκηση, με το φόβο μην κατηγορηθεί για απευθείας, αναγκαίες, αναθέσεις, αφήνει αποκλεισμένους δρόμους, χωριά, πόλεις ή κτηνοτρόφους κ.λπ., τότε η κοινή γνώμη εξανίσταται για.... ολιγωρία.....

 2. Όψιμα, τώρα ενόψει των τοπικών εκλογών, ασκείται δημόσια κριτική για υπέρογκες.... αναθέσεις, στην παρούσα Περιφερειακή Αρχή.

 Επί πέντε χρόνια, ουδέποτε η παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβούλιο, ήλεγξε με τεκμηριωμένες προτάσεις και στοιχεία της, όπως είχε εντολή από τους χιλιάδες Θεσσαλούς που την ψήφισαν και το δημοκρατικό καθήκον επέτασσε....

 Ουδέποτε, ενημέρωσε την κοινή γνώμη ή επισκέφθηκε κλιμάκιο της Θεσσαλικής Αντιπολίτευσης, ούτε φυσικά ο επικεφαλής αυτής, τα Ορεινά χωριά, την Αργιθέα, όπου ζει μόνιμα κόσμος, πάνε παιδιά στα δυσπρόσιτα σχολεία μας, οι γιατροί στα άγονα ιατρεία, οι κτηνοτρόφοι μεταφέρουν το γάλα σε χωματόδρομους...

 Ουδέποτε κατατέθηκε σχετική ερώτηση ή Πρόταση για συζήτηση στο Περιφερειακό συμβούλιο....

 3. Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, έχουμε επί χρόνια άριστη συνεργασία, έχει βοηθήσει έμπρακτα την ορεινή Αργιθέα.

 Α. Τεχνικό με οχετούς στο Ξηρόρεμα Πετρωτού (το πιο δύσβατο σημείο).

 Β. Νέος ασφαλτοτάπητας σε δύσκολα σημεία (άνοδο Τυμπάνου κ.λπ.).

 Γ. Ολοκλήρωση Ασφάλτου από Νεχώρια Βραγκιανών ως Καταφύλλι - Αργύρι (12 Χλμ. με πόρους ΕΑΠΝΑ 2004 - με συμβολή αείμνηστου Δημ. Σιούφα - Βουλευτών Κώστα Τσιάρα - Σπύρου Ταλιαδούρου). Όλα τα χωριά του Αχελώου έχουν πλέον ασφαλή οδικό δίκτυο με Άσφαλτο.....

 Δ. Εργασίες ενίσχυσης σε σήραγγες Συκιάς.

 Ε. Ασφαλτόστρωση έως Ραγάζι και έως Ιερά Μονή Σπηλιάς ( Τσιμεντόστρωση/ οχετοί).

 Στ. Ίδρυση Κέντρου Κοινότητας στα Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας σε συνεργασία με το Δήμο μας. Με κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο (1/5/2018).

 Διανομή αγαθών μέσω ΤΕΒΑ σε άπορους δημότες μας κ.λπ.

 Ζ. Ολοκλήρωση Φακέλου και Μελέτης Ασφαλτόστρωσης- με απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου εγκρίθηκαν τα Περιβαλλοντικά- της Διανομαρχιακής σύνδεσης από Βραγκιανά έως Ρόγκια-Φελίκι-Κέδρα (6 Χλμ.).

 *** Εδώ, όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι, αλλά και οι Βραγκιανίτες που ζουν και ψηφίζουν στη Λάρισα, στο Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, αναμένουμε τη θετική εξαγγελία της χρηματοδότησης και δημοπράτησης του σημαντικού έργου!

 Εντός του τρέχοντος έτους, του 2019!!!

 Η. Σε Συνεργασία με Βουλευτές - ιδίως της Παναγιώτας Βράντζα - και Υπουργείο Υποδομών, Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και γ.γ. Γ. Δέδε, εγκρίθηκαν πιστώσεις για άσφαλτο έως Όρια Αιτωλοακαρνανίας (5 Χλμ) - 2.500.00€ - και ετοιμάζεται ο φάκελος (λείπουν τα Περιβαλλοντικά) και δύο εργολαβίες για Ασφαλτόστρωση Δρόμου Λίμνη Στεφανιάδας - Αετοχώρι - Βραγκιανά (6.500.000€).

 Επίσης, πρόσφατα, ποσό 13.600.000€ για αναστήλωση Κορακογεφυριού.

 Φυσικά, προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν...

 Όπως η ρίψη ασφαλτοτάπητα στη θέση Ελληνικά - Άγιο Μηνά και σε άλλα σημεία έως Κοράκου. Και έως Βραγκιανά - Αργύρι.

 Η τοποθέτηση πλέγματος και στηθαίων ασφάλειας κ.α.

 Η αποκατάσταση βατότητας ( λακκούβες, νεροφαγιές κ.λπ.).

 4. Στη νέα περιφερειακή θητεία, θέλουμε να πιστεύουμε πως η συνεργασία θα συνεχιστεί, η επόμενη Περιφερειακή Αρχή (Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση) θα έχει στραμμένη την προσοχή της προς την απόμακρη μεν, αλλά οικολογική περιοχή της Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας.

Φίλοι όλοι για μας!.... Φιλτάτη, όμως, η Αλήθεια!

 ||. Με χαρά βλέπω τη δημόσια τοποθέτηση του Υποψήφιου Κοινοτάρχη Στεφανιάδας, φίλου Αχιλλέα Β. Τσαπραΐλη για το πρόγραμμα του, το σχέδιο και τη στήριξη του σε Αειφορικά έργα στη Στεφανιάδα και την Αργιθέα.

 Ο δημόσιος λόγος, είτε συμφωνεί κάποιος με τις θέσεις είτε διαφωνεί μερικώς, είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.....

 Ενεργός, είναι ο καλά ενημερωμένος πολίτης, χωρίς παραπληροφόρηση, fakenews!

 Με τον Κλεισθένη, την ξεχωριστή κάλπη για τις Κοινοτικές εκλογές, έχει ενισχυθεί η τοπική δημοκρατία, η συμμετοχικότητα, στα πρωτοκύτταρα της Αυτοδιοίκησης!

 5. Είναι βέβαιο ότι η Αργιθέα - ο νέος δήμαρχος και το νέο Δ.Σ. - σε Συνεργασία με την εκάστοτε Κυβέρνηση, Περιφερειακή Αρχή, Βουλευτές, κόμματα, στη νέα κρίσιμη τετραετία και δεκαετία (2019-2029) θα πετύχει τη Σύγκλιση, την εδαφική και κοινωνική συνοχή με τη Θεσσαλία των αστικών κέντρων.

 * Για Ασφαλτόστρωση παντού, κοινωνική πολιτική και οικοανάπτυξη!

 * Οι χιλιάδες ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ, όπου Ελλάδας και Γης, το εγγυόμαστε!

Δημήτρης Παπακώστας
Πρόεδρος Δ.Σ. Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας
Αιρετός (1991-94&1999-2019).

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα