16 - 04 - 2026
Είσοδος μελών

Ela na paiksoume

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

006 Ylotomia Ένα από τα πιο παραδοσιακά επαγγέλματα που είναι προς εξαφάνιση καθώς οι νέοι πλέον δεν έχουν διάθεση να το ακολουθήσουν, διότι είναι επικίνδυνο και κουραστικό, είναι το επάγγελμα του ξυλοκόπου.

 Στο παρελθόν, στη φτωχή μας πατρίδα, ήταν σύνηθες φαινόμενο στους δρόμους τα φορτωμένα ζώα, μουλάρια, γαϊδούρια που μετέφεραν με δυσκολίες τα ξύλα του χειμώνα.

 Τη σημερινή εποχή οι δασικοί συνεταιρισμοί είναι εκείνοι που φροντίζουν για την ανανέωση και καθαριότητα στα δάση ανάλογα με τις ανάγκες των δέντρων.

 Στα όρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας με την Ήπειρο, συναντήσαμε τον Μιχάλη ντόπιο κάτοικο της περιοχής.

 Περπατήσαμε μαζί του στο κοντινό και πυκνό δρυόδασος του Βάλτου και ανασύραμε μνήμες μιας άλλης εποχής, όταν τα φτωχικά σπίτια και οι καρδιές των ανθρώπων είχαν τότε μεγαλύτερη ζεστασιά και αλληλεγγύη!

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ

 

Gia koinonika diktia
Θα μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα:
 
01 Masthead
 
02 Twitter 2
 
03 F B
 
04 Youtube   05 flickr  

Ο καιρός στο Καταφύλλι

Koumpouriana

Σελίδες μελών
Δι@ύγεια - Δήμος Αργιθέας
Αποφάσεις και πράξεις στο Διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος Δι@ύγεια
Δήμος Αργιθέας
Τελευταία άρθρα