s70 smart

Koumpouriana

16 - 09 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 73 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Με χαρά βλέπουμε ότι... πυροδοτήσαμε έναν ειλικρινή διάλογο με το άρθρο μας για την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας.

 1. Στην πλατφόρμα του f/b δημοσιεύονται απόψεις φίλων πατριωτών.

 Άλλοι συμφωνούν με την πάγια θέση μας για Πατριωτική Ενότητα και Τοπική Συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων και φορέων...

 Άλλοι διαφωνούν.... θέτουν ζήτημα σεβασμού στην πλειοψηφική άποψη του 53% των Αργιθεατών, λησμονώντας ότι υπάρχει και απέναντι ένα άλλο 47% και παραβλέποντας το νέο θεσμικό πλαίσιο Κλεισθένη που αξιώνει στους Δήμους και Κοινότητες, Συναίνεση, Διαπαραταξιακή Συνεννόηση και Υπέρβαση διαφορών του παρελθόντος και των προεκλογικών συνθημάτων.

 2. Ο νέος δήμαρχος είναι κυρίως εκείνος που θα διαμορφώσει την πολιτική στα τοπικά πράγματα, θα δώσει το στίγμα του και θα οριοθετήσει τις σχέσεις με τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

 * Η Συμπολίτευση έχει τον πρώτο λόγο, αυτή οφείλει να δείξει τη "Μεγαθυμία του Νικητή" που θα εμπνεύσει τους δημότες και όλους τους Αιρετούς.

 * Τη Συνεργασία, τη Συνεννόηση, την πατριωτική ενότητα δεν την έχει ανάγκη η Αντιπολίτευση, ούτε εκλιπαρεί .....την έχει ανάγκη ο τόπος, η Ορεινή Πατρίδα.

 * Τώρα αν κάποιοι, χαιρέκακα στροβιλίζονται στον ....βύραγκα της εκλογικής επιτυχίας και με αλαζονεία αποκρούουν κάθε μορφή μετεκλογικής Συνεργασίας, το αποτέλεσμα και η πολιτική που θα ακολουθηθεί, κυρίως από τον νέο Δήμαρχο και τη νέα Εκτελεστική επιτροπή του Δήμου (δύο (2) Αντιδήμαρχοι) θα φανεί από το έργο, τις δράσεις και την επιτόπια παρουσία των Αιρετών της Συμπολίτευσης .

 - Όλο το χρόνο..... 12 μήνες και όχι .....στα νταούλια του Αυγούστου!

 3. Η λειτουργία του Δ.Σ., απαιτεί Συνεργασία και Συνεννόηση.

 Όπως καταφέραμε την προηγούμενη θητεία και ιδιαίτερα την περίοδο 2017-19, με τη συμβολή των δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

 Η Συνδιοίκηση προβλέπεται από τον Κλεισθένη, εφόσον υπάρξει ειλικρινής διάλογος και Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ παρατάξεων.

 Ο Δήμαρχος με την Δημοτική ομάδα και τα στελέχη του θα αποφασίσουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν.

 Η πλειοψηφία της μιας έδρας, ας μην .... φουσκώσει το υπερεγώ των νικητών....

 "Καμμία Νίκη δεν είναι απόλυτη, καμμία ήττα δεν είναι οριστική", όπως έχει πει ο μεγάλος νικητής του Β΄ παγκόσμιου πολέμου Ουίνστον Τσώρτσιλ.

 Οι μονοκρατορικές αντιλήψεις δεν ωφελούν σήμερα, δεν χωρούν στη νέα τοπική αυτοδιοίκηση των Κοινοτήτων και Του Δήμου/ Κλεισθένη.

 4. Ως Συντονιστής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης "Πατριωτικές Δυνάμεις Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ - ΠΑΤΡΙ.Δ.Α" & αναπληρωτής Δημοτικός Σύμβουλος Αχελώου με τους τιμητικούς 174 σταυρούς προτίμησης (στην έβδομη συνεχή εκλογική αναμέτρηση-24 έτη Αιρετός), δηλώνουμε "παρών", δεν... πάμε σπίτι μας, όπως κάποιοι βαυκαλίζονται και κομπορρημονούν με έπαρση, οργανώνουμε την παράταξη μας, στηρίζοντας την "Αργιθεάτικη Συμμαχία" στο νέο θεσμικό της ρόλο της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

 5. Ευχόμαστε στα νέα παιδιά που εκλέχτηκαν να εργαστούν και να μπορέσουν να προσφέρουν στον τόπο, να φανούν αντάξιοι της σκυτάλης που θα παραλάβουν την 1-9-2019 από τους απερχόμενους της νυν Δημοτικής αρχής.

 * "Αρχή άνδρα δείκνυσι"... έλεγαν οι Αρχαίοι σοφοί......

 * "Αμ έπος..... αμ .... Έργον"!!!, επίσης.....κάτι ήξεραν......!!!

 6. Η Ορεινή Αυτοδιοίκηση έχει να αντιμετωπίσει προκλήσεις, εμπόδια, ευκαιρίες.

 Η οικονομική δυσπραγία, η μείωση πόρων (ΣΑΤΑ κ.λπ.), η μείωση Αντιδημαρχιών, το γραφειοκρατικό ελεγχτικό σύστημα, η υποστελέχωση των ορεινών Δήμων, επιβάλλουν σωφροσύνη, ανεκτικότητα, Συνεννόηση και Συμπράξεις!

 * Υπάρχουν δίκαια αιτήματα των ορεινών περιοχών που πρέπει να υλοποιήσει η Κυβέρνηση και η Βουλή των Ελλήνων (θέσπιση τοπικής Αντιδημαρχίας σε κάθε Καποδιστριακό Ορεινό Δήμο - δημοτική ενότητα, ίση μεταχείριση με τις νησιωτικές περιοχές κλπ)& πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε!

 7. Η νέα Γενική Απογραφή πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ το 2021, ας μας κινητοποιήσει έγκαιρα όλους, πλειοψηφίες και μειοψηφίες, δημότες και συλλόγους καθότι κρίνεται η Δημογραφική υπόσταση της ορεινής Πατρίδας μας!

 Μόλις 700 μέρες μεσολαβούν........

 8. Προσωπικά, δηλώνω μάχιμος και ενεργός πολίτης, δίπλα στους πατριώτες και την ορεινή Αργιθέα, τους 20 Κοινοτάρχες - 6 τοποσυμβούλους (Κ.Σ.), τους 17 Δημοσυμβούλους (Δ.Σ.) και στη διάθεση της νέας Δημοτικής Αρχής, όταν και εφόσον μου ζητηθεί........ από όποια θέση και αν κατέχω.....

 [Σημείωση: Ευχαριστώ για τα σχόλια στο f/book - που εκ πεποιθήσεως δεν έχω - Γιάννη Φρύδα- να γράφει και πατρώνυμο του..- Βασίλη Ζουμπουρλή - Δημ. Τσιάκαλο - Γιώργο Πατσιαούρα και Βάϊο Βύραγκα........ ο διάλογος συνεχίζεται.......].

Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής "ΠΑΤΡΙ.Δ.Α" Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα