s70 smart

Koumpouriana

18 - 02 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 79 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas |. Με μία πολιτικά ώριμη - Έξυπνη - Βιώσιμη πρόταση του για τα νερά του Αχελώου ποταμού προς τη Θεσσαλία για να ανακοπεί η... "Σαχαροποίηση" του μεγάλου και παραγωγικού Κάμπου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός καταφέρνει με τη δήλωση του, να στρέψει τα φώτα της κεντρικής Πολιτικής στα μεγάλα και ζέοντα προβλήματα της αγροτικής ανάπτυξης, της κλιματικής κρίσης, της Αειφορικής Ελλάδας, του πρωτογενούς τομέα της εθνικής οικονομίας!

...Τους προβολείς των ΜΜΕ από την Αττική και Θεσσαλονίκη, προς τη Θεσσαλία!

 ||. Έχοντας στις "πολιτικές του αποσκευές" την επιτυχή ανασύσταση του σημαντικού Περιβαλλοντικού Έργου της Λίμνης Κάρλας, αποφάσισε στον καλύτερο χρόνο - στο σωστό timing - να ηγηθεί πρωτοβουλίας Πανθεσσαλικής με Εθνικές διαστάσεις για την Ανάληψη της "ιδιοκτησίας" των παρατημένων ημιτελών έργων του Αχελώου ποταμού - φραγμάτων Συκιάς/ Μεσοχώρας/ Μουζακίου και αντίστοιχων Υδροηλεκτρικών, που θα δώσουν καθαρή ενέργεια στη Χώρα - με πολλαπλό στόχο:

1.Διεκδίκηση και αξιοποίηση των Θεσσαλικών νερών του Αχελώου ποταμού - ενός ποσοστού αυστηρά καθορισμένου με αξιόπιστο τρόπο - & των νερών της λεκάνης της Πίνδου, όπως οι φίλοι Αιτωλοακαρνάνες έχουν αξιοποιήσει τα δικά τους νερά του Αχελώου με τα φράγματα/ Υδροηλεκτρικά Στράτου - Κρεμαστών κ.λπ.

 * Για υδρευτικούς - Περιβαλλοντικούς κυρίως σκοπούς (αναζωογόνηση Πηνειού ποταμού, πλήρωση υδροφόρου ορίζοντα, ύδρευση αστικών κέντρων κ.λπ.).

2.Αποτροπή του άμεσου και επικείμενου κινδύνου πλήρους ερημοποίησης της θεσσαλικής γης, γνωστής ως "Σαχαροποίηση"..... που θα αποτελέσει βαρύτατο εθνικό έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών....

3.Αύξηση παραγωγικότητας και του εθνικού ΑΕΠ με νέες θέσεις εργασίας και καινοτόμες αγροτικές επιχειρήσεις.

4.Λειτουργία των Υδροηλεκτρικών για παραγωγή καθαρής Αειφορικής Ενέργειας στη δύσκολη εποχή της κλιματικής κρίσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος από λιγνιτικούς ρύπους. Σύγκλιση Ελλάδας με Ευρωπαϊκά κράτη.

 |||. Επισημαίνουμε ότι έχουν δαπανηθεί τεράστια κονδύλια από εθνικούς πόρους, άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ και τα παρατημένα ημιτελή έργα (Συκιάς κ.α.) έχουν πληγώσει το παρθένο οικοσύστημα της Ορεινής Αργιθέας Καρδίτσας, της Τετραφυλλίας Άρτας, των Τρικάλων και συνιστούν "προφράγματα" έντονων πλημμυρικών φαινομένων και κινδύνου κατάκλυσης αστικών οικιστικών περιοχών με πιθανά τραγικά αποτελέσματα .... (ημιτελής Σήραγγα Πετρωτού - Δρακότρυπας).

 |V. Οι Αργιθεάτες λέμε "Ναι" στη μερική μεταφορά νερών του Αχελώου ποταμού προς τον διψασμένο Θεσσαλικό κάμπο και για λόγους Θεσσαλικής συνείδησης αλλά και για την ισόρροπη ολοκληρωμένη ανάπτυξη της δυναμικής μας - κεντροβαρούς Περιφέρειας μας, της Θεσσαλίας!

 * Φυσικά, αναμένουμε και τα δίκαια αντισταθμιστικά ωφελήματα για την οικολογική δυσπρόσιτη και φτωχή περιοχή της κοιλάδας Αχελώου και Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας... υπέρ των ορεινών κατοίκων της!

 V. Ευχόμαστε το "σχέδιο Αγοραστού" για τα νερά του Αχελώου ποταμού να ευοδωθεί και να στηριχθεί από τη νέα φιλοεπενδυτική Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 Είναι η μόνη βιώσιμη Εναλλακτική για αύξηση της παραγωγικότητας, νέο οικονομικό άλμα - νέες θέσεις εργασίας και βελτίωσης της ποιότητας Ζωής όλων των Θεσσαλών μέσα από τη σύμπραξη Κεντρικού Κράτους - Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)/πόρων πακέτου Γιούνκερ......

 * Μια επίσκεψη του ίδιου του Πρωθυπουργού κρίνεται αναγκαία.....

 * Τα έργα μεταφοράς νερών Αχελώου.... αρκετό χρόνο.... καρκινοβατούν......

 * Ώρα κάποιος... να τα.... ξεπαγώσει.... να τα ολοκληρώσει!

Δημήτρης Παπακώστας/ Αιρετός Τ.Α. Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα