Koumpouriana

14 - 07 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Στην Περιφέρεια Αττικής οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις ψήφισαν ομόφωνα το νέο τριμελές προεδρείο του Δ.Σ. Αττικής.

 Γ. Πατούλης - Ρένα Δούρου - Ι. Σγουρός έδωσαν τα χέρια για το γενικό τοπικό συμφέρον!

 Φυσικά με αλληλοσεβασμό και διατηρώντας ο καθένας την πολιτική και αυτονομία....

 Το ίδιο και στο Δήμο Αθηναίων και άλλους Ο.Τ.Α.

 |. Στον ορεινό απόμακρο δυσπρόσιτο Δήμο Αργιθέας οι ζυμώσεις είναι στο πρώτο στάδιο.....

 Οι δημότες δικαιούνται ενημέρωση και πληροφόρηση.

 Δεν ανακοινώθηκαν - έως σήμερα - οι νέοι Αντιδήμαρχοι ....

 Ούτε οι αρμόδιοι Υπεύθυνοι ανά κρίσιμο τομέα Ευθύνης, όπως Πολιτικής προστασίας, Δημόσιας Υγείας, Έκτακτων Ζητημάτων Περίθαλψης....

 Ελπίζουμε σε νέα, σύντομα....

 ||. Έχουμε τονίσει ότι οι τρεις Καποδιστριακές περιοχές δικαιούνται ίση μεταχείριση και ιδιαίτερα στα χωριά Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ, που διατηρούν μόνιμο πληθυσμό όλο το χρόνο, ο ορισμός Τοπικού Αντιδημάρχου αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθημερινότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

 √ Είναι η δεύτερη σε πολιτική εκπροσώπηση περιοχή - 6 δημοτικούς συμβούλους/ 7 η Δυτική και 4 η Ανατολική....

 √ Η Τοπική Αντιδημαρχία Αχελώου (όπως και σε Δυτική και Ανατολική) θα συντονίσει αποτελεσματικά τους 4 Κοινοτάρχες και το 5μελες Κ.Σ. Βραγκιανών.

 * Το νέο Δ.Σ. θα κριθεί για την φιλοαποκεντρωτική του πολιτική, εάν παραχωρήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες στις κοινότητες.

 Για ύδρευση, φωτισμό, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, φροντίδα αδυνάτων συνδημοτών.

 |||. Λόγω απόστασης, δυσπρόσιτου οδικού δικτύου και αραιοκατοίκησης τα πράγματα είναι δύσκολα και οι νέοι Αιρετοί θα χρειαστούν τη βοήθεια όλων των ενεργών πολιτών.

 Οι εκλογικές αντιπαραθέσεις έχουν τελειώσει, είναι ώρα δράσης, συνεννόησης και προσφοράς στους δημότες - πέρα από ψηφίσαντες και μη - και τον Τόπο μας.

 * Η νέα δημοτική αρχή, πρέπει να συγκροτήσει τάχιστα τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή (Δήμαρχος και 2 Αντιδήμαρχοι), δηλαδή την "Τοπική Κυβέρνηση".

 * Έχουμε τονίσει, ότι πρέπει να αξιοποιηθούν και οι Γυναίκες, ιδιαίτερα οι άξιες και δυναμικές μητέρες, που ζουν και μοχθούν στον ορεινό τόπο μας....

 Δεν τιμά, δυστυχώς, την Ορεινή Πατρίδα η εκλογή μόνο μιας γυναίκας στο νέο Δ.Σ. ΑΡΓΙΘΕΑΣ και ουδεμία στους 20 Κοινοτάρχες.

 Έχουμε τη γνώμη, ότι με υπέρβαση και τόλμη οι αναπληρώτριες - τουλάχιστον - σύμβουλοι να τιμηθούν και να αναδειχθούν σε τομείς ευθύνης, στη διάρκεια της τετραετίας.

 |V. Ενόψει του νέου Πατριωτικού στόχου της νέας Γενικής Απογραφής πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ - Μάιο 2021, των σύνθετων προβλημάτων της φτωχοποίησης και δημογραφικής συρρίκνωσης της υπαίθρου - που αποτελεί εθνικό θέμα, δεν θα πάψουμε να επισημαίνουμε την ανάγκη για Τοπική Συνεννόηση, Διαπαραταξιακή Ειλικρινή Συνεργασία, Πατριωτική Ενότητα!

 Στη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο Ανθηρό (έδρα Δήμου) οι 17 νέοι Αιρετοί, των τριών παρατάξεων, καλούνται να εκλέξουν το νέο πρόεδρο Δ.Σ., Αντιπρόεδρο και γραμματέα.

 Επίσης τα 6 αιρετά μέλη της νέας 9μελους οικονομικής επιτροπής, η οποία με το νέο νόμο έχει αυξημένες εξουσίες (οικονομικής διαχείρισης, δημοπράτησης - ανάθεσης έργων, συμβιβασμών για διαφορές κ.λπ.).

 Η Συμπολίτευση (με πλειοψηφία μιας έδρας - 9 έδρες) έχει τον πρώτο λόγο για τη θεσμική επικοινωνία με τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης (8 έδρες/6+2).

 Ο νέος Κλεισθένης δίνει δυνατότητες στους νέους Δημάρχους για κοινή δράση και Προγραμματικές Συμφωνίες για τα μείζονα τοπικά ζητήματα.

 Έναν τομέα, που πρέπει να προσέξει η νέα Εκτελεστική Επιτροπή, το νέο Δ.Σ. είναι οι σχέσεις με τους Δημοτικούς Υπαλλήλους.

 Είναι χρήσιμοι, άξιοι στενοί συνεργάτες και όχι.... "υφιστάμενοι".

 Ο αλληλοσεβασμός, η ίση δίκαιη μεταχείριση όλων, η αναγνώριση του δύσκολου έργου τους, της προσφοράς τους να αποτελέσουν βασικές αρχές της δημοτικής πολιτικής.

 V. Επίσης, οφείλουμε όλοι να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο στα νέα παιδιά, τους Αιρετούς που για πρώτη φορά ασχολούνται με τα τοπικά πράγματα.

 Όταν δηλώνουμε, όλοι, ότι σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα, τις δημοκρατικές διαδικασίες, την ψήφο των πολιτών, σημαίνει πρωτίστως ότι σεβόμαστε και τα πρόσωπα, που ενσαρκώνουν τη λαϊκή εντολή, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, γραμματικές γνώσεις ή τοπική καταγωγή....

 √ Δεν υποτιμούμε, δεν απαξιώνουμε κανέναν και για τίπΟ.Τ.Α.!

 √ Κανένας δεν γεννήθηκε.... μαθημένος ή..... "αξιωματούχος".....

 Οι Αιρετοί κρίνονται από το έργο, τη συμπεριφορά, την προσφορά στον τόπο!

 Ούτε, βέβαια, να απαξιώνεται και η δράση των προκατόχων ΚοινΟ.Τ.Α.ρχών και Αιρετών των 20 Κοινοτήτων.... Ο καθένας έβαλε... το λιθαράκι του.

 * Ευχόμαστε Υγεία Δύναμη και δημιουργική θητεία σε Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση (Μείζων και Ελάσσων).

 * Η παρούσα δημοτική θητεία είναι κρισιμΟ.Τ.Α.τη για το μέλλον, την προοπτική και την ίδια την πολιτική Αυτονομία της Ορεινής Αργιθέας.....

 * Η σκυτάλη..... έχει παραδοθεί με εντολή των Αργιθεατών σε νέα χέρια!

 * Όπως δηλώσαμε: Παρακολουθούμε! Παρεμβαίνουμε! Προτείνουμε!

Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής "ΠΑΤΡΙ.Δ.Α." Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Θεσσαλίας.... 2/9/2019.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα