Ela na paiksoume

Koumpouriana

29 - 03 - 2024
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 199 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

07 H Koilada Axeloou stis parifes outanou kai gis Πάνω στα χιονισμένα βουνά, τα παγωμένα νερά, τους καταρράκτες και τα αλπικά δάση, εκεί όπου ο ουρανός συναντιέται με τη Γη, κάθε χρόνο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του έτους οι νέοι της Κοιλάδας του Αχελώου, δίνουν ραντεβού και ανταλλάσουν τις ευχές τους. Τα μέλη της Ομάδας Πεζοπορίας και Ορειβασίας Κοιλάδας Αχελώου, παρά το τσουχτερό κρύο, αποχαιρετούν το παλιό και καλωσορίζουν το νέο έτος στις βουνοκορφές της Κοιλάδας του Αχελώου.

 Ξεκίνησαν την πεζοπορία χθες, στα «αδιάβατα» πλέον, αλλά όμορφα μονοπάτια, αντικρίζοντας απ' τις ψηλές
βουνοκορφές τον Αχελώο και επέστρεψαν σήμερα αργά το απόγευμα. Μαζί τους φέτος και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, που ακολούθησε την ομάδα, στα εξαιρετικής ομορφιάς φαράγγια και τις εντυπωσιακές βουνοκορφές του Αχελώου, καθώς και μέλη ορειβατικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα από τους συλλόγους Αγράφων - Άρτας - Κορίνθου και τον αναρριχητικό σύλλογο Θεσσαλονίκης, Hikers.

 Την δράση αυτή υποστήριξε με την παρουσία της η Δημοτική Αρχή Αγράφων.

 Είναι μία ξεχωριστή χειμερινή εμπειρία, σε ένα σπάνιας φυσικής ομορφιάς τοπίο. Όπως λένε οι πεζοπόροι, «οι εξορμήσεις αυτές, γίνονται συχνά πλέον, στο πλαίσιο της ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς για το ενδιαφέρον εναλλακτικού ποιοτικού τουρισμού που παρουσιάζει η περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου αλλά και της ιδιαίτερης τοπικής Ιστορίας κατά μήκος του Αχελώου, της γέφυρας Κοράκου ως και τη γέφυρα Τατάρνας».

 Μάλιστα, απευθύνουν πρόσκληση σε όσους αισθάνονται νέοι κι αγαπούν τις αθλητικές δραστηριότητες κοντά στην καθαρή φύση, να τους ξεναγήσουν κάθε εποχή, στον τόπο τους.

 Τα πεντακάθαρα τρεχούμενα νερά του Αχελώου και τα σημεία όπου λιμνάζουν και δημιουργούν μικρές παραλίες προκαλούν και προσκαλούν, για κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες, με θέμα τον εναλλακτικό ποιοτικό τουρισμό, όπως κολύμπι στα ορεινά, βαρκάδα, κανόε καγιάκ, διάσχιση σε βουνοκορφές και φαράγγια, πολιτιστικό τουρισμό σε παραποτάμια θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία του μυθικού Αχελώου.

 Οι νέοι άνθρωποι της Ομάδας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζουν, πως σε συνεργασία με άλλους Φορείς της περιοχής, στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της διοργανώνοντας ανάλογες δράσεις. Ο θεσμός της «Εuropean music day Acheloos Valley», καθώς και διάφορες εκδηλώσεις, με θέματα τοπικής ιστορίας και πολιτισμού θα γίνουν ξανά φέτος στα παραποτάμια χωριά του Αχελώου. Μάλιστα επισημαίνουν ότι το ζητούμενο για εκείνους είναι «να ζωντανέψουν τα χωριά τους και τα παλιά μονοπάτια των προγόνων τους, που αποτελούν ιστορικά περάσματα με τουριστικό ενδιαφέρον, αξιοποιώντας τις ομορφιές της περιοχής σε αποστολές με θέμα την Ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Στόχος τους, η προσέλκυση επισκεπτών με την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και του πολιτιστικού πλούτου της Κοιλάδας του Αχελώου».

Ο καιρός στο Καταφύλλι
Εφημερίδα
Σελίδες μελών
Τυχαία εικόνα
Ourania_Tsiakalou.jpg
Πρωτοσέλιδα
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα