s70 smart

Koumpouriana

31 - 05 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 133 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Το 40% των Ελλήνων έδωσε σαφή εντολή στον νέο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη μεγάλη Φιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας - που από το 18% του Μαΐου 2012 ανέβηκε στο συντριπτικό 40% - συν 22 μονάδες!!! - να κυβερνήσει με στιβαρότητα, μετριοπάθεια, υπευθυνότητα, χωρίς αλαζονεία ή διχαστικές εντάσεις και με Εθνική Συνεννόηση στα μεγάλα θέματα.

 |. Η αναγκαία Εναλλακτική του 2004 για "Επανίδρυση του Κράτους", που είχε ως στόχο ο Κώστας Καραμανλής, έχει ωριμάσει και πρέπει να υλοποιηθεί!

 ||. Η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών, η καταξίωση του πολιτικού συστήματος, η ενεργοποίηση των νέων, η αντιμετώπιση του φαινομένου της αποχής - που έφθασε το 42% των εκλογέων - η δυνατότητα να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού (και ιδιαίτερα των χωρών της Ε.Ε.), είναι πρώτες προτεραιότητες!

 |||. Η πίστη του κόσμου στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, στην Αυτοδιοίκηση, στους Θεσμούς - αποτελεί το θεμέλιο και την κινητήρια δύναμη των σύγχρονων κοινωνιών.

 |V. Όπως τόνισε ο Καρδιτσιώτης Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας:

 " Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ο εκσυγχρονισμός, η επιτάχυνση των δικών, το καθήκον να υπηρετούμε τους πολίτες αποτελούν βασική στόχευση της νέας Κυβέρνησης...".

 * Ο Υφυπουργός Δημ. Κράνης - ανώτατος Δικαστικός - δήλωσε ότι θα προχωρήσουν οι αναγκαίες αλλαγές στους κώδικες - Π.Κ & Κ.Π.Δ - με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

 V. Ο... "Καρδιτσιώτης" [Νομάρχης Καρδίτσας 1987] - Υπουργός Δημόσιας Τάξης, πολύπειρος και Αποτελεσματικός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που αναλαμβάνει κρίσιμο χαρτοφυλάκιο δήλωσε:

 "Η Ασφάλεια του Πολίτη είναι ύψιστο Δικαίωμα.

 Χωρίς ασφάλεια η Δημοκρατία... σαπίζει!.. Φωλιάζει ο φόβος.... που είναι η "χαρά" του ρατσιστή, του κάθε ακραίου....... αποδομεί τον κοινωνικό ιστό....".

 √ Μαζί με τον Υφυπουργό Στρατηγό Λευτέρη Οικονόμου (καταγωγή από κοιλάδα Αχελώου - Πηγές Άρτας), αποτελεί το ιδανικό δίδυμο για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, της ευνομίας, του σεβασμού των αγαθών όλων.

 √ Η ανομία στα Εξάρχεια, στην ΑΣΟΕΕ, στη Νομική Αθηνών, στο ΑΠΘ, στο χώρο του Εθνικού Μουσείου, αλλά και στην Περιφέρεια και Ορεινά χωριά, πρέπει να παταχθεί άμεσα και αποτελεσματικά!

 Η συνεργασία με τον νέο Δήμαρχο Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, δημιουργεί αισιόδοξο κλίμα, θετική συγκυρία!

 V|. Η λειτουργία ανθρώπινων Κέντρων Κράτησης (φυλακές), ο διαχωρισμός βαρυποινιτών και η στενή παρακολούθηση του Σωφρονιστικού συστήματος από την κυβέρνηση, την Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας (Γ.Γ.) του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η επίσκεψη των ποινικών Δικαστών ανά τακτά διαστήματα στις φυλακές και άλλα μέτρα, είναι αναγκαία προϋπόθεση για σύγχρονη απόδοση Δικαιοσύνης και Σωφρονισμό των παραβατών.

 Δικαιοσύνη χωρίς σύγχρονα Σωφρονιστικά καταστήματα, με Φυλακές... άντρα ανομίας, είναι "μελίσσι χωρίς... κυψέλη"......

 V||. Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών - Αυτοδιοίκησης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Τάκης Θεοδωρικάκος εξέπληξε θετικά με τις δηλώσεις του:

 "Θεωρώ συνεργάτες τους Δημόσιους Υπαλλήλους... όχι υφιστάμενους...."

 Με μια φράση εξέπεμψε: Δημοκρατικό ήθος, ανοιχτό Συλλογικό πνεύμα...."

 * Εδώ να επισημάνουμε, ότι οι αναγκαίες βελτιωτικές τροποποιήσεις του Κλεισθένη πρέπει να γίνουν με.... χειρουργική ακρίβεια!

 - Μην επανέλθουμε στο καλπονοθευτικό.... αναχρονιστικό πλειοψηφικό σύστημα του παρελθόντος....

 - Ναι στην ισοδυναμία της ψήφου....Ναι στην Κυβερνησιμότητα των Δήμων....

 - Σεβασμό στην ψήφο των πολιτών, στην Αποκεντρωτική λογική, τη στήριξη των κοινοτήτων και ορεινών - νησιωτικών δήμων.

 - Ναι στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με νέες αρμοδιότητες (Ιατρεία, κοινωνική φροντίδα, ψηφιακή σύγκλιση, Δημογραφικά μέτρα κ.λπ.) & με επαρκείς πόρους!

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Κλείνοντας, να θυμίσουμε το επείγον αίτημα της Καρδίτσας - αλλά και Κοζάνης, για νέα σύγχρονα Δικαστικά Μέγαρα.

 Να πούμε ότι το κυβερνητικό μπλοκ "ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ" του Σεπτεμβρίου 2015 είχε λάβει το 39%.... και απώλεσε 7, 5 μονάδες μέσα σε 45 μήνες.

 Ενώ η Νέα Δημοκρατία αύξησε τη δύναμη της κατά 12 μονάδες!

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

 Αναμένουμε τις Προγραμματικές Δηλώσεις του νέου Πρωθυπουργού!

 Η μόνη Εναλλακτική πρέπει να πετύχει!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας

(Δήμαρχος Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ 1999-2006).

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα