s70 smart

Koumpouriana

04 - 04 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

του Χρήστου Σακαρίκα

Sakarikas Xristos Αυτές τις μέρες και στις επόμενες που θα έρθουν, όλο και πιο πολύ θα δείχνουμε πόσο «πήραμε τη ζωή μας λάθος», αλλά αρνούμαστε να «αλλάξουμε ζωή», για να χρησιμοποιήσω το ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη που το έκανε τραγούδι ο Μίκης Θεοδωράκης.

 Ως έμβια όντα σε ετούτο τον πλανήτη έχουμε βασικές ανάγκες για να ζήσουμε και δευτερεύουσες ανάγκες για να ζήσουμε καλύτερα.

 Η σειρά τους είναι:

 - Η αναπνοή με αέρα άζωτου και οξυγόνου είναι η πρώτη βασική ανάγκη, αφού αν μας τη στερήσουν πάνω από ένα έως τρία λεπτά, τότε παθαίνουμε…

 - Ο ύπνος, ως δεύτερη βασική ανάγκη, μας σκοτώνει, αν δεν κοιμηθούμε για πάνω- κάτω μια εβδομάδα.

 - Το νερό, ως τρίτη βασική ανάγκη, αν μας στερηθεί πάνω από 10-15 ημέρες αφυδατωνόμαστε σταδιακά και πεθαίνουμε.

 - Το ψωμί (η τροφή γενικά) αν δεν φάμε για χρονικό διάστημα 30-50 ημερών και πάλι θα πεθάνουμε…

 Τα παραπάνω είναι αγαθά, και σε μια πολιτισμένη κοινωνία έπρεπε να παρέχονται δωρεάν. Αλλά κάποια από αυτά ακριβοπληρώνονται!

 Προς το παρόν την αναπνοή δεν την πληρώνουμε, αλλά που θα πάει, αυτοί θα βρουν έναν τρόπο να τη φορολογήσουν. Μπορεί αύριο να μας πουλάνε εμφιαλωμένο αέρα!

 Για τον ύπνο, ούτε κουβέντα, γιατί προς το παρόν μας θέλουν κοιμισμένους, για να μας διαχειρίζονται κατά τα συμφέροντά τους.

 Το νερό όμως, που κανένας τους δεν ξοδεύεται να το δημιουργήσει, και που είναι βασικό αγαθό, βρήκαν τρόπο, και να μας κάνουν να διψάμε, και να το ακριβοπληρώνουμε. Είναι πολύ απλό. Αρκεί να εγκατασταθεί σε μια περιοχή ο κατάλληλος δήμαρχος. Τότε ο κόσμος θα διψάει.

 Το περίεργο στο Βάλτο, είναι, πως όσο πιο πολύ διψάει, τόσο πιο πολύ αγαπάει τον δήμαρχό του. Έτσι τον επανεκλέγει, διψάει περισσότερο, τον αγαπάει περισσότερο … και συνεχίζει έτσι τον κύκλο του σύνδρομου της Στοκχόλμης!

 Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από τη σοβαρή τους σκοπιά.

 Μπορεί να δυσκολευόμαστε, αλλά πρέπει να μας γίνει συνείδηση ότι είμαστε (το σώμα μας), κατά 70 τοις εκατό περίπου φτιαγμένο από νερό.

 Αυτό το νερό έχει ανάγκη από τακτική και διαρκή ανανέωση με αντίστοιχης ποιότητας νερό, δηλαδή σαν αυτό που υπάρχει στο κορμί μας.

 Τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε υγιείς;

 Να πίνουμε άφθονο «ζωντανό» νερό!

 Μην σας παραξενεύει το «ζωντανό», γιατί όπως θα δείτε, πίνουμε «πεθαμένο» νερό (αφού φροντίζουμε πρώτα να το «σκοτώσουμε») και εκείνο με τη σειρά του, ως «πτώμα», μας εκδικείται.

 Για αυτό το ζωντανό, το ενεργοποιημένο νερό θα γράψω σήμερα.

 Πόσοι και πόσες από εσάς, δεν γεμίσατε ένα μπουκαλάκι «αγιασμένο» νερό από αυτό που μοιράζει ο ιερέας την ημέρα των Φώτων. Πόσοι δεν το βάλατε δίπλα στο εικόνισμα και δεν το κρατήσατε εκεί για ένα ολόκληρο χρόνο, χωρίς το νερό να πάθει το παραμικρό. Τα παλιότερα χρόνια (που δεν είχαν καταστρέψει το περιβάλλον, και έσκυβες να πιείς σε κάθε ρυάκι που κελάρυζε δίπλα σου), έριχναν μια σταγόνα από το αγιασμένο νερό στο ποτήρι του άρρωστου για να τον βοηθήσει. Πόσοι από τους παππούδες σας δεν ράντιζαν με αυτό το νερό το κοπάδι τους για να είναι υγειές, ή τους σπόρους τους για να καρπίσουν στο χωράφι.

 Αυτό το νερό λοιπόν, παραμένει πεντακάθαρο για όλο το χρόνο. Πήρε την ευχή του ιερέα και την ενσωμάτωσε στην ύλη του. Αν θέλετε επιβεβαίωση, τότε γεμίστε μόνοι σας από τη βρύση ένα αντίστοιχο μπουκαλάκι και βάλτε το στο ίδιο σημείο για να έχει όμοιες συνθήκες.

 Ε! σε 30-40 μέρες θα έχει μουχλιάσει!

 Μήπως η εκκλησία ξέρει πιο πολλά, από όσα νομίζουμε εμείς οι πολύξεροι;

 Ναι, φίλες και φίλοι, η εκκλησία όντως ξέρει πιο πολλά, και όλα αυτά τα πήρε από την αρχαία προχριστιανική γνώση. Τα πήρε, τα αφομοίωσε, τα έκανε χριστιανικά και τα εφαρμόζει. Γιατί κάνουν καλό. Για αυτό το λόγο μας βυθίζει ο ιερέας στο νερό, ευχόμενος παράλληλα κατά τη βάπτιση. Γιατί η αρχαία γνώση που ευτυχώς μεταφέρεται για χιλιάδες χρόνια μας δείχνει πως το νερό δέχεται και ενσωματώνει την ευχή!!! Γι’ αυτό το νερό της βάπτισης το ρίχνουμε σε καθαρό χώμα, κι όχι στον υπόνομο!

 Το νερό είναι το πιο θεραπευτικό φάρμακο που μας έδωσε ο δημιουργός, όπως και να τον λέει ο κάθε λαός.

 Είναι λογικό, να γεννηθεί το ερώτημα σε ανθρώπους ανήσυχους: Τι συμβαίνει πραγματικά με το νερό;

 Το ίδιο και στον ιάπωνα γεωπόνο, Μασούρο Ιμότο που θέλησε να επιβεβαιώσει πειραματικά αυτό που όλοι έλεγαν, αλλά κανένας δεν έβλεπε με τα μάτια του.

 Το νερό επηρεάζεται από την ανθρώπινη σκέψη, αλλά και από την συμπεριφορά μας σε αυτό, από τον τρόπο που το διαχειριζόμαστε, και αντιδρά ανάλογα!

 Αλλά δεν είχε τρόπο να το δει. Ύστερα από πολλά πειράματα σκέφτηκε πως αφού τα μόρια του νερού βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, έπρεπε να τα σταθεροποιήσει.

 Πως όμως; Μα παγώνοντάς τα!

01

 Πήρε λοιπόν σταγόνες νερού και προσευχήθηκε ευλαβικά δίπλα τους. Ύστερα τις κατέψυξε για να σχηματίσουν σταθερούς κρυστάλλους. Έβαλε το κρυσταλλικό νερό στο μικροσκόπιο και με έκπληξη διαπίστωσε ότι σχηματίστηκαν όμορφοι συμμετρικοί κρύσταλλοι.

 Το επανέλαβε πολλές φορές, αλλάζοντας τη λέξη και την έννοια. Επαναλάμβανε έννοιες όπως: συμπόνια, αγάπη, ελπίδα, αρμονία. Και για κάθε μια φωτογράφιζε τους κρυστάλλους. Πάντα οι κρύσταλλοι εμφανίζονταν όμορφοι και συμμετρικοί.

 Αφού είδε πως αντιδρά το νερό στο καλό, θέλησε να δει την αντίδρασή του και στο κακό: Επανάλαβε το πείραμά του, αλλά αντί ευχών, έσερνε κατάρες.

 Το κρυσταλλωμένο νερό τώρα ήταν άμορφο και άσχημο. Να πως ήταν ο κρύσταλλος μετά την πρόταση: «Με αρρωσταίνεις, θα σε σκοτώσω».

02

 Άρα το νερό επηρεάζεται από τη θετική ή αρνητική μας ενέργεια!

 Αφού φίλες και φίλοι εμείς είμαστε κατά 70 % νερό φανταστείτε πόσο όμορφα επηρεάζουμε πρώτα τον εαυτό μας και αμέσως μετά τους γύρω μας, αν η σκέψη μας είναι θετική. Αν το χαμόγελό μας είναι πηγαίο. Αν δεν επιδιώκουμε το κακό κανενός.

 Και πόσο αρνητικά αντιδρά ο οργανισμός μας όταν καταριόμαστε ή θέλουμε το κακό του άλλου. Όταν ο φθόνος κυριαρχεί μέσα μας. Όταν δεν υπάρχει χώρος για αγάπη γιατί τον έχουμε κατακλύσει με μίσος, που αυτό με τη σειρά του επιστρέφει σε εμάς και φέρνει περισσότερο μίσος. Τότε «κοντεύουμε να σκάσουμε» και εκτοξεύουμε φλόγες μίσους στους άλλους ανθρώπους, σε όση απόσταση κι αν είναι, γιατί η σκέψη δεν καταλαβαίνει από χιλιόμετρα. Όμως οι αποδέκτες της άρνησής μας αισθάνονται το μίσος μας και αντιδρούν … μισώντας μας.

 Πόσο εύκολα φτιάξαμε έναν κόσμο φθονερού μίσους!!!

 Το Γκρατζ είναι μια όμορφη πόλη της Αυστρίας, απέναντι από την Τσεχία και την Σλοβακία.

 Έχει 6 Πανεπιστήμια και τμήματα τους ειδικεύονται στην υδρολογία, δηλαδή τα ποτάμια, τις λίμνες και το ίδιο το νερό. Οι άνθρωποι ασχολούνται σοβαρά με τις ιδιότητες του νερού και ανακάλυψαν πως το νερό έχει την ικανότητα να «θυμάται».

 Ναι το νερό έχει «μνήμη!». Αποθηκεύει και θυμάται σε αλυσίδες των μεγαλομορίων του, από πού περνάει και τι υφίσταται στο πέρασμά του. Από την πηγή του βουνού βγαίνει αγνό και ενεργό. Είναι το καλύτερο νερό. Οι πρόγονοί μας που έπιναν από τη βουνίσια πηγή δεν έλεγαν χόρτασα, ούτε ξεδίψασα. Έλεγαν θεραπεύτηκα!

 Το κρατούσαν βλέπετε από την αρχαία γνώση. Το νερό που συμπιέζεται, που αποθηκεύεται στο πλαστικό, που διυλίζεται και ιδιαίτερα αυτό το νερό στο οποίο παρεμβάλουμε μεταξύ των μορίων του ξένα, εχθρικά στοιχεία όπως το χλώριο, αντιδρά και γίνεται δηλητήριο. Να γιατί οι ασθένειες του πεπτικού έχουν αυξηθεί και στο μέλλον θα πολλαπλασιάζονται. Δεν είναι απαραίτητο να το πιούμε για να δηλητηριάσουμε το σώμα μας. Το μπάνιο με χλωριωμένο ζεστό νερό, ανοίγει επαρκώς τους πόρους του δέρματος μας και το χλώριο βρίσκει πέρασμα και μπαίνει.

 Σε πολλά θεραπευτήρια απαγορεύεται ζεστό μπάνιο με χλωριωμένο νερό.

 Όταν, μαθητής, πρωτοδιδάχτηκα χημεία, άκουγα πως Θεός έφτιαξε 91 στοιχεία, ο άνθρωπος 15 και ο διάβολος ένα, το χλώριο!

 Το χλώριο είναι ο μαϊντανός της χημείας, πάει παντού, χώνεται παντού φτιάχνοντας χημικές ενώσεις και ως καθαρό στοιχείο (σε αέρια μορφή), γίνεται ο εξολοθρευτής κάθε ζωντανού οργανισμού! Δυστυχώς και του ανθρώπινου!

 Και τότε, γιατί το ρίχνουν στο νερό; Μα για να σκοτώσουν τα χειρότερα παθογόνα, όπως είναι η χολέρα και ο τύφος. Βλέπετε, αν το νερό κυλάει σε ανοιχτά ανεξέλεγκτα χαντάκια, τότε μπορεί να εμπλουτιστεί με όλα αυτά τα «καλούδια».

 Όσο πιο κλειστό, σύγχρονο και διαρκώς ελεγχόμενο είναι ένα σύστημα ύδρευσης, όσο οι έλεγχοι μικροβιακού φορτίου είναι σοβαροί, αξιόπιστοι και τακτικοί, τόσο η προσθήκη χλωρίου γίνεται από ελάχιστη έως καθόλου απαραίτητη.

 {Αλήθεια σας έδειξαν ποτέ εξετάσεις μικροβιακού φορτίου του νερού που πίνουμε, γίνονται ναι ή όχι; Κι αν όχι γιατί;}

 Σε ετούτο τον έρμο τόπο, εσύ καλή μου θα περιμένεις. Θα περιμένεις μέχρι νάρθει το λασπόνερο από το όρυγμα του δήμαρχου, να υποστεί ισχυρή διύλιση με τεχνητή επεξεργασία, να χλωριωθεί βαριά για να σκοτώσει όλους τους παθογόνους που θα έχουν αναπτυχθεί στη μακρά του πορεία. Αλλά ποτέ δεν θα ξαναγίνει το ενεργό νερό του Αχελώου, θα είναι ένα νεκρωμένο νερό με πολύ-πολύ χλώριο και τα πτώματα των μικροβίων που θα έχει στο μεταξύ σκοτώσει.

 Αλλά μέχρι νάρθει, θα κοιτάζεις το προσωπάκι σου στον καθρέφτη, θα κοιτάζεις τις ρωγμές του δέρματος στο σώμα σου και θα λες:

 «Μπορεί να στραβογέρασα πρόωρα, γιατί δεν είχα καθαρό, ενεργοποιημένο νερό να πιώ και να λούσω το κορμί μου για να αναζωογονηθεί, αλλά αγάπησα τον καλό μου δήμαρχο και για μια ολόκληρη ζωή, του έδινα την ψήφο μου για να μου φέρει νερό…. Νερό που όμως δεν έρχονταν, (κι αν ποτέ έρθει θα είναι νεκρό).

 Γιατί αυτή του η επιλογή, να το φέρει από τη λίμνη του Στράτου, σε ανοιχτό χαντάκι, ήταν ένα μεγάλο λάθος. Όπως πάει η οικονομία, ακόμη και αυτό το «νεκρωμένο» νερό του Αχελώου, ίσως να μη ζήσω, για να προλάβω να το γευτώ!!!»

 Οι πολιτισμένες κοινωνίες δίνουν στο νερό πρώτη προτεραιότητα. Δεν ποτίζουν τους πολίτες ότι νάναι. Η φύση πάλι, εκδικείται την ασέβεια!

 Το νερό δεν είναι ότι νομίζουμε μέσα στην απόλυτη άγνοιά μας. Το νερό θέλει σεβασμό κι εμείς του δείχνουμε απόλυτη ασέβεια. Και την πληρώνουμε με τόνους φάρμακα και γεμάτα Νοσοκομεία!

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα