s70 smart

Koumpouriana

16 - 09 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 153 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Με την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων ψήφων και σταυροδοσίας από το αρμόδιο πρωτοδικείο Καρδίτσας, μπορούμε να κάνουμε τελική αποτίμηση και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για αντίκτυπο των τοπικών εκλογών/ αίτια αποτυχίας της σημερινής Αντιπολιτευτικής παράταξης, της "Αργιθεάτικης Συμμαχίας":

 1. Η επιτυχία της παράταξης που πλειοψήφησε, της "Νέας Εποχής", είναι καθαρή, ασφαλής και αδιαμφισβήτητη.

 Κατάφερε με τρεις εκλογικούς συνδυασμούς να νικήσει από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 53,15% (διαφορά 6 μονάδων, από το σύνολο των Παρατάξεων της Δημοτικής Αντιπολίτευσης - 37%+10%=47%).

 Οι 3. 700 ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ εκλογείς υπερψήφισαν θετικά το πρόγραμμα και τα νέα πρόσωπα της Νέας Εποχής, παρά.... καταψήφισαν την απερχόμενη Συμπολίτευση.

 Πείστηκαν με το λόγο της ανανέωσης, της αλλαγής πολιτικών δράσης και ότι οι νεοεκλεγέντες Αιρετοί έρχονται στα ορεινά χωριά, για να αγωνιστούν με στόχο το γενικό τοπικό συμφέρον με νέες ιδέες και προτάσεις.

 Είναι προφανής η αποτυχία της μείζονος αντιπολίτευσης, αφού δεν κατάφερε να οδηγήσει έστω στον δεύτερο γύρο την εκλογική αναμέτρηση....

 Η ευθύνη είναι συλλογική και φυσικά και του Επικεφαλής, που για δεύτερη φορά δεν κατάφερε να οδηγήσει την "Αργιθεάτικη Συμμαχία" στη νίκη....

 2. Η κακή εμφάνιση στο Ανθηρό - χωριό καταγωγής του Επικεφαλής, όπου υστέρησε κατά 41 ψήφους (359/Χασιώτης, 400/Στεργίου, 11/Τσιβόλας), προκάλεσε το αναπότρεπτο τελικό αποτέλεσμα.....

 Εδώ οι εκλογικές εκτιμήσεις μιλούσαν για προβάδισμα τουλάχιστον 200-250 ψήφων......

 * Στα Βραγκιανά, υπερίσχυσε η νέα εποχή - (260) - με διαφορά (53) ψήφων, σε σχέση με το σύνολο των ψήφων 207 (162+45) της Αντιπολίτευσης.

 "Στο Πετρίλο, υπερίσχυσε πάλι η νέα εποχή με διαφορά (111) ψήφων - έλαβε 252 και η Αντιπολίτευση (69+89) 158 ψήφους.

 Στα τρία μεγάλα χωριά - με Πενταμελή κοινοτικά συμβούλια - η "νέα εποχή" πέτυχε μια διαφορά 205 ψήφων, που ήταν αδύνατο να ανατραπεί από τα άλλα χωριά.

 3. Το έργο των 17 νέων δημοτικών συμβούλων, όλους και του νέου Δημάρχου, θα φανεί στη νέα τετραετή Δημοτική θητεία (1/9/2019-31/12/2023)-1500 μέρες.

 Η Ορεινή Αυτοδιοίκηση με το νέο θεσμικό πλαίσιο Κλεισθένη έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, ευκαιρίες και εμπόδια.

 Θα χρειαστεί πολλή δουλειά, Συνεννόηση και Πατριωτική Ενότητα.

 Προεκλογικά, φαίνονται όλα .... εύκολα και χαρούμενα......

 4. Οι Αυτοδιοικητικές παρατάξεις πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να οργανωθούν σε Δομή και όργανα που να μπορούν να παρεμβαίνουν, να λαμβάνουν αποφάσεις με εσωτερική δημοκρατικότητα και πλήρη ενημέρωση των μελών, καθότι με τον Κλεισθένη θα καλείται η κάθε παράταξη με συνοχή και αποφασιστικότητα να κάνει κρίσιμες επιλογές και για τη στάση της στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και για τα τοπικά συμφέροντα.

 * Ο Δήμος του μονοκράτορα Δημάρχου..... ή η παράταξη του ενός.... Αρχηγού πλέον δεν μπορεί να σταθεί και να αποδώσει.....

 *Η συλλογικότητα, η ομαδικότητα, η δημοκρατική διαδικασία στη λήψη αποφάσεων κερδίζουν έδαφος και είναι εκείνες που θα αναβαθμίσουν την τοπική αυτοδιοίκηση και θα ανυψώσουν την τοπική Δημοκρατία!

 5. Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της νέας δημοτικής αρχής (Δήμαρχος και οι δύο Αντιδήμαρχοι) αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθότι θα δώσει το στίγμα της νέας Συμπολίτευσης.

 Αν θα κινηθεί με Συναίνεση και Πατριωτική Ενότητα, δηλαδή με Προγραμματική σύγκλιση παρατάξεων, με Αποκεντρωτική λογική και στήριξη των Κοινοταρχών.....

 Ή θα βασιστεί στην απόλυτη πλειοψηφία που διαθέτει στο Δ.Σ. με μονοπαραταξιακή λογική και συγκεντρωτισμό - μονομερή ανάθεση θέσεων ευθύνης....

 6. Πάντως, η Ορεινή Αυτοδιοίκηση του Κλεισθένη - το υπογραμμίζουμε - έχει πολλά ζητήματα να λύσει, η Αργιθέα έχει μπροστά της τη νέα γενική Απογραφή πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ 2021 - ο πληθυσμός έχει αραιώσει, είναι διάσπαρτος ανά την Ελλάδα, η φτωχοποίηση μεγαλώνει....

 Απαιτείται Συνεργασία, υπέρβαση και Συσπείρωση των πάντων που αγαπούν και μπορούν να προσφέρουν στο φωτεινότερο μέλλον της Ορεινής Πατρίδας!

 * Η μείζων αντιπολίτευση - Αργιθεάτικη Συμμαχία - έχει καθήκον να τιμήσει τις ψήφους και την εντολή που έλαβε, από το 37% των Αργιθεατών - επίσης και η ελάσσων Αντιπολίτευση με το 10% - να παίξουν το θεσμικό ελεγκτικό τους ρόλο.

 * Να διαμορφώσουν μια Αυτοδιοικητική πλατφόρμα Δράσης με γλώσσα Αλήθειας, Αντικειμενικότητας, Υπευθυνότητας και ορθού λόγου.

 * Μια "Θεσμική Παρεμβατική Αντιπολίτευση"

 - που θα στηρίζει τα θετικά έργα της πλειοψηφίας και του Δ.Σ....

 - Θα καταθέτει δικές της προτάσεις που θα τεκμηριώνονται στη γνώση και πολύχρονη εμπειρία και

 - θα ελέγχει τα κακώς κείμενα και λάθη της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου.

 Η Ορεινή Αργιθέα πέπρωται να ζήσει και να προκόψει!

 Η ζωή και η πολιτική.... κρύβουν πολλές & ενδιαφέρουσες εκπλήξεις!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα