s70 smart

Koumpouriana

13 - 12 - 2019
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 160 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Μετά τις αναταράξεις των διορισμών Διοικητών νοσοκομείων, πιστεύουμε ότι έχουν εξαχθεί τα χρήσιμα συμπεράσματα από το Κυβερνητικό Επιτελείο και τα κομματικά όργανα.

 |. Κάθε εξαγγελία, μέτρο ή μεταρρύθμιση χρειάζεται καλή μελέτη, σχεδιασμό και προεργασία.....

 Ακόμα και τα ... "αυτογκόλ", συμβαίνουν στην πολιτική δράση λόγω των σύνθετων και περίπλοκων ζητημάτων της ίδιας της καθημερινότητας.

 Όμως δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται και οι υπεύθυνοι να αντιλαμβάνονται σωστά τα αίτια ...των φάουλ και αστοχιών....

 Δεν πρέπει όμως και να απαξιώνονται άδικα και σκληρά, συμπολίτες ή κατηγορίες ανθρώπων, όπως οι
πολιτευτές, οι απόστρατοι, οι ηλικιωμένοι, που ο καθένας έχει το μερίδιο προσφοράς του στην υπηρεσία, στην Πατρίδα, την πολιτική συλλογική δράση.

 Οι Πολιτικοί να μάθουν να αντιστέκονται και να μην πανικοβάλλονται με το πρώτο σχόλιο στα social media ή τηλεοπτική εκπομπή.....

 Να μάθουν να κάνουν "ομελέτα, σπάζοντας αυγά"....

 Να μην υπολογίζουν το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος.....

 ||. Ενόψει κατάθεσης του Φορολογικού νομοσχεδίου και προσεχώς του νέου Ασφαλιστικού - μετά τις κρίσιμες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί και ιδιαίτερη προσοχή στις μεταρρυθμιστικές τομές που επιχειρεί η νέα κυβέρνηση.

 * Ενόψει της διανομής του περιβόητου Μερίσματος (από το υπερπλεόνασμα, δηλαδή από την υπερφορολόγηση όλων, αμέσως ή εμμέσως...) η Κυβέρνηση ας εξετάσει να δοθεί ενίσχυση πρώτα σε όσους πένονται, που η αίτηση συνταξιοδότησης τους εκκρεμεί επί μήνες και έτη, χωρίς να λαμβάνουν ούτε "προσωρινή σύνταξη"...

 Ανάπηροι που τους διακόπηκε η σύνταξη τους, γιατί καθυστερεί η εξέταση αιτήματος (10 μήνες από παράσταση σε ΚΕΠΑ).....

 Ας δοθεί ένα bonus σε υπαλλήλους ΟΠΕΚΑ και ασφαλ. ταμείων.... είναι υποστελεχωμένα.....

 1. Αιτήσεις για Συντάξεις Ασφαλισμένων καθυστερούν (χιλιάδες), χωρίς πολλοί από αυτούς να λαμβάνουν ούτε προσωρινή σύνταξη (λόγω χρεών, διαδοχικής κ.λπ.). Αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα επιβίωσης.

 Η Πολιτεία, μετά και τη Συνταγματική Αναθεώρηση και θέσπιση του Ελάχιστου εγγυημένου αξιοπρεπούς επιπέδου ζωής (νέο άρθρο 21), άμεσα πρέπει να χορηγήσει σε όλους τους αιτούντες σύνταξη και ιδιαίτερα Υπερηλίκους /άνω 67 ή 62 ετών - με 40 έτη ασφάλισης) - αλλά και ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες- προσωρινό βοήθημα τουλάχιστον ισόποσο με το ύψος της εθνικής σύνταξης (384€/μήνα), άλλως του Επιδόματος Ανασφάλιστου Υπερηλίκου (360€/ μήνα) - ή εν τέλει το ποσό του ΚΕΑ των 200€/μήνα.

 Σε όλους ανεξαιρέτως που εκκρεμεί η αίτηση συνταξιοδότησης.

 Πλην βέβαια, όσων αποδεδειγμένα έχουν υψηλά εισοδήματα από άλλες πηγές.

 2. Η χορήγηση αυτοτελώς επιδόματος ανασφάλιστου Υπερηλίκου σε όλους, γυναίκες και άνδρες, που πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις του άρθρου 93 νόμου 4387/2016 - εξαιρουμένου του εδαφίου ζ της παρ 1 (σύνδεση με εισόδημα ή μηνιαία παροχή του άλλου συζύγου).

 Ιδίως για χαμηλά οικογενειακά ετήσια εισοδήματα (π.χ. 12.000-15.000€).

 Διαφορετικά, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, μόνη Εναλλακτική η έκδοση .... εικονικών διαζυγίων για παράκαμψη της παράλογης αυτής διάταξης.

 Κάθε γυναίκα, νοικοκυρά, μητέρα, άνεργη ή χωρίς δικά της εισοδήματα δικαιούται μια αναγνώριση για την προσφορά της, ένα είδος "εθνικής σύνταξης" έστω και συμβολικού ποσού (200€-360€).

 3. Τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία εμποδίζουν πολλούς, ιδίως χαμηλών εισοδημάτων ή ελευθεροεπαγγελματίες, να λάβουν την κύρια σύνταξη τους, παρότι μπορεί να έχουν καταβάλει μεγάλα ποσά στο σύνολο του ασφαλιστικού τους βίου.

 Επιβάλλεται, αφενός να τους δοθεί προσωρινά άμεσα, τουλάχιστον το ποσό των 384 ή 360€ μηνιαία και αφετέρου να δικαιούνται περίθαλψης.

 Να υπάρξει νέα πρόβλεψη για τη μερική καταβολή οφειλομένων, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα και η καλή πίστη (μη καταδολίευση).

 Σε αντίθετη περίπτωση οι υπερήλικες οδηγούνται στο κοινωνικό και οικονομικό περιθώριο, γίνονται οι .... σύγχρονοι Πληβείοι.

 4. Να υπάρξει μέριμνα για αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες με ετήσια εισοδήματα κάτω του αφορολόγητου ορίου (8600€) ή πλησίον του ορίου φτώχειας (4.300€) ώστε η χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση να μην υπερβαίνει τα 85-100€ μηνιαία.

 Ιδίως σε φτωχές περιοχές (απόμακρα ορεινά και μικρά άγονα Νησιά) τα χρήματα είναι πολύ περιορισμένα.

 Με σιγουριά, ιδίως οι γυναίκες θα μείνουν ανασφάλιστες λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

 Η σύνδεση εισοδημάτων, στην κατώτερη οικονομική τάξη, με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, αποτελεί "ασφαλιστική δικλείδα" για μη περαιτέρω εξαθλίωση ή φτωχοποίηση των ήδη πτωχευμένων συμπολιτών μας.....

 |||. Ο Αριστοτέλης δίδασκε: "Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από την ίση μεταχείριση άνισων καταστάσεων".

 * Ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί, οι Βουλευτές να γνωρίζουν ότι οι προσδοκίες του κόσμου για δίκαιη κατανομή, ίση μεταχείριση, αλληλεγγύη υπέρ των Αδυνάτων είναι μεγάλες..... κάθε αστοχία, στραβοτιμονιά.... "αυτογκόλ", πληγώνει όλους.....

 Ιδίως στη σημερινή συγκυρία, των προσφυγικών ροών, των εθνικών ζητημάτων στη Μεσόγειο και των πολεμικών συρράξεων στη Μέση Ανατολή και Ασία.....

 * Οι ανισότητες, η νεοφτώχεια, η μακροχρόνια ανεργία είναι το.... σαράκι που κατατρώει τη συνοχή, την εθνική ενότητα, την ίδια τη Δημοκρατία!!!

Δημήτρης Παπακώστας

(Αιρετός Τ.Α. Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας 1991-2019)/ Νομικός Δ.Σ.Α.

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα