s70 smart

Koumpouriana

19 - 09 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 469 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

02 forest water   Αργιθεάτισσες – Αργιθεάτες

 Η απόφαση, για το αν θα συμμετέχω στο νέο Δ.Σ. του Δήμου Αργιθέας, είναι αποκλειστικά δική σας. Η δική μου απόφαση να εκτεθώ στην κρίση σας, είναι συνειδητή και ώριμη. Εάν πιστεύετε, ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας, ζητώ την ψήφο σας.
Με εκτίμηση

  

ΕΚΛΟΓΙΚΑ 2019 : ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ

 - Το χιούμορ και το γέλιο δεν είναι μόνο ευχάριστα. Έρευνες έδειξαν ότι είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην υγεία.

 Άρα το χιούμορ είναι απαραίτητο στοιχείο της καθημερινότητας αρκεί να μη γίνεται κατάχρηση και φυσικά να υπάρχει μέτρο. Είναι αυτό που σοφά λέει ο λαός: κάθε πράγμα στην ώρα του. Υπάρχουν φορές που με το χιούμορ αποφορτίζεται μια ένταση της στιγμής, ένα στρες και γενικά μια δύσκολη περίπτωση και επαναφέρεται η ισορροπία των πραγμάτων.

 Έτσι και η διαδικασία μιας προεκλογικής περιόδου πέρα από την αδιαμφισβητούμενη σοβαρότητα και ποιότητα, που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να τηρεί, μπορεί και πρέπει να διανθίζεται και με χιουμοριστικές στιγμές.

 Κι αφού η Δημοκρατία λέει, ότι οι ψήφοι όλων μετρούν το ίδιο, άρα και το αποτέλεσμα γίνεται σεβαστό από όλους!

03 Arkas se almira ti exei

 - Η ψήφος είναι πολύ προσωπική υπόθεση και ο καθένας βρίσκει την ευκαιρία στις εκλογές να κρίνει αβίαστα αλλά και να εκφράσει και να βγάλει χούγια, μεράκια, ινάτια! Γι’ αυτό και ο λαός «τραγούδησε» της κάλπης τα τερτίπια και τα καμώματα!

Και μιας και βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ας έχει κατά νου το εκλογικό σώμα και τη ρήση του λαού : «Το σταυρό μας και την υπογραφή μας προσέχουμε που την βάζουμε γιατί, αφού έχουμε το χρόνο να κρίνουμε και να αποφασίσουμε, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!!!.

 - Επίσης και κάτι άλλο:

 «ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. Η ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.».

 - Όσον αφορά τα περί ηλικίας, βιοπορισμού, γνώσεων, εμπειρίας, τοπικισμού, πολιτικών φρονημάτων αλλά και της συγκρότησης ψηφοδελτίων, μετακινήσεων υποψηφίων και άλλων τινών σχετικών με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, που ακούμε και βλέπουμε, την απάντηση δίνει η ξεκάθαρη πραγματικότητα…

 - Προσωπικά, ως πρωτάρης, στην προεκλογική αυτή περίοδο είπα να ακολουθήσω την τακτική του καλαντζή. Διαπίστωσα όμως, ότι εφαρμόζεται πλέον πολύ πιο έντονα και καλύτερα από άλλους!!! Γι’ αυτό και κατέφυγα σε άλλες μεθόδους προς άγραν ψήφων. Το αν ήταν αποτελεσματικές ή όχι το «χεράμι θα δείξει»…

 Κλείνοντας την επικοινωνία μαζί σας για τις εκλογές και αντί επιλόγου παραθέτω τρείς (υπό διασκευή) ιστορίες από τις σημειώσεις μου: «Άνθρωποι με ιστορία και ιστορίες με ανθρώπους».

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

 Η τρόικα της δημοτικής ομάδας κατέληξε. Στο καφενείο και τα τσίπουρα δεν γίνεται δουλειά!

 - Το βράδυ στο σπίτι του Βασίλη να κλείσουμε το ψηφοδέλτιο. Ο καιρός μάζεψε.

 Πράγματι μόλις βράδιασε ένας ένας τα μέλη της στενής ομάδας υποψηφίων κατέφθανε στου Βασίλη, για τα περαιτέρω.

 Η συζήτηση άρχισε, οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη. Τελικά ο Γιώργος πρότεινε: Να προσεγγίσουμε να μπει ο Νίκος. Έχει αρκετές δικές του ψήφους και θα πάρει και του κουμπάρου του και το σοι της χήρας της Κατίνας.

 - Κι ο Δημήτρης, μήπως είναι καλή περίπτωση, αντέτεινε ο Φάνης. Τώρα μην ξεχνάτε ότι το σοι του είναι μεγάλο και έχει και καλό όνομα. Μαζεύονται αρκετοί ψήφοι.

 Έπεσαν διάφορες προτάσεις και σκέψεις και ο καθένας είχε κάτι να παρατηρήσει. Ο πιο έμπειρος όμως μίλησε τελευταίος. Δεν λέω, πολύ καλές είναι οι προτάσεις και καλοί οι υποψήφιοι που προτείνονται. Δεν σκεφτήκατε όμως κάτι σημαντικό.! Και με σίγουρο ύφος πρόσθεσε. Αν πράγματι μπει ένας από αυτούς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει περισσότερες ψήφους από εμάς και κάποιος μας θα μείνει απέξω.!

 Η ανάλυσή του άρεσε και προβλημάτισε την ομάδα....

 Και τι προτείνεις, Κώστα, ρώτησαν.

 Σκέφτομαι να προτείνουμε να μπει ο Γιάννης ο καλαντζής! Έτσι και το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουμε, και κάποιες ψήφους δικούς του έχει, και μην ξεχνάτε ότι θα μπορέσει να πάρει και αρκετούς από τα καινούρια συμπεθέρια, που έκανε πρόσφατα και σίγουρα από την άλλη δεν πρόκειται να εκλεγεί.

 Η τοποθέτηση και η ανάλυση άρεσε και βόλεψε όλους. Έδωσαν τα χέρια και ανάθεσαν στον Κώστα να κάνει την επαφή και την πρόταση.

- Αν δεν πεις το ναι, χαλκώματα από μας δεν ξανά έχει!. Θα τα δίνουμε όλα στον μπριασούλη στην περαταριά, είπε ο Κώστας στον καλαντζή, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης και κουβέντας.

 Μπροστά στον ωμό εκβιασμό ο Γιάννης, ο καλαντζής, δεν μπορούσε να μην ενδώσει.

 Από την επόμενη μέρα ο Γιάννης, αφού σκέφτηκε τα πάντα και συνέλαβε το σχεδιασμένο παιχνίδι της ομάδας σε βάρος του, άρχισε με τακτική τον προεκλογικό του αγώνα, για να μπορέσει να επιβιώσει από τα «γκεσέμια», όπως τα αποκαλούσε και να εκλεγεί.

 Σε κάθε σπίτι που πήγαινε, εμφανιζόταν στεναχωρημένος και άκεφος.

 - Τι έχεις Γιάννη, σου συμβαίνει κάτι, δεν φαίνεσαι καλά, τον ρώταγαν οι οικοδεσπότες και κυρίως οι γυναίκες. Ο Γιάννης, αφού άφηνε ένα κενό χρόνο σιωπής, μετά σταμάταγε το γάνωμα και με ύφος απολογητικό και πειστικό έλεγε την ιστορία. Δηλαδή, πως τον έμπλεξαν στις εκλογές, ότι αυτός δεν ήθελε, πως τον πίεσαν και πως θα γινόταν ρεζίλι σε όλο το χωριό, αφού όπως έλεγε ούτε τη Γιάννενα δεν είχε σίγουρη, ότι θα τον ψηφίσει. Και συνέχιζε. «Γι’ αυτό βρε αφεντικά εσείς έχετε τόσες ψήφους δώστε και σε μένα ΜΙΑ να μην γίνω ρεζίλι και σας ορκίζομαι ότι αυτό θα μείνει εντελώς μεταξύ μας και κανένας δεν θα το μάθει ποτέ. Αυτό επαναλάμβανε ο καλαντζής σε όλα τα σπίτια του χωριού με μεγαλύτερη τέχνη και πειστικότητα κάθε φορά, ως τις εκλογές και τελικά δεν αποσπούσε μια μόνο ψήφο αλλά και παραπάνω, αφού όλοι τον συμπονούσαν!

 Οι εκλογές έγιναν. Πρώτος και με διαφορά ο Γιάννης ο καλαντζής.!!!

 Οι άλλοι ακόμα ψάχνουν να βρουν τι έγινε!!!

 Και μη νομίζετε. Προσοχή!!! Η τακτική του στις μέρες μας αντιγράφεται κατά κόρον.

ΠΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΠΕΘΕΡΕ !

 Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου αποφάσισε:

 «Ο γαμπρός του Χρήστου είναι ύποπτος και καμιά σιγουριά δεν εμπνέει».

 - Μάλλον έβαλε πλώρη για την άλλη πλευρά και θα μας πουλήσει, κατέληξε.

 Μετά από σκέψη η πρόταση έπεσε στο τραπέζι.

 - Αφού όλο το παιχνίδι παίζεται στην ψήφο να βάλεις κι εσύ Χρήστο υποψηφιότητα, που τον έχεις γαμπρό, για να σε ψηφίσει ως πεθερό, γιατί δεν θα μπορεί να κάνει διαφορετικά. Εσύ φυσικά δεν χρειάζεται να ψηφίσεις τον εαυτό σου και έτσι με τη βοήθειά σου θα βγάλουμε τον Λάμπρο που κινδυνεύει και όλα καλά.

 Ο Χρήστος συμφώνησε και το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή. Τα πάντα φαίνονταν υπό έλεγχο. Η ημέρα των εκλογών έφτασε, όλα κυλούσαν ομαλά. Κατά το μεσημεράκι εμφανίστηκε και ο σώγαμπρος και αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα απευθυνόμενος στον πεθερό είπε:

«Καλά αποτελέσματα πεθερέ. Εγώ θα φύγω να πάω στα «πράματα» και συ κάτσε να πάρεις τα τελικά και τα αναλύουμε το βραδάκι στο σπίτι.

Καλά απάντησε ο πεθερός, σίγουρος ότι ο γαμπρός εκτέλεσε κατά γράμμα την δέσμευσή του.

 Ο γαμπρός πιστεύοντας ότι: «Τι στο καλό, τόσο σοι έχει, θα πάρει πέντε τουλάχιστον ψήφους:!» αναχώρησε για το κοπάδι ανακουφισμένος και ικανοποιημένος, ότι δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί.

Το αποτέλεσμα όμως, έκπληξη!!! Κανέναν σταυρό ο πεθερός!!!

 Προβληματισμένος και απογοητευμένος ο πεθερός ξεκίνησε για το σπίτι. Μόλις έφτασε κοντά, από το αγνάντι που καθόταν ο γαμπρός του φώναξε, για να δείξει τάχα το ενδιαφέρον του:

- Πόσους πήραμε πεθερέ!!!

 - Αν έβρισκα και έναν βρε ζαγάρι θα με μπέρδευες! Αλλά τώρα θα σε κανονίσω και κουνώντας απειλητικά την γκλίτσα προχώρησε προς το μέρος του.

Ο σώγαμπρος αντιδρώντας σωστά δεν πλάγιασε για μια βδομάδα στο σπίτι!!!

ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΟΥΣ

 Υποψήφιος για να δηλώσει τη δύναμή του και την σιγουριά για τις ψήφους που ελέγχει είπε με υπεραισιοδοξία σε ομήγυρη χωριανών:

 - Τι λέτε τώρα. Εγώ έχω σίγουρους 500, πεθαμένους!!!

 Και ο θυμόσοφος ηλικιωμένος της παρέας του απάντησε: «Πεθαμένους έχεις πολύ περισσότερους. Ζωντανό δεν ξέρω αν έχεις κανέναν!».

 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1.: Από τους φίλους δεκτά τα like, από τους συνδημότες προτιμώ το …σταυρό!!!

 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2.: «Ο υστερνός μετανιωμός κανένα όφελος δεν έχει».

ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα