s70 smart

Koumpouriana

27 - 02 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D Papakostas Ο Αύγουστος σε 15 μέρες μας αποχαιρετά.... Οι νέοι Αιρετοί του Ορεινού Δήμου Αργιθέας την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους - ορκίζονται ενώπιον του Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμοθέου στις 24 Αυγούστου - για τέσσερα χρόνια - καλούνται να σεβαστούν τη λαϊκή εντολή και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους. Στα πλαίσια των νόμων, του Δημοτικού Κώδικα, της δεοντολογίας!

 |. Η Συμπολίτευση (9 έδρες) να διοικήσει με δικαιοσύνη, ίση μεταχείριση, καθημερινή παρουσία και σχέδιο, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη των έργων και δράσεων.

 ||. Η μείζων Αντιπολίτευση (6 έδρες) να παίξει το θεσμικό της ρόλο, να ελέγχει τα πεπραγμένα, να αντιπροτείνει, να αναδεικνύει τα αιτήματα των δημοτών και γενικά να προσγειώνει την πλειοψηφία στην πραγματικότητα, υπενθυμίζοντας τη λαϊκή εντολή των 3.700 Αργιθεατών, να δημοσιοποιεί τα δρώμενα.

 * Η ελάσσων Αντιπολίτευση (2 έδρες) αντίστοιχα το δικό της ρόλο.

 |||. Η Καποδιστριακή Περιοχή - Δημοτική ενότητα Αχελώου (Βραγκιανά Καταφύλλι Αργύρι Μάραθος Γρυμπιανά), η πιο Δημογραφικά ενεργή με ντόπιους και ενεργούς δημότες, αναμένει από τη νέα Δημοτική αρχή, το νέο Δ.Σ., να στηριχθεί, να ενισχυθεί η τοπική της αυτονομία και η Αποκεντρωτική λειτουργία των δημοτικών γραφείων και κοινωνικών δομών της.

 |V. Βασικά αιτήματα των δημοτών Αχελώου:

  1. Τοπική Αντιδημαρχία με Αιρετό Δημοτικό Σύμβουλο της εκλογικής περιφέρειας Αχελώου.

 Ως γνωστό, οι Αντιδήμαρχοι ορίζονται από τον Δήμαρχο, όμως είθισται την πρώτη περίοδο να επιλέγονται έμπειροι αιρετοί που προτιμήθηκαν από τους εκλογείς (πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης κ.λπ.).

  1. Ανοιχτά: Το παλιό Δημαρχείο Αχελώου (Βραγκιανά), το Κέντρο Κοινότητας/Αλληλεγγύης (Ψυχολόγο και κοιν. Λειτουργό) - που λειτουργεί από τον Μάιο 2018 με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ΑΡΓΙΘΕΑΣ-το ΚΕΠ στο Αργύρι.

 * Κατανομή ρόλων σε δημοτικούς υπαλλήλους & εργαζόμενους, με αλληλοσεβασμό και αναγνώριση του δύσκολου έργου τους, λόγω των ειδικών συνθηκών της περιοχής.

 Φαινόμενα απαξίωσης που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη θητεία δεν πρέπει να επαναληφθούν... Οι Υπάλληλοι είναι στενοί συνεργάτες, όχι... υφιστάμενοι....

  1. Παροχή αρμοδιοτήτων με απόφαση του νέου Δ.Σ. στα κοινοτικά συμβούλια και τους νέους Κοινοτάρχες. Ανοιχτά τα κοινοτικά γραφεία.

 Τα ίδια έσοδα στις κοινότητες για τοπικά έργα. Εγγραφή στους ειδικούς κωδικούς, όχι όπως την περίοδο 2014-2016.....

  1. Καθημερινότητα, κοινωνική φροντίδα υπέρ Αδυνάτων, πολιτική προστασία τα κρίσιμα ζητήματα της νέας περιόδου (2019-2023).

 Εδώ θα κριθεί η νέα δημοτική αρχή, οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι οι οποίοι απαραίτητα θα είναι μόνιμοι και σε καθημερινή βάση δίπλα στους ανήμπορους, τους κτηνοτρόφους, τους ντόπιους Δημότες.

 * Κατά την άποψη μας, λόγω πολύχρονης εμπειρίας μας στα Αυτοδιοικητικά, χωρίς αποκέντρωση, δίχως ορισμό Τομεαρχών - Συντονιστών ανά τομέα Ευθύνης, δύσκολα θα εξυπηρετηθούν οι διάσπαρτοι οικισμοί, οι δημότες, οι κτηνοτρόφοι....

 Φυσικά, όλα αυτά, είναι πρωτίστως καθήκον της νέας Συμπολίτευσης.....

 Θα κρίνεται όμως με καλή πίστη και αυστηρότητα για τις επιλογές της....

  1. Η Διαπαραταξιακή Συνεννόηση είναι ζητούμενο.... Εξαρτάται κυρίως από την πολιτική βούληση του νέου Δημάρχου και της Συμπολίτευσης, αλλά και από τις ομάδες Αιρετών της Αντιπολίτευσης.

 Από το 2017, πετύχαμε στο Δ.Σ. την Διαπαραταξιακή Συνεννόηση, την πατριωτική ενότητα, τον αλληλοσεβασμό, τον λόγο και αντίλογο, τη σύνθεση.

 Ήδη σε εξέλιξη δημοπρασίες για έργα προϋπολογισμού άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε όλα τα χωριά..... Τεχνικά - Ασφαλτόστρωση - Τσιμεντόστρωση - Υδρεύσεις.

 Το 2020 αναμένεται να παραδοθούν στο κοινό.

 Οι Δήμοι, οι περιφέρειες, το Κράτος έχουν συνέχεια.....

 * Έχουμε τονίσει, ότι εν όψει της νέας Γενικής Απογραφής πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ-Μάιο 2021, επιβάλλεται η πιο στέρεη συνεργασία όλων των φορέων, των παρατάξεων και των χιλιάδων Αργιθεατών για κοινή δράση και κινητοποίηση.

 Κρίνεται η Δημογραφική, η Κοινωνική και Πολιτική Αυτονομία της Ορεινής Πατρίδας μας!

 * Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, ο Δήμαρχος έχει τη δυνατότητα να αναθέσει ρόλο Αντιδημάρχου σε Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης, εφόσον εγκριθεί από την πλειοψηφία των μελών της. Η Ενότητα θέλει Υπερβάσεις.... τόλμη... έμπνευση!

  1. Ως "Πατριωτικές Δυνάμεις Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ" - ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. - που έχουμε συμμαχήσει με την παράταξη της "Αργιθεάτικης Συμμαχίας" - επιμένουμε Ενωτικά- Πατριωτικά - Με Υπέρβαση διαφορών του παρελθόντος.

 √ Όπου κληθούμε θα συνδράμουμε.

 √ Στα θετικά βήματα θα είμαστε συμπαραστάτες.

 √ Στα μικρά λάθη, πολύ επιεικείς, λόγω της μη εμπειρίας των νέων αιρετών.

 √ Στις μεγάλες αστοχίες, τυχόν αντιφάσεις ή παραγκωνισμό της Καποδιστριακής περιοχής Αχελώου, θα είμαστε αυστηροί.

 Κοινός ο Στόχος, να πετύχει η νέα δημοτική αρχή, το νέο 17μελες Δ.Σ.....

 Ο Λαός αποφάσισε με 53%, επέλεξε τη νέα Συμπολίτευση για 4 έτη.

 Απολύτως σεβαστή η κρίση των χιλιάδων Αργιθεατών!

 * Όμως Τοπική Δημοκρατία σημαίνει συμετοχικότητα, δημοσιότητα, δημοκρατική αντιπαράθεση, πρόταση Εναλλακτικών πολιτικών......

 * Ουδείς έλαβε.... λευκή επιταγή...... Οι πάντες κρίνονται!

  1. Η αξιοποίηση του κτιρίου Γυμνασίου Βραγκιανών για δημιουργία κοινωνικής δομής υπέρ Υπερηλίκων - ΑΜΕΑ, [ΚΕ.Φ.Υ.ΑΜΕΑ], με συνεργασία του κέντρου Κοινότητας/ Αλληλεγγύης, του "Βοήθεια στο Σπίτι", των αγροτικών γιατρών μας αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα όλων των δημοτών.

 Η σύγχρονη Αυτοδιοίκηση οφείλει πρώτιστα να είναι Ανθρώπινη!

 Η έμπρακτη στήριξη στους γιατρούς μας επιβάλλεται!

 Όχι φαινόμενα του παρελθόντος......

  1. Επίσης, η δρομολόγηση πιο τακτικά λεωφορείων ΚΤΕΛ ή Διαδημοτικό με Μουζάκι, πρέπει να εξεταστεί προς εξυπηρέτηση δημοτών, υπερηλίκων, απόρων και Υπαλλήλων που μετακινούνται καθημερινά.

 Να διασυνδεθούν οι έδρες Δήμου Αργιθέας και Μουζακίου & Καρδίτσας.

  1. Με βάση τις αρχές Συνοχής, κοινωνικής και εδαφικής, της Ορεινότητας, να εντείνουμε τις προσπάθειες για Ασφαλτόστρωση των Διανομαρχιακών συνδέσεων έως Ρόγκια - Φελίκι - Κέδρα Ευρυτανίας, έως Γέφυρα Καταφυλλίου, Β΄ Μάραθο - Σπηλιώτισσα Διεκδίκηση σε Νέα Κυβέρνηση και Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 * Για νέες καινοτόμες Αειφορικές επενδύσεις, για ολοκλήρωση φράγματος Συκιάς.

 Σήραγγα Τυμπάνου, άξονας Καρδίτσα Αργιθέα Άρτα.

  1. Αναγκαιότητα πλέον, η οργάνωση των δημοτικών παρατάξεων, η εκλογή οργάνων, η στενή σχέση των μελών, φίλων και υποστηρικτών δημοτών.

 Με Δημοκρατικότητα, διαφάνεια και συλλογικότητα.

 * Δεσμευόμαστε προς τους ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ ότι θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή για μια Αργιθέα, Σύγχρονη - Ανθρώπινη - Ψηφιακή!

 Ισότιμο μέλος της Θεσσαλίας και της Ορεινής Αυτοδιοίκησης....

 Ευκαιρία μοναδική η νέα φιλοεπενδυτική Κυβέρνηση, οι νέες πολιτικές!

 * Υπέρτατος νόμος η πρόοδος της Πατρίδας!!!

 * Επιζητούμε την αμφίδρομη επικοινωνία με τους ενεργούς πολίτες......

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος Δ.Σ. ορεινής Αργιθέας

Συντονιστής ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Καρδίτσας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα