Ela na paiksoume

Koumpouriana

28 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 213 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Η μεταρρυθμιστική τομή του νέου Επιτελικού Κράτους ψηφίστηκε από τη νέα Βουλή και αποτελεί νόμο, με τον οποίο προβλέπονται νέες καινοτόμες δομές για ένα Αποτελεσματικό - Παραγωγικό - Δημοκρατικό - Ισχυρό Κράτος με ευνομία, Δικαιοσύνη, Τάξη, Κοινωνική φροντίδα και Επενδύσεις Ιδιωτικές και με συμπράξεις με Δημόσιο και κοινωνικούς φορείς.

 |. Θεμελιώδεις αρχές που επικυρώθηκαν από τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες είναι η Αποκεντρωτική λειτουργία, η Δημοκρατικότητα κάθε κράτους μέλους της Ε.Ε., με βάση τις αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας, της πλησιέστερης στους Πολίτες εξουσίας.

 ||. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής,στις 6 Αυγούστου, υπογράμμισε:

 "Με Περιφερειακή Διακυβέρνηση θα έχουμε ένα καλύτερο Επιτελικό Κράτος. Ένα Κράτος των πολιτών με συλλογική ηγεσία από κάτω προς τα επάνω...

 Δώστε την ευθύνη στον καθένα που του αναλογεί.

 Δήμος - Περιφέρεια - Κεντρικό Κράτος. Να μην αναγκαζόμαστε όλοι να προστρέχουμε στα Υπουργεία, στην πλατεία Συντάγματος....".

 |||. Η Ελλάδα παραμένει ένα από τα πιο συγκεντρωτικά γραφειοκρατικά Κράτη στην Ευρώπη....

 Το νέο Επιτελικό κράτος εάν δεν στηριχθεί στα γερά θεμέλια μιας σύγχρονης Τοπικής Αυτοδιοίκησης/Τοπικής Διακυβέρνησης και μιας δυναμικής Περιφερειακής Διακυβέρνησης με πόρους και νέο προσωπικό, δεν θα μπορέσει να μεταρρυθμίσει τις αναχρονιστικές μονολιθικές δομές, να υπηρετήσει τους πολίτες σε όλη τη χώρα, στα ορεινά, την ύπαιθρο, τα άγονα Νησιά, τις πόλεις και Περιφέρειες.

 * Η άρση των ανισοτήτων, η εδαφική και κοινωνική συνοχή αποτελούν Συνταγματικές & Ευρωπαϊκές επιταγές!

 |V. Όπως η Θεσσαλία απαιτεί την Αποκέντρωση του κράτους, τη δίκαιη κατανομή ρόλων και πόρων, στον ίδιο αναλογικά βαθμό απαιτούν η Καρδίτσα, η Ορεινή Αργιθέα την ίση μεταχείριση, την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ της Ανατολικής Θεσσαλίας με τη Δυτική, ανάμεσα στα ορεινά χωριά, του Κάμπου και των αστικών κέντρων, της Λάρισας, του Βόλου....

 * Το 2021-200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 & 140 από την Απελευθέρωση της Θεσσαλίας (1881), ας θέσουμε όλοι οι Θεσσαλοί έναν μεγάλο Πατριωτικό στόχο:

 √ Όλες οι περιοχές της Περιφέρειας μας να διασυνδεθούν με Ασφαλτοστρωμένους Σύγχρονους Δρόμους με φωτισμό, σήμανση και στηθαία ασφάλειας (πλέγματα) - Σήραγγα Τυμπάνου/ 5 Σήραγγες Συκιάς κ.λπ.

 √ Με γρήγορο ίντερνετ και ψηφιακή σύγκλιση.

 √ Με Κέντρα Φροντίδας Υπερηλίκων και ΑΜΕΑ [ΚΕ.Φ.Υ.-ΑΜΕΑ]. Σε στενή συνεργασία με Αγροτικούς γιατρούς, Ψυχολόγους - κοινωνικές Λειτουργούς και το "βοήθεια στο σπίτι".

 √ Με ολοκλήρωση των έργων Αχελώου, στη Μεσοχώρα, στη Συκιά Αργιθέας, στο Αρδάνοβο Καταφυλλίου.

V.Με το σημερινό χάσμα - οδικό ψηφιακό οικονομικό - η Θεσσαλία χάνει δυναμική, στερείται την ομοψυχία που επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες!

 * Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην τρίτη θητεία του, έχει την ωριμότητα και τη δύναμη να συνεγείρει όλους τους φορείς της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Αποδήμων για μια Θεσσαλία Ισόρροπη, καινοτόμα, ψηφιακή και πρό πάντων Ανθρώπινη!

 * Είναι η ώρα να δείξει τη νέα στροφή στην πολιτική του επισκεπτόμενος - για πρώτη φορά - τα χωριά Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Καρδίτσας να εξαγγείλει όλα εκείνα που οι Δημότες, η Αυτοδιοίκηση και οι Απόδημοι Αργιθεάτες - Θεσσαλοί έχουν επανειλημμένα ζητήσει για μια Θεσσαλία όλων των Θεσσαλών!

  1. Ασφαλτόστρωση Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας - Ρόγκια - Φελίκι - Κέδρα Ευρυτανίας 6 Χλμ.
  2. Ασφαλτόστρωση Αργύρι Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας - όρια Αιτωλοακαρνανίας 5 Χλμ.
  3. Ασφαλτόστρωση Βραγκιανά - Β Μάραθο - Αετοχώρι - Λίμνη Στεφανιάδας.
  4. Ασφαλτόστρωση Μεταμόρφωσης Ανθηρού (Κατούσι) Γκρόπες Τρικάλων.
  5. Άμεση βελτίωση Διαπεριφερειακού άξονα Καρδίτσα - Αργιθέα - Άρτα και έως Βραγκιανά - Αργύρι [Σήμανση/Στηθαία/Πλέγματα/Φωτισμό/Λακκούβες].

 Η Θεσσαλία ξεκινά από τον Αχελώο ποταμό και καταλήγει στα παράλια της Λάρισας, της Μαγνησίας, το Πήλιο, τις Σποράδες, τα Ορεινά Τρίκαλα...

 Η περιοχή Αχελώου και Αργιθέας "ανήκομεν στην.... Θεσσαλία!".

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. ορεινής Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας

Αιρετός ΤΑ 1991-94&1999-2019.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
P_501_Img068.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα