s70 smart

Koumpouriana

31 - 05 - 2020
Καταφύλλι
Σύλλογοι
Είσοδος μελών
Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 επισκέπτες και κανένα μέλος

Παραπομπές
Ενημέρωση - ψυχαγωγία

Ela na paiksoume

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Papakostas D Το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από διάλογο με την ΚΕΔΕ, επιχορηγεί τους 332 Δήμους με συνολικό ποσό 75.000.000€ προς κάλυψη έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από την Πανδημία - covid19.

 Αναρτήθηκε η σχετική απόφαση ΥΠΕΣ/ αρ.πρωτ.30520/21-5-2020.

 |. Ο Ορεινός Δήμος Αργιθέας ....ποσό 47.500€.

 * [Ο Δήμος Αγράφων με 105.000€/ Λίμνης Πλαστήρα με 54.000€.

 Οι νησιωτικοί Δήμοι : Γαύδου με 10.500€/ Τήλου με 18.000€/Κάσου με 26.700€].

 ||. Με προηγούμενη απόφαση του ο Υφυπουργός Θ. Λιβάνιος (15-4-2020) ζήτησε τη διακριτή παρακολούθηση των δαπανών ΟΤΑ και φορέων τους (κοινωφελείς επιχειρήσεις) αντιμετώπισης υγειονομικής κρίσης λόγω πανδημίας.

 Με έγγραφη ενημέρωση κάθε Δήμου στο ΥΠΕΣ.

 - Έχουμε θέσει παρατηρήσεις και ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή και τους Αιρετούς, των τριών παρατάξεων, προς δημοσιοποίηση όλων των δράσεων και δαπανών του Δήμου από τα μέσα Μαρτίου έως σήμερα.

 - Αποτελεί πολιτική και νομική υποχρέωση και επιβάλλεται από τη δεοντολογία και το σεβασμό στη λαϊκή εντολή και κοινή γνώμη.

 - Οι αναρτήσεις στο & "Διαύγεια" ελάχιστων αποσπασματικών αποφάσεων δεν συνιστούν δημόσια ανακοίνωση και ολοκληρωμένη ενημέρωση των δημοτών.

 1. Έως τώρα, οι δαπάνες που έχουν γίνει είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο (κάτω των 10.000€).

 - Στους περισσότερους δήμους ασκήθηκε κοινωνική πολιτική υπέρ ευπαθών ομάδων με διανομή τροφίμων και ειδών υγιεινής σε ηλικιωμένους ΑΜΕΑ ΚΕΑ παιδιά μητέρες, μέσω δημοτικών κοινωνικών παντοπωλείων.

 * Φυσικά, πέραν του προγράμματος ΤΕΒΑ, που στηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω πόρων ΕΣΠΑ, σε σύμπραξη με Δήμους ή των Συλλόγων Πολυτέκνων....

 Κατά πληροφορίες μας, σε πολύ λίγους δημότες διανεμήθηκαν δέματα από το Δημοτικό Ταμείο, χωρίς φυσικά πλήρη ενημέρωση και αντικειμενικά κριτήρια.

 Επίσης, δίχως τη συμμετοχή των τοπικών κοινοταρχών και κοινοτικών συμβουλίων.... Εδώ, χρειάζεται μια εξήγηση....

 * Αντίθετα, μέσω δωρεάς Εταιρίας που δραστηριοποιείται στο Αργύρι, εθελοντές του Πανελληνίου συλλόγου Αργυριτών, διένειμαν - αρχές Απριλίου - δέματα σε όλους τους μόνιμους κατοίκους (101) με πλήρη ενημέρωση.

 - Αυτονόητα, δεν δημοσιοποιήθηκαν ονόματα και προσωπικά δεδομένα.

 2. Οι απολυμάνσεις δεν έγιναν σε όλους τους χώρους, ναούς, κάδους, ιατρεία κ.α.

 3. Προς διερεύνηση, αν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας υπέρ των εργαζομένων στο Δήμο, όπως ζήτησε και ο πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Απ. Ταξιάρχης (είδη προσωπικής προστασίας κ.λπ.).

 * Η διαχείριση των πιστώσεων, δεν είναι "ιδιωτική" υπόθεση, αλλά επιβάλλεται να γίνεται με πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση πολιτών.

 √ Οι Αιρετοί, οφείλουν, το έχουμε τονίσει επανειλημμένα, να ελέγχουν, να πληροφορούνται και να πληροφορούν την κοινή γνώμη.

 Ο θεσμικός ρόλος των Αντιπολιτεύσεων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση !

 Η συμβολή των Κ.Σ. και Κοινοταρχών καθοριστική και αναγκαία....

 Η δημοκρατική αντιπαράθεση, παράγει πολιτική, ενεργοποιεί τις Συμπολιτεύσεις, κινητοποιεί ενεργούς πολίτες!

 |||. Είχαμε προτείνει τη διάθεση πρώτης πίστωσης 60.000€ από τα μέσα Μαρτίου έως και Ιούνιο 2020.

 √ Να τονωθεί η τοπική οικονομία η ψυχολογία και το ηθικό των αδύναμων συμπολιτών μας.

 √ Προτεραιότητα στα μικρά παιδιά, τις μητέρες ανηλίκων, τους άνω 72 ηλικιωμένους, ιδίως χήρες, μοναχικούς, άπορους χαμηλοσυνταξιούχους ΟΓΑ.

 - Θυμίζουμε ότι στην 8ετια 1999-2006, η τότε Δημοτική αρχή Αχελώου, ενέκρινε δαπάνες κοινωνικής αλληλεγγύης / 500€ για κάθε γέννηση παιδιού - σίτιση στους 96 μαθητές, βοηθήματα σε πολύτεκνους και ΑΜΕΑ.

 |V. Η απλή διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων (το 80% πόρων ΚΑΠ για μισθοδοσία και αντιμισθίες!!!) με.... "ευθυνοφοβική - τεχνοκρατική" αντίληψη και νοοτροπία, δεν συνιστά άσκηση μοντέρνας δημόσιας πολιτικής, ούτε δημιουργική αυτοδιοικητική δράση ή πιστή εκτέλεση της λαϊκής εντολής των Αργιθεατών.

 V. Η διεκδίκηση νέων πόρων, η εξεύρεση ιδίων εσόδων μέσω τοπικών επενδύσεων (ΑΠΕ - αιολικά Υδροηλεκτρικά κ.λπ.), η ένταξη έργων σε προγράμματα (ΠΕΠ Θεσσαλίας, ΥΠΕΣ "Αντώνης Τρίτσης", Ευρωπαϊκά) κρίνουν την αποτελεσματικότητα και εργατικότητα των διοικούντων μια περιοχή.

 - Η καλή συνεργασία με τους Βουλευτές, τους Αιρετούς Περιφέρειας, την Κυβέρνηση και τα κόμματα, ο δρόμος για επιτυχή αποτελέσματα!

 - Η Πανδημία, έχει γονατίσει και την τοπική οικονομία, τους κτηνοτρόφους, τους επαγγελματίες, τους άνεργους.

 Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει η "ατμομηχανή" για την Τοπική Ανόρθωση, τη Δημογραφική Τόνωση.

 * Η "Δημοτική Διακυβέρνηση" θα δοκιμαστεί στο πεδίο της Τοπικής Οικονομίας, της Δημογραφικής αναστροφής, ενόψει της κρίσιμης Γενικής Απογραφής πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ 2021, της κοινωνικής αλληλεγγύης και των νέων αειφορικών επενδύσεων.

 - Θα κριθούμε όλοι, από πόσα μεγάλα έργα θα ξεκινήσουν στην ορεινή περιοχή μας από τα Υπουργεία (Φράγμα-ΥΗΣ Συκιάς, νέο Υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου, οδική σήραγγα Τυμπάνου κ.λπ.), την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Ασφαλτόστρωση Διανομαρχιακού δρόμου: "Βραγκιανά Αχελώου - Όρια Ευρυτανίας" / νέα δίκτυα ύδρευσης κ.λπ.), Πρόγραμμα Ανακύκλωσης απορριμμάτων, φωτισμού και Πολιτιστικές δράσεις.

 - Από το πότε και πόσες φορές, θα επισκεφθούν για εργασία και εξαγγελίες, την Αργιθέα, την κοιλάδα Αχελώου, οι Πολιτικοί, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Βουλευτές.

 * Σημειωτέον ότι τα χωριά Καποδιστριακής περιοχής Αχελώου έχει να επισκεφθεί Περιφερειάρχης Θεσσαλίας από το μακρινό 2001 (19 χρόνια)....

 - Υπουργοί από το 2002 - όταν επισκέφθηκε στα εγκαίνια ΚΕΠ Αργυρίου Αχελώου ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης....

 * Η κυβερνητική πρωτοβουλία, η οικονομική στήριξη όλων των Δήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμβολή του Δ.Σ. και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο πρόβλημα της υγειονομικής, ψυχολογικής, κοινωνικής κρίσης που ζει ο κόσμος μας....

 * Παρακολουθούμε - Παρεμβαίνουμε - Προτείνουμε!

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός Τ.Α. Αχελώου Αργιθέας Θεσσαλίας 1999-2019/ Δίκτυο "Πατριωτικές Δυνάμεις Αχελώου" - ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.

 

  Θα μας βρείτε και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης: 
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
Ο καιρός στο Καταφύλλι

01 Faslis Xristos

Σελίδες μελών
Πρωτοσέλιδα
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Δήμος Αργιθέας
Εθνικές εκλογές Ιουλίου 2019
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019
Εκλογές Σεπτ. 2015
Εκλογές 2014
Εκλογές 2012
Τελευταία άρθρα