Ela na paiksoume

Koumpouriana

18 - 04 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Πολλές οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα Δημοτών μας, Καρδιτσιωτών και Αρτινών, που μετακινούνται στον επαρχιακό δρόμο "Καρδίτσα - Αργιθέα - Άρτα"/ιδίως στο τμήμα από κορυφή Τυμπάνου έως Άγιο Μηνά (διαβρωμένη η υπάρχουσα πεπαλαιωμένη τσιμεντόστρωση), έως Σήραγγες Συκιάς και Γέφυρα Κοράκου (όρια με ν. Άρτας).

 Λακκούβες, πτώση βράχων, βουλωμένοι οχετοί και ρείθρα.

 Επίσης το τμήμα του περιφερειακής ευθύνης δρόμου από Κοράκου έως Μάραθο - Βραγκιανά (13 Χλμ.) & έως
Καταφύλλι / Αργύρι Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ (συν 12 χλμ.) χρειάζεται άμεσες βελτιώσεις και καταγραφή των φθορών του οδοστρώματος, τοιχίων, οχετών και καλή Σήμανση.

 Καθημερινά μετακινούνται μαθητές, λεωφορείο ΚΤΕΛ (τρεις μέρες τη βδομάδα), εργαζόμενοι, Υπάλληλοι και ιδιώτες με Ι.Χ. και φορτηγά/επαγγελματικά.

 Η κατάσταση του επαρχιακού οδικού άξονα της Δυτικής Ορεινής Καρδίτσας που ενώνει Θεσσαλία με Άρτα και Ήπειρο είναι επιεικώς .... τριτοκοσμική.

 Δεν παρέχει ούτε ασφάλεια, ούτε άνετη προσβασιμότητα.

 Ας ληφθούν μέτρα πριν να έχουμε άσχημα περιστατικά.....

 Δεν τιμά την ισχυρή σύγχρονη Περιφέρεια της Θεσσαλίας..... ούτε φυσικά εμάς τους Αργιθεάτες, που βιώνουμε τόσο άσχημες οδικές συνθήκες.

 Αναμένουμε από τον Νέο Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κ. Νούσιο - μαζί με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του - να πραγματοποιήσει αυτοψία σε όλα τα σημεία του άξονα από κορυφή Τυμπάνου έως Κοράκου και Βραγκιανά Αχελώου/ Αργύρι.

 Οι Υπηρεσίες ας εξέρχονται, μια φορά ανά 15νθημερο από τα γραφεία .....

 Για τη μετακίνηση τους μπορεί να συνδράμει και ο Δήμος με οχήματα του.

 Γνωρίζουμε ότι η τοπική Αντιπεριφέρεια έχει στην ευθύνη της μεγάλο μήκος νομαρχιακών δρόμων.....

 Όμως η βατότητα σε άλλες περιοχές του νομού μας είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο σε σχέση με τους δρόμους στην Αργιθέα και προς Άρτα.

 Υπενθυμίζουμε την πολιτική και νομική υποχρέωση της Περιφερειακής Αρχής για συντήρηση και οδική ασφάλεια όλων των Θεσσαλών, ορεινών ή πεδινών.

 Ο νόμος 3481/2006 (άρθρο 7), ως ισχύει, θέτει αυστηρό πλαίσιο και επιμερίζει ευθύνες της αρμόδιας υπηρεσίας, των Αστυνομικών και Εισαγγελικών αρχών.

 Η νέα Δημοτική αρχή Αργιθέας, αλλά και των γειτονικών Δήμων ελπίζουμε να ασκήσουν την ανάλογη πίεση για άμεση βελτίωση της βατότητας των δρόμων Περιφερειακής ευθύνης [Δυτικής και Ανατολικής Αργιθέας/ Ι. Μ. Σπηλιάς].

 Η πίστωση χρόνου των 100 ημερών.... έληξε ή λήγει εντός του Νοεμβρίου....

 Δεν μας αρέσει, συνεχώς να γκρινιάζουμε.... αλλά νιώθουμε την υποχρέωση να μεταφέρουμε δημοσίως τα δίκαια αιτήματα των δημοτών μας.

 (Στη διάθεση σχετικό φωτογραφικό υλικό).

 Έχουμε ρητή εντολή από τους δημότες μας για διεκδίκηση και καλυτέρευση συνθηκών ζωής.... όχι απλά για "ήρεμες δημόσιες σχέσεις".....

Φίλοι όλοι..... Φιλτάτη η Πατρίδα και η Αλήθεια!

Δημήτρης Παπακώστας/ ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Θεσσαλίας.

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
03E_P_H_04.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα