Koumpouriana

24 - 01 - 2021
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 guests και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

D Papakostas Στο κατώφλι της τρίτης δεκαετίας του Ρομποτικού 21ου αιώνα, η Ιατρική επιστήμη δίνει τιτάνια μάχη κατά της "επάρατης νόσου", του μεταστατικού καρκίνου (CA), που θερίζει νέους και ηλικιωμένους, άνδρες, παιδιά και γυναίκες.

 ...Αντλώντας στοιχεία από ελπιδοφόρο δημοσίευμα του ένθετου - "Βήμα Κυριακής /Science" 29-12-2019, ξεφεύγοντας λίγο από τον τοπικό... μικρόκοσμο μας και κυρίως προς χάριν των φίλων μας που δίνουν προσωπική μάχη, μεταφέρουμε:

 |. Διανύουμε Νέα ανοσοθεραπευτική εποχή με πιο προηγμένες θεραπευτικές επιλογές κατά του Ca.

 Επί μακρόν το κύριο "όπλο" των γιατρών ήταν η χημειοθεραπεία - ένα όπλο χρήσιμο και σήμερα, το οποίο όμως συνδέεται με ένα σημαντικό μειονέκτημα:

 Εξολοθρεύει εκτός από τα καρκινικά κύτταρα και πολλά υγιή, με αποτέλεσμα να προκαλεί σοβαρές παρενέργειες...

 ||. Οι επιστήμονες από τις αρχές του Ρομποτικού αιώνα μας, ρίχθηκαν στο κυνήγι πιο στοχευμένων αντικαρκινικών θεραπειών και πέτυχαν την έγκριση κυκλοφορίας του πρώτου μονοκλωνικού αντισώματος (ιματινίμπη).

 Στη λογική της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος των ίδιων των ασθενών ώστε να πολεμά εκ των έσω τους όγκους...

 |||. Ο 21ος, υπάρχει ελπίδα, να είναι ο αιώνας της εξατομικευμένης θεραπείας!

 Να σώσει πολλούς συνανθρώπους, φίλους που δίνουν με γενναιότητα και πίστη τον σκληρό αγώνα ζωής, μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα& τους θεράποντες.

 Όμως οι καινοτόμες νέες θεραπείες για να αποδώσουν τάχιστα χρειάζεται και τα Συστήματα Υγείας να εξελιχθούν, να εκσυγχρονιστούν.

 Για να γίνουν πράξη τα μεγάλα ανοσοθεραπευτικά επιτεύγματα της Ιατρικής επιστήμης, προς όφελος όλων....

 Η ελπίδα ζει ....η μάχη συνεχίζεται!

 |V. Ευχόμαστε εγκάρδια ταχεία ανάρρωση σε όλους και ιδιαίτερα στους καλούς φίλους από τα Βραγκιανά Αχελώου, το Αργύρι που παλεύουν για καιρό....

 √ Να συγχαρούμε, Επ’ ευκαιρία, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την ανάδειξη ως πρώτου στόχου της πολιτικής του, αυτού της ίδρυσης υπερσύγχρονου Ογκολογικού κέντρου στη Θεσσαλία, πρωτοπορώντας στον Ανθρωπιστικό τομέα όπου η σύγχρονη Αυτοδιοίκηση πρέπει να ανοιχτεί χωρίς δισταγμό! Με κέντρα θεραπείας και φροντίδας...

 √ Επίσης την Πρέσβειρα Καλής θελήσεως κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την πολυετή ακούραστη προσφορά της υπέρ των παιδιών με καρκίνο...

 * Ο Βαπτισθείς Ιησούς, να δώσει φώτιση στους ερευνητές επιστήμονες και δύναμη στους Αιρετούς για έργα υπέρ των Αδυνάτων και βαριά νοσούντων...

Δημήτρης Παπακώστας

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα