Koumpouriana

15 - 08 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 επισκέπτες και ένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) - υπήρξε ο πρώτος που μίλησε τεκμηριωμένα για την αναγκαιότητα να μετεξελιχθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση Β' Βαθμού, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση με νέες αρμοδιότητες, τοπικές εξουσίες και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

 Στη βάση μια γνήσιας Αποκέντρωσης του υδροκέφαλου Αθηνοκεντρικού Ελληνικού Κράτους, που θα είναι φιλικό προς τους πολίτες και όχι δυνάστης τους.

 |. Το σχέδιο του αυτό, το "Όραμα" που λέγαμε παλιότερες εποχές, το έχει καταστρώσει στη βάση της εμπειρίας του (τρείς θητείες Περιφερειάρχη), των γνώσεων και της ευαισθησίας του προς τους απλούς ανθρώπους, τους βιοπαλαιστές του πρωτογενούς τομέα, τους παραγωγούς, τους καινοτόμους επαγγελματίες, τη Νεολαία.

 Οι συχνότατες επισκέψεις στην Ευρώπη, οι επαφές με Επιτρόπους, την Επιτροπή Περιφερειών και ειδικούς επιστήμονες, έχουν ήδη φέρει απτά αποτελέσματα.

 Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, αποτελεί την κορωνίδα των έργων της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας. Με συμβολική και ουσιαστική σημασία!

 ||. Οι παρεμβάσεις για τους νέους σύγχρονους μεγάλους οδικούς άξονες πολλές και αποτελεσματικές (Σήραγγες Τεμπών,Ε65, Συκεώνα Λάρισας, Δέλτα Καρδίτσας κ.α.).

 1. Πρόσφατα με δημόσια δήλωση του, ζήτησε να ανατεθεί η ευθύνη για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων Συκιάς (φράγμα, Υδροηλεκτρικό), της μερικής μεταφοράς νερών λεκάνης Πίνδου προς τη λεκάνη Πηνειού, πριν επέλθει η.... Σαχαροποίηση της Θεσσαλίας, στα χέρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 2. Απαίτησε την άμεση λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Μεσοχώρας Τρικάλων για αξιοποίηση των πιστώσεων που έχουν δαπανηθεί από το Δημόσιο και παραγωγή καθαρής Αειφορικής Ενέργειας.

 3. Σήμερα, δημόσια τοποθετήθηκε και ζητά να παραχωρηθεί η χρήση του περιφερειακού αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να αναβαθμιστεί και να ... απογειώσει τον τουριστικό τομέα στη Θεσσαλία και την κεντρική Ελλάδα.

 Εθεσε το αίτημα στον αρμόδιο Υφυπουργό Τουρισμού κ.Κόνσολα, που επισκέφθηκε το Βόλο.

 |||. Η Δυτική Ορεινή Θεσσαλία, παρότι έχει διαχρονικά αδικηθεί και σε οδικά έργα και στην κατανομή κονδυλίων - σε σχέση με την ευημερούσα Ανατολική - έχει ταχθεί δια των Αιρετών εκπροσώπων της στο πλευρό του Περιφερειάρχη και του ΠΣ Θεσσαλίας, στις δίκαιες διεκδικήσεις για τα έργα Αχελώου ποταμού, της Συκιάς Αργιθέας Καρδίτσας και Μεσοχώρας Τρικάλων.

 Συντάσσεται η πλειοψηφία, όπως έδειξαν και οι κάλπες του Μαΐου, με τις πρωτοπόρες θέσεις του για πέρασμα στη νέα ισχυρή Περιφερειακή Διακυβέρνηση με Αποκέντρωση και Τοπική Αυτονομία.

 Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα, τώρα με τη νέα κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, το νέο Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και νέο πρόεδρο ΔΣ ΚΕΔΕ/ Δήμαρχο Τρικάλων Δ. Παπαστεργίου, να υλοποιηθούν όλα αυτά.

 Όμως, παράλληλα πρέπει να στρέψει την ματιά του προς την ορεινή Θεσσαλία των... Χωματόδρομων , εν έτει 2020!

 |V. Ισχυρή Ισόρροπη Περιφέρεια Θεσσαλίας σημαίνει εδαφική κοινωνική οικονομική ψηφιακή σύγκλιση και συνοχή από την κοιλάδα Αχελώου ποταμού, το Αργύρι και Γέφυρα Καταφυλλίου, τα Ρόγκια Βραγκιανών έως το Μυρόφυλλο και Μετέωρα Καλαμπάκας Τρικάλων και Σκόπελο, Νέα Αγχίαλο, Ελασσόνα και Αγιά Λάρισας....

 Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η Περιφέρεια, η Κυβέρνηση, τα Ευρωπαϊκά όργανα έχουν νομική, πολιτική και ηθική υποχρέωση για ασφαλή προσβασιμότητα όλων των πολιτών, όλων των Θεσσαλών, ορεινών, πεδινών, νησιωτικών περιοχών....

 Όταν παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα, νομικοί κανόνες και αρχές.

 Όταν επί χρόνια γίνεται άδικη μεταχείριση ορισμένων περιοχών και κατηγοριών ανθρώπων, τότε είναι βέβαιο ότι πληγώνεται η αρχή της χρηστής διοίκησης που φθάνουν στα όρια...κακοδιοίκησης....

 V. Στις περιπτώσεις αυτές, έχουμε αναφαίρετο Δικαίωμα προσφυγής στα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα:

 √ Στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή (European Ombudsman).

 √ Στο ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 √ Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Δικαίωμα καταγγελίας για μη τήρηση του ενωσιακού δικαίου, μη ίση μεταχείριση, μη στήριξη ορεινών μειονεκτικών περιοχών/ άρθρα 174 επ. Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ - ΕΧΤΑ).

 √ Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

 * Ως Ορεινή Δυτική Θεσσαλία ζητάμε από την Κυβέρνηση, τα Υπουργεία Υποδομών, Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τάχιστα, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί επισκεφθούν τα παρατημένα έργα Αχελώου και Συκιάς Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας - με ελπίδα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός - να εξαγγείλουν τη νέα χρηματοδότηση και ολοκλήρωση όλων των ημιτελών έργων Αχελώου.

 √ Την αποκατάσταση της ασφαλούς βατότητας στον άξονα Καρδίτσα - Αργιθέα - Άρτα με οδική Σήραγγα Τυμπάνου και τακτική συγκοινωνία ΚΤΕΛ Καρδίτσας και Άρτας, πριν συμβεί κακό....

 √ Ασφαλτόστρωση όλων των υπολειπόμενων συνδέσεων περιφερειακής ευθύνης, όπως από Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας έως Ρόγκια - Φελίκι - Κέδρα Ευρυτανίας (μόλις 6 Χλμ) & Αργύρι έως Γέφυρα Καταφυλλίου όρια νομού Αιτωλοακαρνανίας.

 Από Κοράκου (όρια ν. Άρτας) έως Β Μάραθο Αετοχώρι - Ι. Μ. Σπηλιάς.

 Σε 19 μέρες έρχεται το 2020...... 

 Ζητάμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ - γιατί παρήλθαν πολλά χρόνια στασιμότητας - να γίνουν οι σχετικές εξαγγελίες!

 V|. Το Ελληνικό Δημόσιο, οφείλει ή να ολοκληρώσει τα έργα Συκιάς και Αχελώου σε εύλογο χρόνο ή στην αντίθετη περίπτωση, να πληρώσει για την οικολογική αποκατάσταση του παρθένου οικοσυστήματος της ορεινής Πατρίδας μας!

 V||. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας να πράξει όσα αναλογούν σε εκείνη...

 V|||. Ρητά επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, υπέρ των αδικημένων ορεινών μονίμων κατοίκων και δημοτών Αργιθεατών Θεσσαλών!

 *Εν αναμονή έως 31 Δεκεμβρίου 2019 ......

Δημήτρης Παπακώστας

[Αιρετός Τ.Α. Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας 1991 - 2019.

Συντονιστής Δικτύου "ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.".......... Νομικός]

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα