s70 smart

Koumpouriana

31 - 05 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 97 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας
D Papakostas Η πανδημία γέννησε νέες ανθρώπινες σχέσεις, νέες μορφές εργασίας- μειωμένο ωράριο, τηλεργασία, εκ περιτροπής, άλλη νοοτροπία και σκέψεις....

 Φέρνει φόβους, ενδογενεακή σύρραξη - μεταξύ νέων και ηλικιωμένων, ανταγωνισμό μεταξύ συμμάχων χωρών, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία...μεγάλη οικονομική αναταραχή, ύφεση και ανεργία.

 |. Το πολιτικό σύστημα, οι Κυβερνήσεις οφείλουν με "γλώσσα αλήθειας" να ενημερώσουν τους πολίτες, να σχεδιάσουν την κατανομή των επερχόμενων βαρών με δίκαιο τρόπο μεταξύ γενεών, ιδιωτικού, δημοσίου και αυτοαπαχολούμενων ελευθεροεπαγγελματιών.

 - Παίρνοντας μέτρα περιορισμού των δαπανών, από την κορυφή (επάνω) προς τα κάτω....και όχι αντίστροφα, όπως έγινε στην εποχή των μνημονίων (2010-18).

 ||. Ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος, τόλμησε να διατυπώσει δύο σκληρές άβολες αλήθειες, προς δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους:

 1. Οι Δημοσίου τομέα εργαζόμενοι, να λάβουν υπόψη ότι προστατεύονται από τη μονιμότητα, έχουν εργασιακή ασφάλεια και γι' αυτό οφείλουν να βάλουν περισσότερη πλάτη για το ξεπέρασμα της μεγάλης κρίσης, υγειονομικής - οικονομικής - κοινωνικής- ψυχολογικής!

 Δεν υπάρχει ....η παχιά αγελάδα που μπορούμε να αρμέγουμε...στο διηνεκές...

 Δεν υφίσταται....το "κρατικό λεφτόδενδρο" εσαεί επιδομάτων....

 Η ισοσκέλιση του Προϋπολογισμού, βασική προτεραιότητα, για να μην πέσουμε πάλι στην περιδίνηση των....μνημονίων και άγριας λιτότητας....

 2. Το κράτος μπορεί έως ένα βαθμό να εγγυηθεί το εισόδημα των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, καθότι ισχύουν οι νόμοι της ελεύθερης οικονομίας και του Καπιταλισμού....

 |||. Οι Υπουργοί, οι Κυβερνώντες, γενικότερα οι Πολιτικοί μας ταγοί, ουσιαστικά είναι οι πληρεξούσιοι των πολιτών, των ψηφοφόρων τους...

 Δεν πρέπει να ...χαϊδεύουν μονίμως αυτιά ...να τάζουν ανεφάρμοστες ελπίδες....

 * Για κάθε μέτρο, οφείλουν να εξηγούν και να δηλώνουν την πηγή των χρηματοδοτήσεων .

 - Από τη φορολογία ; Από τα Ευρωταμεία; Από Δανεισμό;

 - Από την νέα γενιά μέσω των ...θηριωδών ασφαλιστικών εισφορών;- (για ΟΓΑ πχ καλείται ένα ζευγάρι νέων αγροτών στην ορεινή Αργιθέα να πληρώσει ετησίως 2800€!!!- όταν το συντριπτικό ποσοστό έχει οικογενειακό εισόδημα κάτω των 5000€)...

 |V. Το Κράτος όμως υποχρεούται με μέτρα άκρας οικονομίας να εγγυηθεί ένα ελάχιστο εισόδημα για τους πιο αδύναμους, τους ..πληβείους, το λεγόμενο "πρεκαριάτο" (νέοι με ελαστική εργασία και μειωμένο εισόδημα).

 Από τη χαμένη δεκαετία (2010-19) να μην οδηγηθούμε στη...χαμένη γενιά!

 Καλοί οι υπερήλικες, οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, αλλά οι νεώτεροι έχουν τη ζωή μπροστά τους, θέλουν να ζήσουν, να δημιουργήσουν σχέσεις, οικογένεια.

 Η "δημογραφική βόμβα" αποτελεί τον πρώτο εθνικό μας κίνδυνο ...

 √ Βασική προτεραιότητα η στήριξη των νεωτέρων γενηών με μέτρα υπέρ όλων των μακροχρόνιων ανέργων (μόλις το 12% λαμβάνουν επίδομα για ορισμένο χρόνο), των εποχικά απασχολουμένων, όπως η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη τεκμηριωμένα θέτει υπόψη της Κυβέρνησης με Σημείωμα της.

 √ Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση του ορίου απαλλαγής ΦΠΑ από 10.000€ που ισχύει στα 25.000€ -ή τουλάχιστον στα 15.000€.

 √ Η δραστική μείωση του Τέλους Επιτηδεύματα των 650€ (στα 300).

 √ Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ιδίως πρώτης κατοικίας και η επιδότηση ενοικίου σε αδύναμους .

 √ Η παραχώρηση ακινήτων του δημοσίου σε οικογένειες, μονογονεϊκές κ.λπ.

 V. Η απάλειψη άστοχων και υπερβολικών προϋποθέσεων για λήψη επιδόματος ανασφάλιστου Υπερηλίκου (αρθ.93 ν.4387/2016 Παρ 1 εδ.ζ & ο ισχύων υπολογισμός τεκμαρτού ....αντί του πραγματικού ατομικού εισοδήματος - κάτω των 4320€), που ..."πετάει" εκτός πολλούς ανήμπορους, εξαθλιωμένους ηλικιωμένους, που ειτε είναι ανασφάλιστοι, είτε χρωστούν στα ταμεία κλπ λόγους.

 - Το όριο χρεών στα Ταμεία, πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον στα 45.000€ για όλους, χωρίς διάκριση Ταμείου, όπως έχει εισηγηθεί ο Συνήγορος του Πολίτη με έγγραφο σημείωμα του στο αρμόδιο Υπ. Εργασίας - Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για σύνταξη περισσότεροι δικαιούχοι..

 - Το "ορεινό επίδομα" των 600€ και 300€ εφάπαξ, είναι "δώρο - άδωρο", καθότι απευθύνεται σε ελάχιστους, αποκλείοντας μονοπρόσωπα νοικοκυριά, χήρες κ.α.

 Έχουμε καταθέσει προτάσεις στην Υφυπουργό Κοιν. Υποθέσεων, στη Διοικήτρια ΟΠΕΚΑ, στο γραφείο Πρωθυπουργού και Κομμάτων/ Βουλευτών.

 V|. Η ανηφόρα, δυστυχώς, είναι μπροστά μας....

 Πρώτες προτεραιότητες, έχουν αναδειχθεί, η Δημόσια Υγεία, η Εθνική Άμυνα, η Κοινωνική πολιτική.

 Υποχωρούν οι ανάγκες- λόγω πεπερασμένων δημοσιονομικών - για Παιδεία, Δικαιοσύνη, Διοίκηση, Πολιτισμό.....δυστυχώς ....

 - Μόνο με ταχύτατες καινοτόμες μεταρρυθμίσεις, νέες επενδύσεις για νέες θέσεις εργασίας, σε Δημόσιες Υποδομές, έργα αειφορίας ΑΠΕ, πρωτογενή τομέα - αγροδιατροφικής αλυσίδας, ψηφιακό μετασχηματισμό θα μειώσουμε τις ωδίνες και τα νέα επερχόμενα βάσανα.

 Αν δεν παραχθεί νέος πλούτος ...ουδέν μπορεί να μείνει όπως πρώτα!

 - Έχουμε ως Ελλάδα, την τύχη ή ευκαιρία, να ανήκουμε στην πιο προηγμένη οικογένεια κρατών, την ΕΕ .

 - Μέσω ειδικών ενισχύσεων που οφείλουν τα Ευρ. όργανα να σχεδιάσουν και να εξαγγείλουν, στα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, νοικοκυρεμένων δίκαιων πολιτικών από την ελληνική κυβέρνηση μπορούμε να ελπίζουμε για στήριξη εργαζομένων, επιχειρήσεων αλλά και χιλιάδων ανέργων νέων μας, που βιώνουν δραματικές καταστάσεις ήδη από το μακρινό 2010....

* Φίλοι όλοι.... Φιλτάτη η... άβολη αλήθεια!

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός Τ.Α. 1991-2019/ Νομικός Δ.Σ.Α.

 

  Θα μας βρείτε και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα