s70 smart

Koumpouriana

04 - 04 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
Papakostas D |. Ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα Εθνικής Ασφάλειας με τις ροές χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων προς τη χώρα μας και τα νησιά των συν- Ελλήνων του Αιγαίου κατακλύζονται από συνεχείς αφίξεις, οι φορείς του νομού Καρδίτσας μετά από κοινή σύσκεψη αρνούνται κάθε συμβολή στη λύση ή τουλάχιστον στην άμβλυνση του.

 1. Το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας και η Κυβέρνηση, έχοντας την αποκλειστική ευθύνη, οφείλει να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, επάρκεια και δίκαιη κατανομή των βαρών.

 Η Αυτοδιοίκηση, οι φορείς κάθε νομού πρέπει να συμβάλλουν με προτάσεις που θα συνδυάζουν τα Ανθρωπιστικά καθήκοντα, τις Διεθνείς υποχρεώσεις μας με τα τοπικά συμφέροντα.

 Η πλήρης, απόλυτη άρνηση απομονώνει το νομό, την Περιφέρεια, στιγματίζει αρνητικότατα το πολιτικό & πολιτιστικό επίπεδο....

 Η σύνδεση του σχεδιασμού "κλειστής δομής" στους Γοργοβίτες με .....τα αιολικά ή με τις σχολές ΤΕΙ ΑΕΙ, είναι άτοπη και ένδειξη μη συναίσθησης της κρισιμότητας των περιστάσεων....

 2. Ο νομός Καρδίτσας έχει την ευτυχή συγκυρία να διαθέτει Έναν Υπουργό (Δικαιοσύνης), τρεις κυβερνητικούς βουλευτές και έξι Δημάρχους (η πλειονότητα τους προέρχεται από τη ΝΔ) και έχει τη μοναδική ευκαιρία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα θέματα Ανάπτυξης, Εθνικής Ασφάλειας, Υποδομών και Πολιτισμού, εάν επιλέξει το δρόμο της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, της λογικής.

 Στη σημερινή συγκυρία δεν μπορούμε να μην δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους νησιώτες συνέλληνες.

 Όλοι οι Αυτοδιοικητικοί φορείς να στηρίξουν τις αναγκαίες αποφάσεις του Συντονιστή Υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Πρωθυπουργού.

 √ Αντιπροτάσεις π.χ. για άλλους χώρους, Ναι....

 √ Απόλυτη άρνηση ΟΧΙ! Θα μας απομονώσει, θα αδυνατίσει το "Διεκδικητικο πλαίσιο" της Καρδίτσας και όλης της Θεσσαλίας έναντι της κυβέρνησης.

 3. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί και αισθάνεται το εκρηκτικό πρόβλημα των ροών προσφύγων και μεταναστών.

 Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως (Νομάρχης Καρδίτσας τέλη δεκαετίας 1980) έχει δηλώσει:

 "Αν δεν στηρίξουμε όλοι - αναλογικά και με δίκαιη κατανομή - οι μετανάστες δεν θα περάσουν από δίπλα μας.... αλλά από πάνω μας!"...

 ||. Παράλληλα οι Καρδιτσιώτες ζητούν από τους Βουλευτές και Αυτοδιοικητικούς να οργανώσουν τη διεκδίκηση προς τα υπουργεία και το γραφείο του πρωθυπουργού - με τη συνδρομή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας:

 1. Το αίτημα της ολοκλήρωσης των φραγμάτων Συκιάς Αργιθέας και Πευκόφυτου Μουζακίου, όπως και των Υδροηλεκτρικών, να υλοποιηθεί τάχιστα.

 2. Τα έργα μερικής μεταφοράς νερών λεκάνης Πίνδου προς λεκάνη Πηνειού με κλειστά συστήματα άρδευσης να χρηματοδοτηθούν.

 Πριν η Θεσσαλία μετατραπεί σε... Σαχάρα!

 Να ξεπεραστούν οι αρνήσεις των οικολογούντων ή των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας.....

 Να γίνουν δεκτές οι ώριμες προτάσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

 3. Οι Σχολές ΤΕΙ ΑΕΙ, που με βάσιμη επιχειρηματολογία ζητούν όλοι οι φορείς του Νομού Καρδίτσας να ιδρυθούν από τη νέα Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 4. Νέο ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα (τύπου ΕΑΠΝΑ) για οδικές αρτηρίες, σύγχρονες με ασφαλή προσβασιμότητα. (Σήραγγα Τυμπάνου, άξονας "Καρδίτσα - Αργιθέα - Συκιά - Άρτα") κ.λπ.

 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών Υποδομών των Επενδύσεων, της Ενέργειας στη Συκιά, την κοιλάδα Αχελώου ποταμού....

 |||. Ώρα να σταθούμε όλοι στο ύψος των εθνικών αναγκών, να αναλάβει ο κάθε δήμος, η κάθε περιοχή, ο καθένας Έλληνας το μερίδιο του εθνικού βάρους που μας αναλογεί..... Σκεπτόμενοι ως Πατριώτες (όχι τοπικιστικά) & ως ορθόδοξοι χριστιανοί..... Με αλληλεγγύη προς τα νησιά μας....

 |V. "Εφόσον ενί των ελαχίστων αδελφών μου εποιήσατε.... εμοί εποιήσατε"!!! [Ιησούς στους Μαθητές Του]!

 "Επείνασα και δώκατε φαγείν.... εδίψησα και εποτίσατε με.... ξένος ήμην και συναγάγετε με...... φυλακήν και επισκέψασθε με......"

V. Με Πατριωτική Ενότητα, μεθοδικότητα να δώσουμε ...για να λάβουμε από την "εθνική Πίττα"!

 Φυσικά με όλες τις προϋποθέσεις - που υποχρεούται η Πολιτεία να μας εξασφαλίσει- τοπικής ανάπτυξης, ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής για τους Δημότες του νομού μας...

 *Χωρίς δηλαδή, να έρθουν τα "άγρια για να διωχθούν τα... ήμερα..."!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός Τ.Α. Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας (1991-2019)/Δήμαρχος Αχελώου (1999-2006).

Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα